Andel

Fællesskaber får skulderklap fra Andel

Del
Lokale fællesskaber og foreninger er vigtige for lokalsamfund. De engagerer mennesker om fælles oplevelser og styrker det lokale sammenhold. Derfor rækker den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel to gange om året ud til foreninger i region Sjælland med 10 donationer på hver 10.000 kroner.

444 lokale foreninger og fællesskaber i region Sjælland har søgt om at komme i betragtning til en af de 10 donationer på 10.000 kroner, som Andel netop har uddelt.

”Som andelsselskab ønsker vi at bruge vores overskud på at tage et medansvar for vækst og udvikling lokalt. Fællesskab og foreningsliv er i mange tilfælde den lim, som binder mennesker og lokalsamfund sammen på tværs af alder, uddannelse og jobs. Derfor støtter vi lokale ildsjæle og fællesskaber, der engagerer sig og bruger kræfter på aktiviteter og foreningsliv”, siger Rikke Trikker, Andels kommunikationsdirektør.

Andel har valgt 10 initiativer, der gør en forskel i lokalmiljøet og alle har til formål at styrke fællesskabet.

De 10 donationsmodtagere er:

 • Sejl og motorbådsklubben Grønsund, Guldborgsund
  Indkøb af redningsveste til ny afdeling målrettet unge
 • Spirefestival, Holbæk
  Forplejning til frivillige under festivalen, der finder sted hver sommer i august på Hvidegaard
 • Brevdueklubben "sektion 21", Midt - og Vestsjælland
  Målrettede aktiviteter, der skal fastholde medlemmer
 • Hvidebækspejderne, Kalundborg
  Etablering af udekøkken til handicapvenlig shelterplads
 • Errindlev forsamlingshus, Lolland
  Indkøb af lydanlæg, mikrofon og højtaler til brug ved blandt andet fastelavn og juletræsfest
 • Demenskor, Odsherred
  Tilskud til el-klaver
 • Togklubben 1:32, Roskilde
  Udstyr til nyt modeltogsanlæg
 • Stenlille IF Fodbold, Stenlille
  Projekt med fodboldtræning for børn med udfordrende diagnoser
 • Branderslev Idrætsforening, Lolland
  Tilskud til nyt lysanlæg på stadion
 • Café Stevnens, Stevns
  Indretning af værestedets udeområde med nye møbler

Kommentarer fra nogle af modtagerne:

Cafe Stevnen, socialt værested, Stevns

Fra Café Stevnen fortæller daglig leder Randi Larsen, at donationen skal bruges til indretning af haven; ”Stevnens have er en lille lokal oase, hvor man kan stresse af og få et hvil udendørs. Det er der flere PTSD-ramte som benytter sig af, og med donationen kan vi give haven et løft. Vi vil også anlægge en dejlig nyttehave, med grøntsager og krydderurter, som kan bruges i vores cafékøkken. Så vi er utrolig glade for at være blandt modtagerne af Andels donation.

Togklubben 1:32, Roskilde

Paulo Thrige driver sammen med andre togentusiaster modeltogklubben 1:32, og her er man lige flyttet ind i Tømmerværkstedet ved Roskilde Remise.

”Der er rigtig meget, man kan bruge penge på som modeltog-entusiast, så vi er virkelig taknemmelige over at få donationen fra Andel. Vi er lige flyttet i nye lokaler, som vi er i fuld gang med at indrette, og vi skal blandt andet bygge et modeltogsanlæg i stor størrelse, som medlemmer i alle aldre kan fordybe sig med. Det nye anlæg vil blive tilbasset lokalerne, så pladsen bliver udnyttet optimalt. Så der skal blandt andet købes til træ, skruer og masser af hyldeknægte til første del af anlægsstrukturen”.

Brevdueklubben "sektion 21" - Midt - og Vestsjælland, Brian Nygaard, Holbæk

Brevdueklubben "sektion 21" arrangerer blandt konkurrencer, og det er med til at skabe sammenhold og tiltrække nye medlemmer. Men generelle prisstigninger har ramt klubben hårdt:

”Der er en del pensionister blandt vores medlemmer, og mange er nødt til at spinke og spare. Det koster at deltage i konkurrencer, og donationen fra Andel skal blandt andet gå til at betale deltagelse, da det virkelig er noget som tiltrækker og fastholder medlemmer. Man træner duerne fra de er helt små, og i nogle konkurrencer skal de flyve helt fra Sydtyskland til Sjælland, så det giver opmærksomhed og glæde blandt deltagerne og andre interesserede.”


Om Andels donationer
Andel uddeleler 10 donationer på 10.000 kroner til lokale fællesskaber og foreninger to gange om året – forår og efterår. Ansøgningsfristen til kommende donationer er 10. september 2023. Læs mere på andel.dk/vi-stoetter

Kontakter

Yderligere oplysninger: Andels presseafdeling; 2170 3101

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00https://andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

Andel i nyt partnerskab om udvikling af solcelleparker30.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, er der brug for flere vindmøller og solceller, som kan producere masser af vedvarende energi og gøre os uafhængige af fossile brændsler. Sådan lyder ambitionen hos energi- og fibernetkoncernen Andel, der indgår et nyt partnerskab om solcelleparker rundt om i landet. Den første solcellepark skal ligge ved Vordingborg, og etableringen starter i 2025.

Få del i overskud fra Andel – sidste frist for udbetaling nærmer sig21.5.2024 13:20:28 CEST | Pressemeddelelse

Til og med den 31. maj kan borgere, der bor, har sommerhus eller virksomhed i Nordvest-, Vest-, Midt-, Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne få del i energi- og fibernetkoncernen Andels overskud fra 2022. Der er helt ekstraordinært afsat 850 mio. kr. og midt i maj har flere end 300.000 andelshavere hver fået 2.500 kr. Andel håber på, at endnu flere vil registrere sig, så alle pengene bliver udbetalt.

Andel sætter turbo på en grønnere fremtid med historisk høje investeringer1.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter investeringer i 2023 på 3,4 mia. kr. via datterselskaber i ladenetværk landet over samt udbygning af elnet og fibernet på Sjælland, forventer Andel i 2024 at skrue kraftigt op for aktiviteterne inden for sol og vind. Med målet om at tage ansvar for en grønnere fremtid skal vedvarende energi bane vejen for historisk høje investeringer på mere end 5 mia. kr. Koncernens resultat blev i 2023 præget af et urealiseret tab på Ørsted.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye