Region Sjælland

Diabetesdirektør Lise Tarnow stopper til september

Del

Efter seks år som centerdirektør for Steno Diabetes Center Sjælland går Lise Tarnow på pension.

Med udgangen af august siger Lise Tarnow pænt farvel og tak og stopper som centerdirektør for Steno Diabetes Center Sjælland. Hun har siden 2018 stået i spidsen for at etablere og drive det dengang helt nye diabetescenter, der skulle oprettes som en decentral enhed i Region Sjælland.

- Jeg ser tilbage på min tid i Steno Sjælland med stor glæde. Som det eneste Stenocenter er vi et decentralt center. Og den model synes jeg virkelig har sikret, at vi er kommet bredt ud i regionen med alle vores aktiviteter. Arbejdet med ulighed i sundhed, sårbare med diabetes og senest individuel behandling er også områder, jeg virkelig synes har rykket og skabt reel værdi for patienterne og klinikerne, fortæller Lise Tarnow, centerdirektør i Steno Diabetes Center Sjælland.

Hun har også mange roser, når det kommer til hendes kolleger:

- Jeg er især stolt af min organisation, som i den grad har bidraget til, at vi nu samarbejder på tværs – både i regionen, men også i hele landet. Selvom det er lidt vemodigt, er jeg meget tryg ved at efterlade en bæredygtig organisation, som godt kan løbe videre, selvom jeg går, siger Lise Tarnow.

Før jobbet som centerdirektør var Lise Tarnow forskningschef ved Nordsjællands Hospital igennem 4 år og før da forsker og forskningsleder i 20 år på Steno Diabetes Center i Gentofte.

Mere med hænderne og mindre med hovedet

Koncerndirektør og bestyrelsesformand for Steno Diabetes Center Sjælland, Jesper Gyllenborg, takker for Lise Tarnows bidrag til udviklingen af diabetesområdet i Region Sjælland.

- Steno Diabetes Center Sjælland startede som en drejebog og to ansatte, og det er nu en veletableret regional virksomhed med aktiviteter på alle Region Sjællands sygehuse og de fleste af regionens kommuner. Det har for mig personligt været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Lise. Og jeg vil gerne udtrykke min store respekt for de resultater, som Lise sammen med sin organisation har opnået gennem de sidste fem år, siger han.

Og til september tilføjer Lise en helt anden titel til sit CV:

- Når jeg stopper til september, skal jeg hjem til min bondegård i Præstø og være fuldtids-bondekone, hvor jeg skal tage aktivt del i livet på gården sammen med min mand. Jeg er nået den alder, hvor jeg kan se på min omgangskreds, at vi jo ikke er 25 længere – tro det eller lad være. Og jeg har en masse, jeg gerne vil nå. Jeg glæder mig for eksempel meget til at skulle lave meget mere med mine hænder og mindre med mit hoved, griner Lise.

Stillingen som centerdirektør i Steno Diabetes Center Sjælland bliver opslået snarest muligt.

Kontakter

Lise Tarnow, centerchef i Steno Diabetes Center Sjælland, 93 57 63 87 eller litar@regionsjaelland.dk
Pressevagten i Region Sjælland, 57 87 50 52

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum