Miljøministeriet

Miljøminister udpeger ny bestyrelsesformand for Nationalpark Vadehavet

Del
Flemming Just bliver ny formand for nationalparkbestyrelsen, som har ansvaret for Nationalpark Vadehavet.

Som bestyrelsesformand for Nationalpark Vadehavet skal Flemming Just være med til at udvikle Danmarks største nationalpark, som rummer 1.459 kvadratkilometer storslået natur til vands og lands.

Flemming Just er direktør for Sydvestjyske Museer og har tidligere været professor i samtidshistorie og leder af flere samfundsvidenskabelige institutter ved SDU’s campus i Esbjerg. Han er dr.phil. og adjungeret professor ved Syddansk Universitet. Flemming Just har et stort lokalt kendskab til nationalparken, da han er bosat i Ribe, og i de seneste par årtier har været involveret i projekter relateret til Vadehavet. Han er således af Miljøministeriet udpeget til at sidde i en trilateral Vadehavskomite sammen med kolleger fra Tyskland og Holland.

- Nationalpark Vadehavet har storslået natur, som byder på unikke naturoplevelser for store som små. Der er blandt andet mulighed for at spotte en gråsæl, plukke stillehavsøsters eller gå en tur i det foranderlige landskab, som er skabt af tidevandet og bølgerne. Jeg er glad for, at Flemming Just med sit lokale kendskab til området og store erfaring har takket ja til formandsposten, siger miljøminister Magnus Heunicke.

-Jeg takker samtidig den afgående formand Janne Liburd for det gode arbejde de seneste otte år, fortsætter miljøministeren.

Flemming Just har stor bestyrelseserfaring, da han gennem årene har haft en række bestyrelsesposter bl.a. som formand for Organisationen Danske Museer, formand for Ribe Kunstmuseum, formand for Esbjerg Gymnasium og næstformand for Business Esbjerg.

-Jeg er meget glad for ministerens udpegning, og jeg ser frem til at tage fat på arbejdsopgaverne sammen med bestyrelsen, sekretariatet og de mange samarbejdspartnere. Nationalpark Vadehavet byder på enestående natur- og kulturoplevelser, som vi skal udvikle og værne om, siger Flemming Just.

Flemming Just tiltræder som bestyrelsesformand for funktionsperioden den 1. juni 2023 til den 31. maj 2027.

Fakta:

-        Nationalpark Vadehavet blev indviet 16. oktober 2010.

-        Nationalparken er Danmarks største med sin 1.459 kvadratkilometer, hvoraf  landarealet udgør 300 kvadratkilometer.

-        Vadehavet er udpeget til UNESCO Verdensarv.

Kontakter

Presserådgiver Malena Chandrasekaran, Miljøministeriet, tlf. 21 72 53 93.

Information om Miljøministeriet

Miljøministeriet
Miljøministeriet
Frederiksholms Kanal 26
1220 København K

+45 38 14 21 42https://mim.dk/

Følg pressemeddelelser fra Miljøministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Miljøministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye