Aarhus Festuge

Aarhus Festuge og Teatret Svalegangen inviterer til spektakulær Uofficiel Åbning i Tivoli Friheden

Del
Til årets Uofficielle Åbning af Aarhus Festuge 2023 er Festugen og Teatret Svalegangen gået sammen om et brag af et show, hvor forrygende scenekunst, to store danske popstjerner og ikke mindst vores fælles fremtid er på programmet.
Tivoli Frihedens store scene i verdensmålenes farver.
Tivoli Frihedens store scene i verdensmålenes farver.

Torsdag den 24. august kan publikum traditionen tro se frem til at skyde Festugen i gang til den store Uofficielle Åbning. I år kan man forvente noget lidt andet end de traditionelle koncerter. Fællesskabsstemningen og de musikalske stjernestunder er dog som altid helt i top.

Under titlen Uofficiel Åbning - United Change vil Aarhus Festuge og Teatret Svalegangen præsentere publikum for et både underholdende, oplysende og publikumsinvolverende sceneshow med afsæt i FNs 17 verdensmål.

”Vi er utroligt stolte af det store fællesskab og de magiske aftener, man forbinder med Festugens Uofficielle Åbning. I år ser vi frem til at tilbringe den med Teatret Svalegangen og deres imponerende projekt United Change. Og aftenen bliver ikke mindre smuk eller fællesskabende af, at vi samles i Tivoli Friheden til et show om vores fælles fremtid”, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Per Vers er konferencier og The Antonelli Orchestra aftenens husorkester, når Frihedens fantastiske scene indtages af blandt andet Aarhus Gospel Singers, performancen Human Plant, luftkunstneren Ester Wrobel, Holstebro Dansekompagni og teaterkompagniet Don Gnu.

Og i løbet sommeren afsløres to af de seneste ti års største danske popstjerner som en del af listen over optrædende til det store show.

Fantastisk ramme til at vise kunstens store potentiale
Når Uofficiel Åbning - United Change folder sig ud den 24. august, bliver det ikke kun et tidligt startskud for 10 dage med nye store Festugeoplevelser.

Det bliver samtidig kulminationen på flere års arbejde, som Svalegangen har lagt i projektet ’United Change’. Nu løftes projektet til nye højder på Tivolis store scene, men målet er det samme: At vise kunstens enorme potentiale, når det handler om at skabe mere bæredygtig adfærd.

”Med Festugens Uofficielle Åbningsfest vil vi skabe en aften, hvor publikum kan involvere sig, feste og opleve en stærk følelse af fællesskab. Vi løser ikke global fattigdom eller klimakrisen på en aften, men vi tror på kunstens evne til både at underholde og inspirere, og det mener vi fortjener en stor scene”, udtaler Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen.

  • Uofficiel Åbning - United Change finder sted i Tivoli Friheden
    den 
    24. august 2023 kl. 21.00-23.00.

  • Til anledningen vil der være adgang til Tivoli Friheden fra kl. 17.00 for alle med billet til showet. I timerne op til showets start vil der forskellige former for opvarmningsindslag på scenen.

  • Uofficiel Åbning - United Change arrangeres i et samarbejde mellem Aarhus Festuge, Teatret Svalegangen og Tivoli Friheden og med støtte fra Salling Fondene.

  • Billetter kan købes via Festugens hjemmeside

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Om United Change
United Change er søsat af Teatret Svalegangen, som ønsker at skabe et tydeligt og positivt fodaftryk på rejsen mod en mere bæredygtig udvikling. Kunsten benyttes som omdrejningspunktet til at motivere flere borgere, virksomheder og kulturinstitutioner til at ændre adfærd og efterleve FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling.

I arbejdet med United Change er der blevet etableret 17 partnerskaber mellem kunstnere og kulturinstitutioner som drivere i samarbejde med vidensinstitutioner og erhvervslivet. Udover den Uofficielle Åbning vil United Change brede sig ud i byrummet over 17 dage med klimafest og 17 verdensmålsværker inden for scenekunst, billedkunst, musik, sport og video i perioden 24. august til 9. september.
Alle arrangementer i byrummet er gratis. Enkelte indendørsarrangementer kræver billet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Tivoli Frihedens store scene i verdensmålenes farver.
Tivoli Frihedens store scene i verdensmålenes farver.
Download

Information om Aarhus Festuge

Aarhus Festuge
Vester Allé 3
8000 Aarhus C

+45 87 30 83 00https://www.aarhusfestuge.dk/

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne. Her kan man opleve kunst og kultur på højeste niveau, når hele Aarhus summer af musik, teater, arkitektur, gastronomi, kunst, debatter og alt derimellem.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye