Muskelsvindfonden

Muskelsvindfondens formand genvalgt: Der er mere brug for Muskelsvindfonden end nogensinde før

Del

Den 33-årige Simon Toftgaard Jespersen fra Aarhus er i dag blevet genvalgt som formand for Muskelsvindfonden. Med de massive nedskæringer i kommunerne er der fortsat brug for Muskelsvindfonden til at løfte handicapområdet op på den politiske dagsorden, mener formanden

Simon Toftgaard Jespersen fortsætter sit virke som formand og talsperson for Muskelsvindfonden. Han er i dag blev valgt på Muskelsvindfondens landsmøde og ser frem til stadig at kunne repræsentere foreningen udadtil.

Muskelsvindfonden og Grøn er vendt styrket tilbage efter corona
 

Simons overordnede betragtning er, at Muskelsvindfonden som forening står stærkere end nogensinde både politisk, økonomisk og visionært. Han fortæller:

”Økonomisk viste Grøns koncertturne i 2022, at Muskelsvindfonden og Tuborg stadig kan stemple ind med Danmarks største kulturbegivenhed og melde udsolgt til flere af koncerterne. Det har betydet et godt overskud, som har lukket hullet i pengekassen efter to års ufrivillig corona-pause. Samtidig har det bidraget til at styrke foreningens indsatser på bl.a. forskningsområdet.”

Politiske sejre, men der er stadig et arbejde foran os

 Trods et stærkt år med politiske sejre er der stadig masser at kæmpe for, mener formanden:

Politisk set har vi sat væsentlige aftryk på både det sundhedspolitiske og det socialpolitiske område i 2022. Vi har bl.a. kæmpet for hjælp til mennesker med ALS, indførelse af screening af nyfødte for muskelsvinddiagnosen SMA og at begrænse kommuners misbrug af rådighedstimer i hjælperordninger. Alle dele med succes. Men vi har fortsat et stort arbejde foran os: Mange får nej til den hjælp, som de har behov for, og medicinsk behandling af diagnosen SMA er stadig begrænset til mindre børn – for at nævne nogle eksempler. Når man ser på tal og fakta, hører historier fra mennesker, som oplever at være isolerede i deres hjem, fordi de får nej til hjælp, så tænker jeg: Der er mere end nogensinde før brug for Muskelsvindfonden.

Samfundet har brug for Muskelsvindfonden

Simon Toftgaard Jespersen blev valgt som Muskelsvindfondens formand for første gang i 2019.

”Da jeg blev formand, var jeg klar over, at Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle var vigtigere end nogensinde. Det er det stadig. Nok har vi med muskelsvind ofte brug for en hjælpende hånd, men samfundet har så sandelig mindst lige så meget brug for Muskelsvindfonden,” siger han.

Om Simon Toftgaard Jespersen

  • Født og opvokset i Kolding, men bor i dag i Aarhus
  • Uddannet cand.mag i medievidenskab på Aarhus Universitet
  • Simon overtog som 29-årig formandsposten i 2019
  • Simon Toftgaard Jespersen blev genvalgt uden modkandidater
  • Simon har været konferencier sammen med Jacob Haugaard på Grøn Koncert siden 2009
  • Simon har været politisk engageret i Muskelsvindfonden siden 2010

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Vi blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men er også en samling fantastiske pårørende, engagerede samarbejdspartnere, gode medarbejdere, og mere end 1000 frivillige.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden sammen med Tuborg arrangeret Grøn Koncert - for vi samler danskerne, mens vi samler ind. Overskuddet går til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Følg pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Sommerlejre i over 40 år: ”Lejre for børn med muskelsvind er vores kronjuvel"10.7.2024 13:46:31 CEST | Pressemeddelelse

I mere end 40 år har Muskelsvindfonden arrangeret lejre hen over sommer, og de gør en stor forskel for børn med muskelsvind og deres familier. I år deltager 14 familier i den populære familieuge på Musholm i Korsør - her er leg, læring og fællesskab er i fokus. Med aktiviteter til både børn og forældre skabes der rammer for selvstændighed og venskaber, som ruster børnene til et godt og selvstændigt liv med muskelsvind.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye