Lægeforeningen

Camilla Rathcke genvalgt som formand for Lægeforeningen

Del
Pressefoto
Pressefoto

På Lægeforeningens repræsentantskabsmøde i Kolding er foreningens formand, Camilla Rathcke, uden modkandidater blevet genvalgt som formand for en ny toårig periode.

"Jeg er stolt over at få lov til fortsat at stå i spidsen for Lægeforeningen i en presset tid, hvor det er vigtigere end nogensinde, at vi som lægestand byder ind med fagligt input og tør udfordre politikerne på indretningen af sundhedsvæsnet.” siger Camilla Rathcke.

”Vi arbejder i bestyrelsen for, at Lægeforeningen fortsat skal være en moderne forening for alle læger - med afsæt i viden, fagligt underbyggede synspunkter og med ambitioner om at blive taget med på råd, når der skal udformes strukturelle forandringer i sundhedssektoren.” 

Den genvalgte formand peger på den dramatiske mangel på speciallæger og andre sundhedsprofessionelle som et område, som Lægeforeningen fortsat vil have et stort engagement i. Den kalder på prioritering i sundhedsvæsenet.

”Det samme gælder den fortsatte kamp for at forbedre lægers retssikkerhed. Det er afgørende, at politikere, myndigheder og andre beslutningstager her lytter til lægers stemme, også for at undgå defensiv medicin og dermed unødig behandling. Lægers retssikkerhed og sikkerheden for patienter går hånd i hånd,” siger Camilla Rathcke.

Camilla Rathcke er 48 år, overlæge og ph.d., arbejder på medicinsk afdeling, endokrinologisk sektion på Herlev og Gentofte Hospital. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2003 og blev speciallæge i intern medicin i 2019.

Camilla Rathcke har været formand for Lægeforeningen siden 2020. 

Nøgleord

Kontakter

Lægeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Johan Reventlow er genvalgt som formand for Lægeforeningen Sjælland7.2.2024 15:36:23 CET | Pressemeddelelse

Den siddende formand for Lægeforeningen Sjælland, Johan Reventlow, er blevet genvalgt. Johan Reventlow er praktiserende læge, og som genvalgt formand ser han frem til det fortsatte politiske arbejde for læger i regionen: "Jeg ser frem til at forsætte det gode politiske arbejde i Lægeforeningen Sjælland. Mit ønske er, at vi fortsat kan bidrage til udviklingen af Sundhedsvæsenet i Region Sjælland. Vi har i regionen store udfordringer, og det er vigtigt at såvel rekruttering til speciallæge og uddannelsesstillingerne styrkes, for at udligne den store ulighed der er i regionen,” siger Johan Reventlow. Johan Reventlow arbejder som praktiserende læge i en delepraksis i Slagelse, og er praksiskonsulent i Slagelse Kommune og på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han har derfor en bred kontaktflade til sundhedsvæsenet i regionen. ”Lægeforeningen Sjælland holder to årlige dialogmøder med regionsrådets medlemmer, hvor vi drøfter aktuelle sundhedspolitiske temaer, er vigtige for at skabe en f

Mark Krasnik er genvalgt som formand for Lægeforeningen Hovedstaden16.1.2024 08:02:00 CET | Pressemeddelelse

Overlæge Mark Krasnik, der har været formand for Lægeforeningen Hovedstaden siden 2023, er netop blevet genvalgt. Mark Krasnik arbejder til dagligt på Rigshospitalet, og sideløbende med sit lægefaglige virke har han været fagpolitisk aktiv i mange år. ”Jeg ser frem til mit videre politiske arbejde, hvor jeg blandt andet vil have fokus på det sammenhængende sundhedsvæsen, samt digitaliseringens rolle som værktøj til at forbedre samarbejdet mellem aktørerne. I Lægeforeningen Hovedstaden kommer vi også til at følge arbejdet med en ny lokal psykiatriplan tæt, så vi kan sikre, at de lægefaglige stemmer bliver hørt,” siger Mark Krasnik. Mark er 72 år og bor på Østerbro med sin hustru Marianne.

Lægeforeningen: Nye anbefalinger til patientklagesystemet er en stor sejr11.1.2024 09:02:29 CET | Pressemeddelelse

I en række nye anbefalinger til, hvordan patientklagesystemet skal indrettes fremover, lægges der op til et system, som fremmer læring i sundhedsvæsenet i højere grad end det nuværende klagesystem. Det betyder, at der i langt større udstrækning vil være fokus på at sikre læring af fejl i sundhedsvæsenet som helhed samt på det samlede forløb, patienterne har haft, fremfor fokus på fejl hos enkeltpersoner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye