Lægeforeningen

Gøril og Jannik Boberg-Ans fra organisationen Red Synet får Lægeforeningens Ærespris 2023

Del

Ægtepar med speciale i øjensygdomme får pris for at give fattige i udviklingslandene synet igen.

På årets Lægemøde har Gøril og Jannik Boberg-Ans, begge speciallæger i øjensygdomme og stiftere af organisationen Red Synet fået tildelt Lægeforeningens Ærespris. Ægteparret Boberg-Ans får æresprisen for deres utrættelige arbejde med at hjælpe patienter med grå stær i udviklingslande med at få synet tilbage. Deres mission om at rejse ud og hjælpe verdens fattigste er et godt eksempel på en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.

”Ægteparret Boberg-Ans får prisen for igennem 20 år for at have rejst ud og give mennesker med øjensygdommen grå stær i udviklingslande synet tilbage. Det er en inspiration, at Gøril og Jannik vælger at bruge ferier på at rejse til verdens fjerneste afkroge og operere fattige patienter ramt af grå stær. Det er et meget konkret eksempel på, hvordan enkelte læger kan gøre en stor forskel i den ulighed i sundhed, som desværre er i verden,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.

Årets prismodtagere kan med en simpel operation forbedre en hel families levevilkår ved at give et blindt familiemedlem synet tilbage. Flere end 2.000 patienter i de fattigste egne af verden har øjenkirurgerne hjulpet.

Desuden har ægteparret Boberg-Ans igennem ophold ved udenlandske institutioner også lært sig en operationsteknik, som er forenelig med operation under mere primitive forhold, samt teknikker, som kan bruges ved svære tilfælde af grå stær. Noget som også er kommet deres danske patienter til gavn.

“Ægteparret Boberg-Ans er et eksempel på læger, som flittigt, ydmygt og uden for lægefagets traditionelle rammer gør en forskel for mange mennesker i verdens fattigske lande. Det er en unik indsats, som fortjener deres kollegers anerkendelse,” siger Camilla Noelle Rathcke.

Med Lægeforeningens Ærespris følger 35.000 kroner.

Nøgleord

Lægeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Johan Reventlow er genvalgt som formand for Lægeforeningen Sjælland7.2.2024 15:36:23 CET | Pressemeddelelse

Den siddende formand for Lægeforeningen Sjælland, Johan Reventlow, er blevet genvalgt. Johan Reventlow er praktiserende læge, og som genvalgt formand ser han frem til det fortsatte politiske arbejde for læger i regionen: "Jeg ser frem til at forsætte det gode politiske arbejde i Lægeforeningen Sjælland. Mit ønske er, at vi fortsat kan bidrage til udviklingen af Sundhedsvæsenet i Region Sjælland. Vi har i regionen store udfordringer, og det er vigtigt at såvel rekruttering til speciallæge og uddannelsesstillingerne styrkes, for at udligne den store ulighed der er i regionen,” siger Johan Reventlow. Johan Reventlow arbejder som praktiserende læge i en delepraksis i Slagelse, og er praksiskonsulent i Slagelse Kommune og på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han har derfor en bred kontaktflade til sundhedsvæsenet i regionen. ”Lægeforeningen Sjælland holder to årlige dialogmøder med regionsrådets medlemmer, hvor vi drøfter aktuelle sundhedspolitiske temaer, er vigtige for at skabe en f

Mark Krasnik er genvalgt som formand for Lægeforeningen Hovedstaden16.1.2024 08:02:00 CET | Pressemeddelelse

Overlæge Mark Krasnik, der har været formand for Lægeforeningen Hovedstaden siden 2023, er netop blevet genvalgt. Mark Krasnik arbejder til dagligt på Rigshospitalet, og sideløbende med sit lægefaglige virke har han været fagpolitisk aktiv i mange år. ”Jeg ser frem til mit videre politiske arbejde, hvor jeg blandt andet vil have fokus på det sammenhængende sundhedsvæsen, samt digitaliseringens rolle som værktøj til at forbedre samarbejdet mellem aktørerne. I Lægeforeningen Hovedstaden kommer vi også til at følge arbejdet med en ny lokal psykiatriplan tæt, så vi kan sikre, at de lægefaglige stemmer bliver hørt,” siger Mark Krasnik. Mark er 72 år og bor på Østerbro med sin hustru Marianne.

Lægeforeningen: Nye anbefalinger til patientklagesystemet er en stor sejr11.1.2024 09:02:29 CET | Pressemeddelelse

I en række nye anbefalinger til, hvordan patientklagesystemet skal indrettes fremover, lægges der op til et system, som fremmer læring i sundhedsvæsenet i højere grad end det nuværende klagesystem. Det betyder, at der i langt større udstrækning vil være fokus på at sikre læring af fejl i sundhedsvæsenet som helhed samt på det samlede forløb, patienterne har haft, fremfor fokus på fejl hos enkeltpersoner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye