Bioinnovation Institute

Den danske regering udpeger BioInnovation Institute til at drive accelerator for ny og lovende kvanteteknologi

Del

BioInnovation Institute (BII), en international non-profit fond, der inkuberer og accelererer forskning i verdensklasse inden for life science, er blevet udpeget af den danske regering til at drive en ’deep’ tech-accelerator, Deep Tech Lab Quantum. Den nye accelerator er støttet igennem NATO's 'DIANA' (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic)-initiativ.

I løbet af de seneste år har ’deep tech’ og kvanteteknologi fået øget opmærksomhed fra statslige organisationer, universiteter og investorer grundet teknologiernes potentiale i forhold til at tackle en række væsentlige samfundsudfordringer.

Dermed er forhåbningen, at den nye accelerator kommer til at spille en nøglerolle i forhold til at udnytte innovationspotentialet inden for området til gavn for blandt andet life science-industrien og forsvarsindustrien.

Danmark har i forvejen et stærkt forskningsmiljø og innovationsmiljø inden for kvantevidenskab, hvilket yderligere er blevet styrket i form af det nye NATO Center for Kvanteteknologi på Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, og dermed er der solide forudsætninger for at kommercialisere forskning inden for kvanteteknologi og kvantevidenskab.

Troels Lund Poulsen, fungerende forsvarsminister:

"Det er regeringens ambition, at Danmark fortsat er på forkant med udviklingen af ​​kvanteteknologi. Vores evne til at innovere er en central del af at opfylde denne ambition. Kvanteteknologi og kvantevidenskab har stor strategisk betydning for Danmark og det kræver et tæt samarbejde mellem regeringen, universiteterne og private aktører at forløse potentialet på dette område. Vi er derfor meget glade for, at BII og en række danske universiteter har indgået et samarbejde med os om at bidrage til DIANA og dermed spille en afgørende rolle i, at DIANA’s programmer bliver en succes.”

Jens Nielsen, administrerende direktør, BioInnovation Institute:

Vi er stolte over at være blevet udpeget af den danske regering til at drive den nye accelerator for ny og lovende kvanteteknologi i samarbejde med en række stærke aktører i det videnskabelige økosystem. Dette initiativ er et stort skridt fremad i forhold til yderligere at udnytte det kommercielle potentiale, som kvantevidenskaben rummer. BII har opbygget en stærk platform til at bringe banebrydende forskning og innovative ideer på markedet." 

Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør, Novo Nordisk Fonden:

Jeg er begejstret over, at BioInnovation Institute har påtaget sig driften af den nye ’Deep Tech Lab – Quantum’-accelerator, da det er et vidnesbyrd om den succes BII har haft med at drive accelerationsprogrammer inden for life science. Et udvidet fokus på nye relaterede områder viser tydeligt BII’s forpligtelse til kontinuerlig innovation og vækst og ved at styrke innovationsøkosystemet inden for kvanteteknologi kan Danmark drive udviklingen af banebrydende løsninger på området til gavn for mennesker og samfund.”

Jan Westenkær Thomsen, institutleder på Niels Bohr Institute, hvor DIANA Centeret er forankret med bidrag fra DTU, AU og Danmarks Nationale metrologiinstitut:

”Danmark har en international anerkendt styrkeposition inden for kvanteteknologi, og det danske økosystem er et af de hurtigst voksende. Med DIANA Quantum-centeret i Danmark har vi en enestående mulighed for at udbygge vores økosystem yderligere og tiltrække investeringer i dansk højteknologi, tiltrække virksomheder og talenter samt styrke den danske forskningsprofil inden for kvanteteknologi."

Læs hele den engelske pressemeddelelse her

Læs mere om Deep Tech Lab Quantum

Læs mere om NATOS 'DIANA'-initiativ her

Nøgleord

Kontakter

BioInnovation Institute Foundation

At BioInnovation Institute (BII), we accelerate world-class life science start-up innovation for the benefit of people and society. As a non-profit institute, BII operates the company creation programs, Bio Studio, Venture Lab and Venture House, to support life science start-ups with knowledge, network, infrastructure and funding of up to 2,4 M EUR per projects and 1,8 M EUR per start-up. With our expertise, network, funding, and infrastructure, we empower startups to succeed and believe in the transformative power of life science innovation.

Read more: BioInnovation Institute - A Novo Nordisk Foundation Initiative (bii.dk)

Følg pressemeddelelser fra Bioinnovation Institute

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bioinnovation Institute

BioInnovation Institute og Medicon Valley Alliance ønsker at forløse innovationspotentiale inden for kvinders sundhed6.12.2022 08:07:42 CET | Pressemeddelelse

På trods af, at kvinder udgør halvdelen af verdens befolkning, så har både forskningen og innovationen målrettet kvinders sundhed haltet efter i årevis. Det skal der laves om på, hvis det står til BioInnovation Institute (BII) og Medicon Valley Alliance, der er de to af de væsentligste aktører på den nordiske life science-scene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye