BASF A/S

BASF og Danish Crown går sammen om at forbedre svinekødets klimaregnskab

Del
BASF samarbejder med Danish Crown om at reducere svinekøds CO2-aftryk. Nitrifikationshæmmere kan reducere drivhusgaspåvirkningen i svineproduktionen med tre til fem procent. 84 landmænd deltager i forsøg med over 20.000 hektar i Danmark.

BASF har startet et pilotprojekt sammen med Danish Crown, én af Europas største producenter af svinekødsprodukter, for at demonstrere, at nitrifikationshæmmere kan reducere mængden af drivhusgasser med tre til fem procent per kilo kød. Allerede nu deltager 84 danske landmænd med over 20.000 hektar jord i forsøg i projektet. Projektet er også støttet af DLG Group, et andelsselskab ejet af 25.000 danske landmænd, og SEGES Innovation, en privat, uafhængig, non-profit forsknings- og udviklingsorganisation for landbrugssektoren i Danmark.

Sammen sigter BASF og Danish Crown mod at levere dokumentation i stor skala af den forbedrede klimaeffekt af BASF's nitrifikationshæmmere på området. Virkstoffet i BASF nitifikationhæmmer har potentiale til at halvere lattergasudledningen ved at forsinke processen, hvor specifikke bakterier i marken omdanner ammonium til nitrat. Meget af dette ammonium kommer fra organisk og mineralsk kvælstofgødning, og når processen forsinkes, reduceres lattergasemissionerne til atmosfæren med gennemsnitligt 50 procent. Derudover forventes landmændene, at kunne reducere deres omkostninger ved køb af gødning, fordi nitrifikationshæmmeren fastholder kvælstof i rodzonen.

"Vores nitrifikationshæmmer er almindeligt kendt og bruges til at begrænse udvaskningen af nitrat fra markerne og øge udnyttelsesgraden af næringsstofferne i gyllen. Men hvad der er så interessant for svineproducenter nu, er den indvirkning, dette kan have på svinekødets CO2-aftryk. Danmark er et lille land, men en af de største svineproducenter i Europa –forestil jer, hvis vi skalerer indsatsen op, hvor meget CO2-udledning, der kan bliver sparet ved svineproduktion i hele Europa og endda verden," siger Anders Fjendbo, Agsolution Manager hos BASF i Danmark.

"Vi har det ambitiøse mål at halvere udledningen af drivhusgasser fra svineproduktionen inden 2030 og nå netto nul i 2050, og det arbejder vi hårdt på hver eneste dag i alle retninger," siger Nicolaj Nørgaard, SVP Farming fra Danish Crown. "Dette ambitiøse projekt med BASF kan gøre en reel forskel i forhold til at reducere mængden af drivhusgasser fra husdyrgødning og samtidig sikre en bedre udnyttelse af kvælstof, hvilket er afgørende i tider med høje gødningspriser."

Landmændene har tildelt gylle og BASF nitrifikationshæmmer til deres marker. BASF forventer, at de endelige markdata vil være tilgængelige i efteråret 2023, når markerne er høstet. Konkrete data for hvert kilo svinekød forventes i foråret 2024. Hvis du vil vide mere om dette projekt, kan du besøge BASF's stand på Agri-Food &; Climate Circle den 10.-11. maj i København: www.agrifoodcircle.com

Nøgleord

Billeder

Information om BASF A/S

BASF A/S
BASF A/S
Kalvebod Brygge 45, 2.
1560 København V

+45 32 66 07 00http://www.basf.dk

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Omkring 112.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. I 2023 havde BASF en omsætning på EUR 68,9 milliarder. Læs mere på www.basf.dk

Følg pressemeddelelser fra BASF A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BASF A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye