Erhvervshus Nordjylland

Investering i grøn omstilling gavner virksomheders forretningen

Del
Stigende krav fra kunder og myndigheder, et bedre omdømme og hensyn til klimaet. Der er mange grunde til at arbejde med grøn omstilling, og nu kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud til nye grønne investeringer, rådgivning og kompetenceløft i virksomhedsprogrammerne SMV:Grøn 2.0 og SMV:Grønne Kompetencer.
Marketingchef Anne Voss
Marketingchef Anne Voss

Når virksomheder sætter skub i den grønne omstilling, er det ofte for at indfri krav om bæredygtighed fra kunder, og for at komme på forkant med kommende lovkrav. Det er en vigtig omstilling for klimaet og miljøet, men bæredygtighed kan også bidrage til virksomheders udvikling og konkurrenceevne.

Efterspørgslen efter hjælp til grøn omstilling er stigende, og på blot ét år har ca. 1.700 virksomheder søgt om tilskud til rådgivning, kompetenceudvikling og investeringer inden for grøn og cirkulær omstilling gennem tilskudsordningen i Virksomhedsprogrammet. 

Nu kan små og mellemstore virksomheder igen søge om hjælp til grøn omstilling, denne gang i to grene af virksomhedsprogrammet, nemlig i SMV:Grøn 2.0 og SMV:Grønne Kompetencer.

Både SMV:Grøn 2.0 og SMV:Grønne Kompetencer er vigtige programmer for små og mellemstore virksomheder til at accelerere deres grønne udvikling. De små og mellemstore virksomhedernes efterspørgsel efter at arbejde med grøn omstilling og cirkulær økonomi er opadgående i takt med stigende krav fra kunder, samarbejdspartnere, myndigheder og medarbejdere på området.

En bæredygtig forretningsmodel

En af de virksomheder, der allerede har fået hjælp til at få deres bæredygtige ideer og tanker ud i virkeligheden, er handelsvirksomheden DRINX. Arbejdet med bæredygtighed var ikke nyt for dem, men alligevel blev rådgivning og kompetenceudvikling afgørende for virksomhedens udvikling og nye forretningsmodel.

”Når vi kigger tilbage på vores forløb, har rådgivningen i SMV:Grøn hjulpet os med at få løftet en lang række af vores bæredygtighedsplaner fra tegnebrættet og ud i virkeligheden. Vi har fået testet og prioriteret vores tiltag og verificeret, at de kommer til at gøre en forskel for både bæredygtigheden og forretningen”, fortæller Anne Voss, der er marketing- og ESG ansvarlig i DRINX.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Marketingchef Anne Voss
Marketingchef Anne Voss
Download
Lageret hos DRINX
Lageret hos DRINX
Download
Hovedkontoret i Frederikshavn
Hovedkontoret i Frederikshavn
Download

Links

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø

+45 70 21 08 08http://www.ehnj.dk
Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø

+45 70 21 08 08http://www.ehnj.dk

 

Erhvervshus Nordjylland er en del af nordjysk erhvervsfremme og tilbyder gratis og uvildig vejledning til alle små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne kan få kortlagt deres udviklingsmuligheder af uvildige forretningsudviklere med specialiseret viden inden for områder som: Digitalisering, Grøn omstilling, Internationalisering og Arbejdskraft.

Erhvervshus Nordjylland er knudepunkt i nordjysk erhvervsfremme, og kan åbne dørene for virksomheder til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Derudover er Erhvervshus Nordjylland operatør på programmer, der gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb i samarbejde med private rådgivere.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum