Teater Fluks

Forestilling og lydinstallation skal forbinde mennesket med havet

Del

Til pinsen når The Ocean Race sejler i havn i Aarhus vil det også være muligt at få en poetisk oplevelse og indsigt i havet. Teater Fluks står bag.

Med stigende vandstande, øget forurening og temperaturstigninger er havet, som vi tror, vi kender det, i radikal forandring. I forbindelse med at Aarhus, som den første danske by nogensinde, er stop-over by for The Ocean Race - verdens længste offshore kapsejlads, vil borgere i Aarhus og omegn kunne opleve en poetisk vandringsforestilling om havet og lade sig fordybe i et teatralsk undervandsunivers i en lydinstallation i form af en gammeldagsdykkerklokke.

Teater Fluks, det selvproducerende teater fra Aarhus, har i forbindelse med The Aarhus Ocean Race skabt de to værker.

Med vandringsforestillingen One for the Sea og lydinstallationen OCEAN er der tale om et udvidet refleksionsrum, hvor publikum bliver konfronteret med deres eget forhold til havet. Fælles for begge oplevelser er en intim oplevelse, hvor publikum bliver stillet over for de kræfter og det liv, som havet omkring os rummer. 

Vandreforestillingen One for the Sea, som premierer 31. maj, vil kunne opleves langs havnekanten i Aarhus med startsted ved Pier 2, hvor også lydinstallationen OCEAN vil stå.

En kærlighedserklæring til havet

Både forestillingen og lydinstallationen sætter fokus på, hvordan havet, vandet og menneskene altid har været tæt forbundne. Havet har ført mad, liv, handel og forbindelser til byerne gennem mange, mange år, og har spillet en betydelig rolle i at forme de byer, vi har i dag.

- Med vandringsforestillingen One for the Sea og lydinstallationen OCEAN vil vi være med til at fejre og fastholde relationen mellem mennesker og havet. Vi inviterer publikum til at erklære deres kærlighed til havet. Præcis som med romantisk kærlighed er relationen sjældent ukompliceret. Der er et væld af fortællinger - nogle er gode, andre dårlige, nogle helt og aldeles forfærdelige. fortæller Rasmus ML. Skov, kunstnerisk co-leder hos Teater Fluks

Sara F. Søndergaard, den anden kunstneriske co-leder hos Teater Fluks supplerer:

- I et moderne liv er det let at overse og glemme naturen og havet. De store og små økosystemer vi indgår i. Samme moderne livsstil er en af de største trusler for havene – også lokalt i Aarhus Bugt. Med One for the Sea og OCEAN får havet et sprog og en stemme, og med det ønsker vi at bringe bevidstheden om havet tilbage til publikum.

Samarbejde mellem Teater Fluks og The Ocean Race Aarhus

Forestillingen og lydinstallationen premierer til The Aarhus Ocean Race, som netop har et stort fokus på klima og havets tilstand. Rådmanden for Kultur- og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, er begejstret for samarbejdet mellem Teater Fluks og The Ocean Race Aarhus.

- Kulturen kan noget helt særligt, når det handler om at tage de store emner op. Ikke mindst om klimaet og miljøet. Kulturen kan flytte grænser – faktisk bjerge. Den taler til vores sanser og til vores hjerter. Vi mærker budskabet på en anden måde end, hvis vi får oplysningerne serveret.  Jeg er rigtig glad for, at Teater Fluks i forbindelse med The Ocean Race sætter fokus på forholdet mellem mennesket og havet. Det er vigtigt for mig, at vi bruger store events og kulturbegivenheder i den grønne omstilling, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.  

Fakta:

  • Vandreforestillingen One for the Sea premierer 31. maj og spiller derefter i forbindelse med The Aarhus Ocean Race i perioden 31. maj til og med 7. juni 2023.
  • Billetter til vandringsforestillingen One for the Sea kan købes via Teater Fluks’ website www.teaterfluks.dk 
  • Det er gratis at opleve lydinstallationen OCEAN, som vil stå på Pier 2 i Aarhus. Der er plads til 6 personer adgangen. 
  • For anmelderbilleter eller spørgsmål kontakt venligst administrativ leder Michelle Bach på michelle@teaterfluks.dk 

Vandringsforestillingen og lydinstallationen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Kirsten og Gunnar Fonden samt William Demant Fonden.

Om Teater Fluks: 

Teater Fluks er et selvproducerende performanceteater, forankret på den gamle industrihavn - Sydhavnen - i Aarhus. Her driver de det undersøgende teaterværksted PerformanceAtelier Fluks (PAF). 

Teater Fluks blev grundlagt i 2011 af Sara Fink Søndergaard og Rasmus M. L. Skov, der sammen producerer originale og intime værker. Drevet af resonans, research og social sensibilitet kombinerer de teater, performance, installationer og lyd.

I One for the Sea arbejder de sammen med den svenske scenekunstner Annikki Wahlöö, der  gennem de sidste mange år har specialiseret sig i intime og personlige teaterformater. 

Af lignende projekter, har Teater Fluks bl.a. produceret vandreforestillingen Betonkadaver, skabt til og ved Thyborønfæstningen (juni 2019 og september 2021). Tidligere vandreforestillinger inkluderer bl.a. de anmelderroste Frekvens [156.8] og CTRL+ALT+DEMENS. Seneste forestilling var den stedsspecifikke teaterinstallation DIX - i kælderen på det gamle Amtsygehus på Tagehansensgade. 


 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Teater Fluks

TEATER FLUKS er et selvproducerende performanceteater, forankret på Sydhavnen i Aarhus. I en unik gammel industribygning har vi etableret det tværkunstneriske værksted PerformanceAtelier Fluks.

Teater Fluks blev grundlagt i 2011 af Sara Fink Søndergaard og Rasmus M. L. Skov, der sammen producerer originale og intime værker. Drevet af resonans, research og relevans kombinerer vi teater, performance, installationer og lyd.

Følg pressemeddelelser fra Teater Fluks

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teater Fluks

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye