Kunsten skal sætte fokus på havet
Når Aarhus, som den første danske by nogensinde, er stop-over by for The Ocean Race - verdens længste offshore kapsejlads, skal der sættes fokus på havet, havets tilstand og vores relation til havet.
Det gør Teater Fluks med en poetisk, meditativ og intim vandreforestilling langs havnen i Aarhus, hvor publikum kan erklære deres kærlighed til havet og med en lydinstallation formet som en gammeldags dykkerklokke, hvor publikum lader sig omslutte af havets lyde - de gode, de onde og de grusomme!
Rådmanden for Kultur- og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad støtter op om de to værker:
- Kulturen kan noget helt særligt, når det handler om at tage de store emner op. Ikke mindst om klimaet og miljøet. Kulturen kan flytte grænser – faktisk bjerge. Den taler til vores sanser og til vores hjerter. Vi mærker budskabet på en anden måde end, hvis vi får oplysningerne serveret. Jeg er rigtig glad for, at Teater Fluks i forbindelse med The Ocean Race sætter fokus på forholdet mellem mennesket og havet. Det er vigtigt for mig, at vi bruger store events og kulturbegivenheder i den grønne omstilling.
- De to værker bunder i vores fælles interesse for al vand i verden – havene og oceanerne. Vi vil gerne dele og udforske disse forskellige relationer med publikum. Herunder oplevelsen af frihed under dykning, at være vægtløs og være et med havet, at vokse op på en sejlbåd og dagligt blive vugget af havets bølger og at vokse op og tilbringe meget tid ved vestkysten, hvor fiskeri er meget afhængig af hvad havet giver og tager, fortæller Rasmus M.L. Skov kunstnerisk co-leder ved Teater Fluks
Organisationen World Perfect, som står bag Ocean Youth Summit Aarhus - en konference for unge om havet under Aarhus Ocean Race, er også glade for Teater Fluks’ kunstneriske bidrag.
- Vi er superglade for vores samarbejde med Teater Fluks. De har været med til at klæde vores gruppe af frivillige Creators på som facilitatorer og givet dem redskaber til, hvordan man kan skabe stærke oplevelser ved at arbejde med rum, sanser, tryghed og kropslige erfaringer. Og så er vi helt vildt glade for, at forestillingen 'One for the sea' bliver en integreret del af Ocean Youth Summit Aarhus. Vi håber, forestillingen kan være med til at inspirere deltagerne til, hvordan man gennem kunst og kreativitet kan give havet en stemme og bidrage med nye perspektiver i debatten om blå omstilling og bæredygtig udvikling, fortæller Kristina Blockx, projektleder for Ocean Youth Summit Aarhus, Worldperfect
Ligeledes kan man opleve en kampagne på teatrets instagram, hvor en række Aarhusianere deler deres unikke relation til havet. Her kan man blandt andet møde Rådmand Rabih Azad-Ahmad og bruger af foreningen Gadeliv, som fortæller om deres relation til havet.
- I denne forestilling vil vi gerne dele vores tanker og bekymringer, men først og fremmest vores specifikke relationer til havet. Vi inviterer publikum til at dele deres oplevelser med os og til at skåle for havet, fortæller Sara F. Søndergaard, kunstnerisk co-leder ved Teater Fluks.
Fakta:
One for the Sea spiller på Pier 2 i Aarhus har premiere onsdag d. 31. Maj kl. 16.00 og spiller derefter til og med d.7. juni. For mere information, spilletider og billeder se venligst www.teaterfluks.dk
Lydinstallationen OCEAN kan opleves fra tirsdag d. 30. maj til og med d. 7. juni på Pier 2 i Aarhus. Det er gratis at opleve lydinstallationen.
Vandringsforestillingen og lydinstallationen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Kirsten og Gunnar Fonden samt William Demant Fonden.
Om Teater Fluks:
Teater Fluks er et selvproducerende performanceteater, forankret på den gamle industrihavn - Sydhavnen - i Aarhus. Her driver de det undersøgende teaterværksted PerformanceAtelier Fluks (PAF).
Teater Fluks blev grundlagt i 2011 af Sara Fink Søndergaard og Rasmus M. L. Skov, der sammen producerer originale og intime værker. Drevet af resonans, research og social sensibilitet kombinerer de teater, performance, installationer og lyd.
I One for the Sea arbejder de sammen med den svenske scenekunstner Annikki Wahlöö, der gennem de sidste mange år har specialiseret sig i intime og personlige teaterformater.
Af lignende projekter, har Teater Fluks bl.a. produceret vandreforestillingen Betonkadaver, skabt til og ved Thyborønfæstningen (juni 2019 og september 2021). Tidligere vandreforestillinger inkluderer bl.a. de anmelderroste Frekvens [156.8] og CTRL+ALT+DEMENS. Seneste forestilling var den stedsspecifikke teaterinstallation DIX - i kælderen på det gamle Amtsygehus på Tagehansensgade.
Nøgleord
Billeder
Links
Om Teater Fluks
TEATER FLUKS er et selvproducerende performanceteater, forankret på Sydhavnen i Aarhus. I en unik gammel industribygning har vi etableret det tværkunstneriske værksted PerformanceAtelier Fluks.
Teater Fluks blev grundlagt i 2011 af Sara Fink Søndergaard og Rasmus M. L. Skov, der sammen producerer originale og intime værker. Drevet af resonans, research og relevans kombinerer vi teater, performance, installationer og lyd.
Følg pressemeddelelser fra Teater Fluks
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teater Fluks
Hjemstavn er nået til vejs ende24.10.2024 10:27:56 CEST | Pressemeddelelse
Stort tværkommunalt kulturprojekt slutter og markerer fejring med udgivelse af antologi med lokale unges digte om deres hjemstavne
Syv premierer i syv kommuner på syv uger - aarhusbaserede Teater Fluks og Kulturring Østjylland i nyt samarbejde18.6.2024 10:57:46 CEST | Pressemeddelelse
Unikke vandreforestillinger i det østjyske natur- og kulturlandskab udforsker temaet om hjemstavn og splittelsen mellem at høre til og skille sig ud.
Når Sirenerne Kalder - Teater Fluks sætter fokus på demens for unge pårørende9.2.2024 13:35:14 CET | Pressemeddelelse
Teater Fluks undersøger og afdækker tilstande som demens kan fremkalde. Hos de ramte, såvel som hos de pårørende. Når Sirenerne Kalder er sidste del i Teater Fluks’ demenstrilogi.
Kunsten skal skabe postive forandringer23.8.2023 10:27:37 CEST | Pressemeddelelse
Når Aarhus Festuge skydes igang lanceres Teater Svalegangens United Change verdensmålsprojekt. Én af de store bidragsydere under United Change er det Aarhusianske performanceteater Teater Fluks. Her bidrager de med tre forskellige værker, der iscenesætter to af verdensmålene.
Performing Landscapes Aarhus - Waterlines14.8.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Under Aarhus Festuge vil publikum have muligheden for at opleve Aarhus’ forskelligartede landskaber med performance-walken Performing Landscapes Aarhus – Waterlines fra den 30. august til den 3. september.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum