Det Fynske Dyrskue

Presseinvitation til Det Fynske Dyrskue 2023

Del
Kære medier I er hermed inviteret til dette års Det Fynske Dyrskue, som finder sted fra fredag den 9. juni til og med søndag den 11. juni.

Siden sidste år er der sket en hel del. Anita Christoffersen er tiltrådt som ny dyrskuechef og har det seneste år arbejdet med at modernisere og tilføje en masse nyt til dyrskuet.

Der vil stadigvæk være masser af køer, grise, klappedyr og landbrugsmaskiner. Det er nemlig dyrskuets fundament at facilitere mødet mellem land og by, mellem mennesker og dyr. Det er tradition, det er dansk kulturarv, og det er fortsat dyrskuets vigtigste opgave at give liv til netop dét møde.

Men selv om man er en fynsk kulturinstitution med mere end 140 somre på bagen, skal der også sættes nye spirer i jorden. Fordi landbruget hele tiden ændrer sig, fordi vi gerne vil bygge bro mellem land og by, og fordi Det Fynske Dyrskue gerne vil være arenaen for at skubbe på landbrugets grønne omstilling.


I er selvfølgelig velkommen til at ringe på dagen eller blot møde op. Skriv gerne til Kommunikationsrådgiver, Jonas Brammer på jb@kommpress.dk eller 51563397, hvis I ønsker en P-plads lige foran hovedindgangen. 


Dyrskuet åbnes officielt fredag kl. 12 med en stor åbningsceremoni (Fødevareminister Jacob Jensen, Formand for Landbrug og Fødevarer Søren Søndergaard og formand for Det Fynske Dyrskue, Torben Povlsen)

Nye højdepunkter i år:

Som noget nyt har dyrskuet i år lavet et stort park-område med en scene. Her vil der løbende gennem weekenden være begivenheder og spændende faglige foredrag, såvel som underholdende.

Hver dag er der et gennemgribende tema på scenen:  

Fredag: Faglig Fredag, faglige oplæg, der primært er rettet mod skoler om formiddagen og landbruget om eftermiddagen. 

Lørdag: Naturen

Søndag: Fødevarer 

 
Om søndagen afholder dyrskuet den store kokkekonkurrence ”Schiøtz Prisen”. Hele dagen bliver stjernekokke hevet ud af deres vante rammer i et industrikøkken. På dyrskuet foregår konkurrencen ude i det fri med lokale råvarer og tilberedning over bål. Vinderen kåres søndag kl. 15:30. Undervejs vil der være mulighed for, at de besøgende kan få smagsprøver. 

På Det Fynske Dyrskue kan gæsterne blandt andet opleve Jim Lyngvild, Sebastian Klein samt Nak og Æd. Af aktiviteter kan gæsterne opleve en mini-bondegård, den kreative stald, show med Fyns væddeløbsbane samt alle de klassiske konkurrencer med de mange dyr på Det Fynske Dyrskue.

I finder det fulde program her: 
https://detfynskedyrskue.dk/program/


Pressekontakt:

Jonas Brammer – jb@kommpress.dk – tlf. 51563397


Dyrskuechef, Anita Christoffersen:

anch@fynsklandbrug.dk – tlf. 50956736

Kontakter

Information om Det Fynske Dyrskue

Følg pressemeddelelser fra Det Fynske Dyrskue

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Fynske Dyrskue

Kendt fynsk kokkekonkurrence skal igen afholdes på Det Fynske Dyrskue: Bliver en del af ny stor fødevarefestival16.4.2024 13:03:55 CEST | Pressemeddelelse

En ny, stor fødevarefestival ser dagens lys, når Det Fynske Dyrskue åbner i juni. Med interessante foredrag, spændende workshops og et stort fødevaremarked går dyrskuet ’all in’ på friske, fynske fødevarer. De fynske fødevarer bliver også omdrejningspunktet i kokkekonkurrencen Schiøtz Prisen, der vender tilbage til årets fynske dyrskue og bliver en del af den nye fødevarefestival.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye