Psykiatrien i Region Midtjylland

Nyt uddannelses-univers skal fastholde medarbejdere i midtjysk psykiatri

Del
En ny kompetence-platform skal gøre det nemt for medarbejdere på alle niveauer i Psykiatrien i Region Midtjylland at tilegne sig ny viden og kompetencer. Målet med den nye platform er at få flere til både at søge og blive i Psykiatriens job.

L­­­­­­­­­edige speciallæge-stillinger, mangel på sygeplejersker og flere opsigelser end ansættelser. Rekruttering af nye medarbejdere og ikke mindst fastholdelsen af dem er en udfordring, som hele sundhedsvæsenet i de kommende år skal prioritere at finde nye måder at lykkes med.

Det gælder også Psykiatrien i Region Midtjylland, der nu lancerer et helt nyt uddannelses-univers for medarbejderne.

Den nye kompetence-platform har fået navnet Psykiatriakademiet, og den skal gøre det nemmere for eksisterende medarbejdere at få overblik over de mange opkvalificerende kurser, deres arbejdsplads tilbyder inden for eksempelvis deeskalering, søvnhygiejne, sygdomsforståelse og miljøterapi.

Men håbet er også, at det nye uddannelses-univers kan være med til at give nye medarbejdere lyst til at søge job i Psykiatrien.

- Vi har som arbejdsplads en vigtig opgave med at synliggøre de karriereveje, som Psykiatrien giver mulighed for, hvad end man er sygeplejerske, ergoterapeut eller sosu-assistent. Med Psykiatriakademiet vil vi gerne signalere, at videreuddannelse og dygtiggørelse er en prioritet på tværs af vores faggrupper, siger hospitalsdirektør i Psykiatrien, Tina Ebler.

Afgørende for arbejdsglæden

En vigtig del af det nye univers er, at alle faggrupper nemt kan sortere i kurserne, så de hurtigt kan få et overblik over, hvilke kurser, der er relevante for dem. Desuden fortæller repræsentanter for forskellige fagligheder i tekst og video, hvordan de gennem kurser har dygtiggjort sig, inden for deres felt. Håbet er, at det vil inspirere flere medarbejdere til at efteruddanne sig.

Én af de medarbejdere, der allerede nu har snuset lidt til Psykiatriakademiets hjemmeside og de forbedrede filtreringsmuligheder er sygeplejerske og souschef i Psykiatrien, Thomas Nassirkhani-Mohajer Brodersen. Og han er positiv over for den nye platform:

- Tidligere var det meget uoverskueligt at finde ud af, hvilke muligheder for efteruddannelse, jeg som sygeplejerske har. Nu kan jeg nemt finde de kurser, der er rettet specifikt mod min faglighed. Det er vigtigt, så man ikke giver op ift. at efteruddanne sig, siger Thomas Nassirkhani-Mohajer Brodersen og fortsætter:

- For mig personligt er det en vigtig del af mit engagement i mit arbejde, at jeg bliver ved med at lære nyt og udvikle mig. Og jeg tror, at det er vigtigt over for nye, unge medarbejdere, som måske har ambitioner, at de kan se muligheder for at forløse dem i Psykiatrien.

Psykiatriakademiet er ud over et platform også en indsats, hvor nye kurser målrettet Psykiatriens medarbejder løbende bliver udviklet og udbudt via web-universet. Psykiatriakademiet kan tilgås via https://www.psykiatriakademiet.rm.dk/.

Kontakter

Thomas Nassirkhani-Mohajer BrodersenSouschef og sygeplejerskeS6, Afdeling for Psykoser, AUH Psykiatrien

Tlf:8171 8494

Billeder

Information om Psykiatrien i Region Midtjylland

Psykiatrien i Region Midtjylland
Psykiatrien i Region MidtjyllandPsykiatrien i Region Midtjylland består af Aarhus Universitetshospital Psykiatrien, Regionspsykiatrien Midt, Horsens, Randers og Gødstrup samt Børne- og ungdomspsykiatrisk Afdeling.

Psykiatrien har hvad der svarer til ca. cirka 2.800 fuldtidsstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Psykiatrien i Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Psykiatrien i Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye