7-Eleven Danmark

Nye øko-brød og boller med skorpe og smag – og med upcycling som sidegevinst

Del

7-Elevens nye kvalitetsbagværk er udviklet sammen med Jalm&B bageriet – alt brød bages med surdej og bl.a. gulerodsrester fra anden madproduktion, der ellers var endt som madspild

En hel stribe nye økologiske håndlavede boller og rundstykker bagt med surdej rykker i dag ind på bagerhylden bagerihylderne i landets 178 7-Eleven-butikker. Hele sortimentet, på nær den klassiske tebolle, skiftes ud med det nye kvalitetsbrød.

Det nye bagværk er udviklet i et samarbejde mellem 7-Eleven og de innovative bagere hos Jalm& B bageriet på Amager.

”Samarbejdet med 7-Eleven er vi rigtig glade for, både fordi de ambitiøst er gået ind i udviklingen af noget rigtig godt brød, som er lækkert og smager godt. Men samtidig er det fantastisk at få mulighed for at knytte andre producenter med ind i projektet, så vi rent faktisk kan genanvende og upcycle rester fra deres produktion af fx kvalitetsjuice til noget virkelig godt og smagfuldt brød. Den ekstra dimension af partnerskaber og cirkulær tænkning betyder også meget for os”, siger Martin Marko Hansen, Head of Innovation & Sustainability hos Jalm&B-bageriet.

 Alt dej har været i hænderne på de dygtige bagere hos Jalm&B bageriet på Amager i København, der udelukkende arbejder med danske og nordiske økologiske råvarer.

Upcycling

Det nye 7-Eleven brød er bagt med overskydende restprodukter fra anden madproduktion. Råvarer, der ellers var blevet smidt ud. Den nye håndværker er lavet med overskydende valle fra  osteproduktionen hos Naturmælk, der giver en delikat krumme, mens kerne artisanbollen er bagt med overskydende gulerodspulp fra juiceproduktionen hos Frankly Juice, som giver surdejsbollen ekstra saftighed.

”Kvalitet er altid i fokus for vores friske madvarer i 7-Eleven, og det nye brød er et kvalitetsløft, som kan smages. Vores mad skal være sund og nem at tage med på farten, siger Jesper Østergaard, CEO, Reitan Convenience, 7-Eleven Danmark.

 ”Men vi vil også gerne levere Convenience med omtanke. Vi ser upcycling af de restprodukter, der får nyt liv i vores nye brød og boller, som en værdifuld sidegevinst. Vores kunder får bedre brød med mere smag, og vi bidrager til en mere ansvarlig produktion, der rykker os i den rigtige retning i det fælles mål om at mindske det samlede klimaaftryk.”

For yderligere oplysninger se vedhæftede fakta ark om de forskellige rundstykker, brød og bollers upcycling-historie.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra 7-Eleven Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 7-Eleven Danmark

7-Eleven Danmark samler kædens købmænd og butikschefer til Rigsmøde for blandt meget andet at lade leverandørerne præsentere fremtidens bud på sunde snacks og klimavenlig mad på farten. Upcycling af fødevarer kan blive et væsentligt bidrag til den grønne omstilling. Og det er afgørende for mange kunder.28.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag d. 28. marts vil messeområdet på Comfort Hotel i Københavns Lufthavn dufte af lækre madvarer og nybagte brød, som alle har det til fælles, at de ikke bare er nemme og hurtige tilbud til sultne maver hos 7-Elevens kunder. De vil også gøre det lettere for danskerne at være med i den grønne omstilling. Mindre madspild, grøn omstilling og upcycling af biprodukter fra madproduktion er en hverdag, der venter kunderne. Det gælder alt fra chokoladebarer og croissanter til nye håndæltede surdejsbrød og boller i 7-Eleven, der er Danmarks største convenience-kæde målt på salg af mad. Står det til 7-Eleven, skal de nye madvarer på hylderne ikke bare smage godt, men også være vigtige og værdifulde sidegevinster, der kan bidrage positivt i klimaregnskabet. ”Hvis det skal være rigtig godt, så skal både du og klimaet blive glad, når du spiser og nyder nem og lækker mad,” lyder målsætningen, men hvordan smager det? Og vil kunderne og købmændene med på rejsen? Tirsdag samles 244 7-Eleven købmænd

7-Eleven opruster med stærk grøn kommunikations-profil14.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danmarks største convenience-kæde har ansat Annette Juhler Kjær i en nyoprettet stilling som chef for kommunikation, CSR og Public Affairs. Det sker ud fra et erklæret mål om at styrke 7-Elevens position som danskernes foretrukne valg, når de vil spise både sundt og lækkert – og gerne vil gøre det med god samvittighed. -Vi er allerede rigtig gode til at tilbyde vores kunder præcis dét, som rigtig mange ønsker sig, når de handler på farten i en travl hverdag. Hos os kan de købe mad og drikke med god samvittighed – både i forhold til deres egen sundhed, men også i forhold til bæredygtighed og socialt ansvar, siger Jesper Østergaard, CEO, 7-Eleven Reitan Convenience Danmark - Kunderne er glade for 7-Eleven, men det er ikke alle, der ved, at vi driver forretning ud fra solide værdier om at være en socialt ansvarlig virksomhed med fokus på bæredygtighed og grøn innovation. Det er et vigtigt budskab for os, som vi gerne vil dele med vores kunder. -Det er en klar ambition, at 7-Eleven skal ry

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum