Kom til foredrag på Regionshospitalet Randers til Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der i 2023 finder sted fra fredag den 21. april til og med fredag den 28. april. Formålet med festivalen er at danne mødesteder mellem forskere og borgere, og i år deltager Regionshospitalet Randers med to spændende oplæg med forskellige sundhedsfaglige afsæt.
Først gør de ph.d.-studerende Ida Kaad Faurschou og Helene Rask Dalby dig klogere på alt det vi ved og ikke ved om pilonidalcyster og divertikler – i folkemunde bylddannelse mellem ballerne og udposning i tyktarmen.
Begge sygdomme er hyppigt forekommende, men alligevel har vi reelt set en ringe forståelse af, hvorfor de opstår, hvordan vi bedst forebygger og behandler tilstandene og ikke mindst af, hvordan de påvirker livskvaliteten.
Gennem forskning forsøger Regionshospitalet Randers at tilvejebringe ny viden om de to sygdomme, så der i fremtiden er bedre mulighed for forebyggelse og behandling af lidelserne.
Mysteriet om kvindens underliv
I det andet oplæg stilles der skarpt på mysteriet om det kvindelige underliv, hvor forskere fra Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Randers i deres oplæg går helt tæt på kvindelige sundhedsudfordringer.
Her bliver du klogere på blandt andet forebyggelse og behandling af livmoderhalskræft, HPV og den tilhørende vaccine, et nyt behandlingstilbud på hospitalet i form af vaginal laserbehandling, vejen til et sundere graviditetsforløb samt D-vitamins virkning under graviditeten.
Oplægsholderne er ph.d.-studerende Sine Jacobsen og Vibe Bertelsen, forskningsårs-studerende Nanna Svensson og Silke Rossau samt akademisk koordinator, forskningskoordinerende overlæge, ph.d. og klinisk lektor, Pinar Bor.
Arrangementet foregår i auditoriet på Regionshospitalet Randers. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.
Læs mere om de faglige oplæg her.
Læs mere om Forskningens Døgn her.
Program for oplæg:
Onsdag d. 26/4
15:00-16:00
Divertikler og pilonidalcyster (Udposning på tarmen og bylddannelse mellem ballerne)
16:00-17:00
Mysteriet om det kvindelige underliv
Hvor: Auditoriet, Regionshospitalet Randers, Indgang B (herefter til venstre), Skovlyvej 9, 8930 Randers NØ. Parkering findes i parkeringshuset på Kirketerpsvej.
Nøgleord
Kontakter
Jesper KrogshaveKommunikationsmedarbejderRegionshospitalet Randers
Tlf:23 28 37 59jeskrh@rm.dkBilleder

Information om Regionshospitalet Randers

Skovlyvej 15
8930 Randers
78 42 00 00https://www.regionshospitalet-randers.dk/
Regionshospitalet Randers er akuthospital for Kronjylland og Djursland og dækker dermed den nordøstlige del af Region Midtjylland. I hospitalets område er der ca. 215.000 indbyggere. Hospitalet har ca. 200.000 behandlinger årligt og beskæftiger hvad der svarer til ca. 1.900 fuldtidsansatte.
Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Randers
Nyt værktøj beskriver den gode stuegang med ældre patienter med skrøbelighed28.4.2025 12:51:43 CEST | Pressemeddelelse
Lene Holst Andersen har som en del af sit ph.d.-projekt på Regionshospitalet Randers udviklet et støtteværktøj, der beskriver, hvordan læger afvikler den gode stuegang med ældre patienter med skrøbelighed.
Fortsat høj patienttilfredshed på Regionshospitalet Randers13.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Patienter og fødende, der er indlagt eller har en aftale på Regionshospitalet Randers, er generelt tilfredse med den behandling, de får på hospitalet. Særligt hos patienter, der bliver undersøgt i Røntgen og Skanning, er tilfredsheden høj.
Regionshospitalet Randers skal fremover lave endnu flere nye knæ og hofter4.3.2025 08:29:15 CET | Pressemeddelelse
For at imødekomme stigende efterspørgsel og ventelister investerer Regionshospitalet Randers i at kunne lave endnu flere nye knæ og hofter fremover.
Unikt uddannelseskoncept styrker samarbejdet på operationsstuen19.2.2025 07:12:00 CET | Pressemeddelelse
Regionshospitalet Randers har udviklet et nyt uddannelseskoncept, hvor simulationstræningen ikke fokuserer på de faglige kompetencer, men udelukkende på det gode teamsamarbejde på operationsstuen – til gavn for både medarbejdere og patienter.
Ny, stor EU-bevilling skal bidrage til at få flere udsatte borgere med i kræftscreeningsprogram13.2.2025 06:40:00 CET | Pressemeddelelse
UNICCA - Universitetsklinik for Kræftscreening har, som en del af et større EU-projekt, fået bevilliget 6,7 mio. kr., der skal bruges i arbejdet med at få elimineret livmoderhalskræft hos udsatte grupper i høj risiko.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum