Dyrenes Beskyttelse

Tamkaniner overladt til egen skæbne i Geelskov

Del
Dyrenes Beskyttelse rykkede sidste uge ud til to kaniner, der var efterladt i en plastikkasse uden mad og drikke i Geelskov. Der bliver dumpet dyr i Rudersdal og nabokommunerne hvert år, viser tal fra vagtcentralen 1812

Fredag den 24. marts fandt en hundelufter i Geelskov udsædvaneligt dyreliv i skovbunden. I en plastikkasse sad to kaniner helt tæt sammen og dårligt kunne vende sig. Ejeren havde hverken vand eller mad. Kaninejerne havde dog taget sig tid til at lave lufthuller i kassen. Hundelufteren ringede med det samme til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812, der satte gang i beredskabet.

Dyrlæge Maria Vang Johansen, der er frivillig dyrereder – også kaldet kredsformand – i Rudersdal rykkede ud til Geelskov, hvor hundelufteren ventede med plastikkassen. Kaniner havde det under omstændighederne godt, men Maria Vang Johansen er forarget over, at nogen dumper dyr på den måde.

- Når man anskaffer sig dyr til familien, følger der et ansvar med. Det gælder også ansvaret for at finde et nyt hjem til dem, hvis de ikke kan være hos en længere. Hos Dyrenes Beskyttelse oplever vi hvert år dyr, som ikke overlever at være blevet efterladt, siger Maria Vang Johansen

Antallet af kæledyr, der er efterladt til en uvis skæbne af deres ejer, satte da også en kedelig rekord i 2022 med 1382 dyr. Det viser tal fra Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812. De mange dyr var fordelt på 644 enkeltstående sager, da der ofte dumpes hele kuld af f.eks. kattekillinger og marsvin. Antallet af sager er steget med 25 procent siden 2018.

De seneste tre år har der været syv sager med dumpede dyr i Rudersdal Kommune. Det er kun overgået blandt nabokommunerne af Gladsaxe med otte sager. Der er dog større problemer med dumpede dyr i andre landsdele. Haderslev, der har nogenlunde samme antal indbyggere som Rudersdal, har fx haft 28 sager med dumpede dyr de seneste tre år.

Maria Vang Johansen kørte de to kaniner fra Geelskov til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, hvor de har det godt og snart er klar til at få en ny, god familie. 

Sager med dumpede dyr 

  2020 2021 2022 I alt 
Rudersdal 2 3 2 7
Hørsholm 1 1 3 5
Allerød 1 0 0 1
Furesø 1 3 2 6
Lyngby-Tårnbæk 2 1 2 5
Gentofte 1 1 2 4
Gladsaxe 1 6 1 8

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye