Andel

Nye repræsentanter hos Andel fundet efter intenst forløb

Del
10.638 andelshavere i Guldborgsund, Holbæk og Stevns kommuner har nu valgt de 33 nye medlemmer til repræsentantskabet i energi- og fibernetkoncernen Andel. Valgkampen, der sluttede den 22. marts, var præget af høj aktivitet blandt de 126 kandidater, hvilket var medvirkende til en rekordhøj valgdeltagelse. Kandidatliste med angivelse af stemmetal er vedhæftet.

Gennem de seneste år har Andel set en markant stigende interesse for valgene til koncernens repræsentantskab. Det blev gentaget i år, hvor 126 kandidater dystede om andelshavernes gunst. Denne tendens ser bestyrelsesformand Jens Stenbæk som et stort aktiv for Andel:

”Jeg vil gerne sige tak til alle kandidaterne på vegne af Andels bestyrelse og ledelse. Det har været et mere livligt valg, end vi har set tidligere med debatindlæg, aktivitet på sociale medier og uddeling af tusindvis af flyers på gader og stræder. Den store interesse for at blive repræsentantskabsmedlem lover rigtig godt”, siger han.

De 33 nye medlemmer blev peget på af 10.638 andelshavere, der stemte ved valget, hvilket resulterede i en stemmeprocent på 13,2%. Det er en signifikant fremgang i forhold til sidste års valg, hvor stemmeprocenten var 10,1%.

Der er valg hvert fjerde år i de enkelte valgområder, og opbakningen til årets repræsentantskabsvalg ses tydeligt i stemmeprocenten for de tre valgområder:

Område

Stemmeprocent 2023

Stemmeprocent 2019

Guldborgsund (14 pladser)

12,94%

5,7%

Holbæk (14 pladser)

12,65%

6,0%

Stevns (5 pladser)

15,63%

10,1%

De i alt 152 medlemmer i Andels repræsentantskab er med til at udstikke retningen for Andel inden for vigtige områder som grøn omstilling og digital ligestilling. Opbakningen til valget glæder formanden.

”At hele 126 kandidater greb muligheden for at stille op, er fantastisk positivt. Det vidner om en udbredt interesse for de vigtige udfordringer, vi står med, ikke mindst klimakrisen og omstillingen af hele vores energisystem. Og de flere end 10.000 andelshavere, som stemte, har nu sat deres aftryk på Andel og de beslutninger, vi kommer til at træffe i fremtiden. Andel er en aktør, der vil gøre en reel forskel for hele Danmark i forhold til den grønne omstilling og i indsatsen for at gøre os fri af fossile energiformer. Valgdeltagelsen vidner om en øget interesse og opbakning til dette arbejde”, siger han.

Øget diversitet i repræsentantskabet
Jens Stenbæk har op til valget igen i år fremhævet, at han gerne ser en større diversitet i repræsentantskabet. Selv om engagementet og dedikationen intet fejler hos de nuværende repræsentanter, så er formanden optaget af at sikre, at repræsentanterne også i så høj grad som muligt afspejler Andels godt 400.000 andelshavere, og at de vigtige debatter om fremtidens retning for Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern tages med udgangspunkt i en stærk faglighed og mange forskellige synspunkter.

”Den gode dialog fordrer forskellige udgangspunkter, og derfor ser jeg diversitet som en stor styrke, vi altid skal stræbe efter. Så det glæder mig ekstra meget at se, at valget giver 22 nye medlemmer med interessante profiler. Det er samtidig også glædeligt, at vi får flere yngre og kvindelige medlemmer, så vi også her øger diversiteten. Med Andels rolle som en central spiller i den grønne omstilling, er det for mig helt afgørende, at vi træffer vores beslutninger på et bredt og lokalt forankret grundlag,” pointerer Andels formand.

De 33 medlemmer af Andels repræsentantskab bydes velkommen på det ordinære repræsentantskabsmøde den 27. april 2023.

Yderligere oplysninger:

Andels presseafdeling på 2170 3101

 

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00https://andel.dk/

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye