ROMUROMU

Påsken rundt på 60 minutter - hyggelig påskesjov i historiske omgivelser

Del
I påskeferien kan hele familien tage på besøg i fortidens syv påskedage og prøve kræfter med deres mange udfordringer og opgaver. I hverdagene op mod påske inviterer Færgegården nemlig til det sjove løb: ”Påsken rundt på 60 minutter”, og alle kan være med.
Når deltagerne har været gennem fortidens påske-strabadser, er der tid til at fordybe sig i farver og mønstre med dekoration af æg. Foto: Wiki Commons
Når deltagerne har været gennem fortidens påske-strabadser, er der tid til at fordybe sig i farver og mønstre med dekoration af æg. Foto: Wiki Commons

Før i tiden var påsken meget mere end fridage og påskefrokoster med familien. Det var en travl tid, hvor man skulle gøre forårsklart, beskytte sig mod hekse og sygdomme og huske på Jesu lidelser. Alle dage i påskeugen havde faste traditioner knyttet til sig – og dem kan man opleve på egen krop i Færgegårdens påskeløb.

”Hver af fortidens påskedage rummer en leg eller en udfordring, der skal løses. Men det skal gå stærkt, for deltagerne har hele tiden en heks, en sygdom eller andet skidt i nakken. Når Beskyt-dig-mod-heksene-dag er klaret, er det for eksempel straks videre til Spis-dig-rask-resten-af-året-dag,” fortæller museumsmedarbejder Maja Kvamm.

På hele klokkeslag, klokken 11, 12 og 13, står en påske-ekspert klar til at sende nye hold gennem fortidens påske-strabadser. Turen rundt i påsken tager ca. 1 time, og bagefter er der god tid til at fordybe sig i æggedekoration og sjove æggelege.

Mange måder at være på museum

Hvis vejret tillader det, er arrangementet en god anledning til at pakke en picnickurv og nyde en herlig påskefrokost i Færgegårdens smukke have.

Man kan naturligvis også få sig et helt almindeligt museumsbesøg på den gamle Færgegård. Museet åbner for sæsonen lørdag den 1. april med ny spotudstilling og fornyet introduktion til den permanente udstilling. Museet har åbent samtlige dage i påskeugen (den 1.-10. april inkl.).

Bemærk at Kronprins Frederiks Bro er lukket for biler grundet renovering. Kommer man fra Frederikssundsiden af fjorden, kan man i stedet krydse broen til fods eller på cykel, eller køre via Kronprinsesse Marys bro.

Tid, pris, sted
3., 4. og 5. april 2023
Turene begynder kl. 11, 12 og 13
GRATIS for børn 0-17 år, 50 kr. for voksne (+billetgebyr)
Billetter købes via billetto.dk
Frederikssund Museum Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

Læs mere om påsken på ROMUs besøgssteder her.

Kontakter

Billeder

Når deltagerne har været gennem fortidens påske-strabadser, er der tid til at fordybe sig i farver og mønstre med dekoration af æg. Foto: Wiki Commons
Når deltagerne har været gennem fortidens påske-strabadser, er der tid til at fordybe sig i farver og mønstre med dekoration af æg. Foto: Wiki Commons
Download

Links

Information om ROMU

ROMU
ROMU
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde

+45 46 31 65 00https://romu.dk/

ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Roskilde, Frederikssund, Lejre og Egedal kommuner. ROMU har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag driver museumsorganisationen 10 museer og besøgssteder.

ROMU har ansvaret for daglig ledelse og drift af Fondsorganisationen bag kulturarven ved Roskilde Domkirke og står overordnet for realiseringen af Verdensarvscentret.

Følg pressemeddelelser fra ROMU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROMU

Ny forskning: Overset aspekt kaster lys over store omvæltninger i bondestenalderen19.7.2024 08:25:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny afhandling går bag om funklende fund og kigger i stedet på fortidens dagligliv og produktion. For det er primært et generelt overskud i samfundet, der kan drive fremskridt, nu såvel som historisk. ROMUs arkæolog Jens Winther Johannsen er dykket ned i bondestenalderens intensivering af landbruget, der var grundlag for fremskridt og udvikling i overgangen til bronzealderen.

Oplev Lejres smukke natur og spændende historie på gratis sommervandreture28.5.2024 10:22:20 CEST | Pressemeddelelse

Er du nysgerrig på Lejreområdets rige historie? Vil du høre fortællinger om Beowulf, Kong Hans’ hests gravsted eller gudinden Nerthus i Herthadalen? Så skulle du tage med på en historisk sommervandring! I samarbejde med Lejre Museumsforening, Lejre Historiske Forening og lokale lodsejere inviterer Lejre Museum til gratis historiske vandreture henover sommeren i det smukke Lejreområde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye