Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU: Vi har fundet milliarderne, der kan redde Store Bededag

Del
Hvis Danmark ”nøjes” med at betale EU det beløb, vi gjorde i sidste periode, er der råd til Store Bededag.

Regeringen har i dag fremlagt en stram finanslov. For nylig er Store Bededag afskaffet. Begge begrundes med økonomisk ansvarlighed. Men holder fortællingen?

Folkebevægelsen mod EU har nemlig fundet milliarderne, der kan redde Store Bededag.

Finansministeriet regner med, at afskaffelsen af Store Bededag som fridag vil give cirka tre milliarder kroner mere i statskassen.

Samtidig kan man i dagens finanslovsforslag læse, at Danmark skal betale 24,3 milliarder kroner til EU’s almindelige budget. Det er tre milliarder mere, end vi betalte i 2019.

Der ville således være råd til at bevare Store Bededag, hvis Danmark igen betalte det beløb til EU, som vi betalte i sidste EU-budgetperiode.

”I 2020 sagde statsminister Mette Frederiksen på vegne af Danmark ja til at give EU et voldsomt forhøjet milliardbidrag hvert eneste år. Vi får ikke mere ud af vores medlemskab. Tværtimod misforvaltes pengene af EU. Folkebevægelsen mod EU forslår derfor, at vi redder Store Bededag ved at skære i støtten til EU.”, siger Susanna Dyre-Greensite, der er formand for Folkebevægelsen mod EU.

Lave K. Broch, der er landsledelsesmedlem i Folkebevægelsen mod EU tilføjer: ”Det er besynderligt, at den danske støtte til EU er fredet fra besparelser, når der svinges med sparekniven. Vi havde i øvrigt ikke nogen folkelig debat, da Mette Frederiksen på vores alles vegne i 2020 sagde ja til at give EU i gennemsnit 4,5 milliarder danske skattekroner mere om året. Det vil derfor være helt fair at skære i støtten til EU, så Store Bededag kan reddes”.

Folkebevægelsen mod EU’s forslag vil ikke puste til inflationen eller ændre på råderummet. Det påvirker heller ikke Danmarks andel af EU-støtten til Ukraine, da denne holdes uden for EU’s almindelige budget.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU
Folkebevægelsen mod EU
Lyngbyvej 42
2100 København Ø

+45 35 36 37 40https://www.folkebevaegelsen.dk/

Folkebevægelsen mod EU er imod EU’s overstatslige styring og politiske integration. Modstanden mod EU er en kamp for selvbestemmelsesret og for et selvstændigt Danmark i et frit internationalt samarbejde.

For at fremme vores mål om udmeldelse af EU arbejder Folkebevægelsen mod EU aktivt på at fremme en debat om, hvordan EU påvirker Danmark, hvilke handlemuligheder vi har uden for EU, og hvilke alternativer til EU der findes. Sideløbende kæmper vi imod EU’s stadige indblanding i vores samfund og imod yderligere suverænitetsafgivelse til EU.

Folkebevægelsen mod EU’s værdier bygger på 4 søjler:

  • Den demokratiske søjle
  • Den globale søjle
  • Den grønne søjle
  • Velfærdssøjlen

Følg pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkebevægelsen mod EU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye