TV 2 Danmark

Cecilie Uttrup Ludwig jagter historisk resultat i legendariske løb

Del
Cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig er det bedste bud på en dansk topplacering i Flandern Rundt og Ardennerklassikerne. Det siger TV 2s cykelkommentator Christina Siggaard forud for den kommende måned, hvor TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY tager dig med ud på lede stigninger og smattede brostensbelagte veje.
Cecilie Uttrup Ludwig jubler over sejren på 3. etape af Tour de France Femmes 2022. (Foto:Imago/Ritzau Scanpix/TV 2)
Cecilie Uttrup Ludwig jubler over sejren på 3. etape af Tour de France Femmes 2022. (Foto:Imago/Ritzau Scanpix/TV 2)

Cecilie Uttrup Ludwig har med sin smittende energi og flotte resultater brændt sig ind i danskernes bevidsthed. Fra det store gennembrud med tredjepladsen i Flandern Rundt i 2019 og det efterfølgende interview, hvor hun blev et viralt hit med sætningen 'Paam, let's put the hammer down' til sidste sommers Tour de France Femmes, hvor hun vandt 3. etape.

Den 27-årige dansker ventes at stille til start igen i årets udgave af det brostensbelagte Flandern Rundt, der kan opleves på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag 2. april. Hun er den eneste danske kvinde, som har været på podiet i Flandern Rundt med tredjepladsen i 2019, mens det sidste år blev til endnu en topplacering med en sjetteplads. Og en sejr er inden for rækkevidde, hvis du spørger TV 2s cykelkommentator, Christina Siggaard.

- Cecilie Uttrup Ludwig har altid været teknisk dygtig og godt kørende på brosten, men den store forskel i år er, at hun virkelig har udviklet sin spurt. Og det kan blive afgørende i Flandern Rundt på det sidste lange stykke hjem mod mål, siger Christina Siggaard, som skal kommentere løbet.

Det er 20. gang, at kvinderne giver sig i kast med Flandern Rundt, som i år byder på 158 kilometer med start og mål i Oudenaarde i Belgien. Der venter brosten og skarpe stigninger. 13 stigninger i alt - deriblandt ikoniske Koppenberg, som arrangørerne føjede til ruten sidste år. Lotte Kopecky blev den kun anden belgier til at vinde løbet i 2022, da hun, iført den belgiske mestertrøje, slog hollænderne Annemiek van Vleuten og Chantal van den Broek-Blaak, som hver især havde vundet løbet de to foregående år.

Tre løb på en uge

Cecilie Uttrup Ludwig er også et godt bud på en vinder i Ardennerklassikerne, der består af Amstel Gold Race, Flèche-Wallonne og Liege-Bastogne-Liege, som køres inden for en uge og vises på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

- Cecilie Uttrup Ludwig har tidligere leveret nogle flotte resultater i Amstel Gold Race og Flèche-Wallonne, og har nu så meget erfaring, at hun kan slå koldt vand i blodet, og slå til på de rigtige tidspunkter. Så specielt i de to løb forventer jeg at se hende med fremme i afgørelsen, siger Christina Siggaard og fortsætter:

- Liege-Bastogne-Liege er lidt mere vanskelig for hende. Det kommer meget an på, hvordan hun klarerer stigningen Cote de la Redoute, og om hun kan hænge på hen over de efterfølgende tre sidste stigninger. For her er det typisk en stærk gruppe, der kører væk og holder til mål. Så det gælder om at komme afsted med de rigtige folk. Afslutningen passer også bedre til de lidt mere spurtstærke ryttere. Men så igen, Cecilie har udviklet sin spurt de sidste par år.

Cecilie Uttrup Ludwigs bedste resultat i de tre løb er andenpladsen i Flèche-Wallonne i 2020. På den legendariske afslutning på Mur de Huy, måtte danskeren se sig slået af hollænderen Anna van der Breggen, som vandt løbet for sjette gang i træk, og satte en imponerende rekord ved at gentage bedriften året efter.

Foruden de nævnte løb viser TV 2 SPORT og TV 2 PLAY også Gent-Wevelgem søndag 26. marts og Paris-Roubaix lørdag 8. april.

Forårsklassikerne på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY:

Gent-Wevelgem (m/k), søndag 26. marts. (TV 2 SPORT og TV 2 PLAY)

Flandern Rundt (m/k), søndag 2. april. (TV 2 SPORT og TV 2 PLAY)

Paris-Roubaix (k), lørdag 8. april. (TV 2 SPORT og TV 2 PLAY)

Paris-Roubaix (m), søndag 9. april. (TV 2 SPORT og TV 2 PLAY)

Amstel Gold Race (m/k), søndag 16. april. (TV 2 SPORT og TV 2 PLAY)

Flèche-Wallonne (k), onsdag 19. april. (TV 2 SPORT og TV 2 PLAY)

Flèche-Wallonne (m), onsdag 19. april. (TV 2 og TV 2 PLAY)

Liege-Bastogne-Liege (m/k), søndag 23. april. (TV 2 og TV 2 PLAY)

Nøgleord

Kontakter

Jacob PanumPR-konsulent

Sport, nyheder og TV 2 NEWS

japa@tv2.dk

Billeder

Cecilie Uttrup Ludwig jubler over sejren på 3. etape af Tour de France Femmes 2022. (Foto:Imago/Ritzau Scanpix/TV 2)
Cecilie Uttrup Ludwig jubler over sejren på 3. etape af Tour de France Femmes 2022. (Foto:Imago/Ritzau Scanpix/TV 2)
Download

Links

Information om TV 2 Danmark

TV 2 Danmark
TV 2 Danmark
Rugaardsvej 25
5000 Odense

65 91 91 91http://omtv2.tv2.dk/

TV 2 Danmark er en medievirksomhed med store, digitale ambitioner og en mangeårig, stærk position på det danske tv-marked. Vi arbejder hver dag for, at alle danskere via TV 2 PLAY, TV2.DK og alle vores kanaler kan holde sig opdateret og underholdt eller tage del i den offentlige debat. TV 2 Danmark er ejet af den danske stat, og vi driver public servicevirksomhed på kommercielle vilkår. På tværs af alle vores platforme er vi i kontakt med over 80 procent af danskerne i løbet af en uge. Vi bor på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København.

Følg pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye