Circle K

Circle K oplever øget chikane - nu opfordres kunderne til at holde en god tone

Del
Circle K har i de seneste år oplevet en stadigt grovere tone fra kunderne og chikane af medarbejderne i deres butikker. Antallet af indrapporterede sager er på to år mere end tredoblet fra 48 til 160. Samtidig viser en intern undersøgelse, at 70% af medarbejdere har oplevet chikane eller trusler på deres vagt.

”Hvis jeg én gang mere oplever, at jeres vaskehal ikke kan udskrive kvitteringer, så går jeg helt amok i jeres butik, og jeg er fuldstændig ligeglad med, hvem der er på arbejde. Så du kan godt forberede dit personale.”

Sådan overfusede en kunde for nyligt én af Circle K´s ansatte. Svadaen blev afsluttet med, at kunden kastede en cola-dåse efter medarbejderen, hvorefter han forlod butikken.

Hændelsen er desværre ikke en enlig svale. Selvom størstedelen af kunderne hos Circle K heldigvis er positive og venlige, stiger antallet af indrapporterede chikanesager. Og sagernes grad af grovhed er stigende.

Derfor lancerer Circle K fra den 25. januar 2023 en anti-chikanekampagne i form af en kundevendt oplysningskampagne og skiltning i alle butikker. Kampagnen skal sætte fokus på at holde den gode tone og respektere medarbejderne i butikken.

”Det er helt urimeligt, at man skal mødes med chikane og trusler på sit arbejde. Der eksisterer en usund kultur, hvor nogle få kunder tror, at de kan tillade sig hvad som helst. Det rammer desværre vores medarbejdere. Den dårlige tone kan betyde, at en medarbejder mister sin arbejdsglæde eller i værste fald går ned psykisk”, siger HR-direktør Thomas Galsgaard Larsen fra Circle K Danmark.

Stigende antal sager
HR-direktør i Circle K Danmark Thomas Galsgaard Larsen understreger, at langt de fleste kunder er søde og ordentlige, og at hverdagen i butikkerne er fuld af gode oplevelser. Men samtidigt taler antallet af indrapporterede hændelser fra butikkerne desværre deres eget tydelige sprog.

”Antallet af anmeldelser om tilfælde af vold, overfald og trusler er steget fra 48 i 2020 til 160 i 2022. Samtidig er sagerne af grovere karakter, og enkelte medarbejdere modtager psykologhjælp, fordi de har været udsat for ubehagelige oplevelser på jobbet. Det er på ingen måde rimeligt. Derfor igangsætter vi nu kampagnen ”Tak fordi du respekterer mig” i alle vores 226 butikker, fortæller Thomas Galsgaard Larsen.

Medarbejderne i Circle K er generelt gode til at indrapportere chikanesager og bede om psykologhjælp, hvis de får brug for det. Men for at forebygge og nedsætte antallet af anmeldelser er medarbejderne i Circle K´s butikker også blevet trænet i håndtering af konflikter og ubehagelige kommentarer og trusler. Samtidigt har Circle K etableret en fortrolig hjælpelinje, som medarbejderne kan bruge til at indrapportere negative kundeoplevelser.

Fakta om Circle K’s interne undersøgelse

  • 596 ud af Circle K´s 2.800 danske butiksmedarbejdere har besvaret undersøgelsen.
  • 93% af medarbejderne føler sig trygge ved at melde en sag ind om verbale og/eller fysiske overgreb på arbejdet.
  • 70% af Circle K-medarbejdere i Danmark har oplevet en form for psykisk eller fysisk chikane fra kunder.
  • 26% af Circle K-medarbejdere angiver at have oplevet verbale og/eller fysiske overgreb på arbejdet i den seneste måned.
  • Den mest almindelige form for chikane mod Circle K-medarbejdere omfatter råb, grimt sprog, trusler og kommentarer om udseende eller køn.

Nøgleord

Kontakter

Kirsten Grumstrup
Communication Manager
Pressekontakt, talsmand og diverse henvendelser
pressedk@circlekeurope.com
+45 29 13 55 51

Billeder

Information om Circle K

Circle K
Circle K
Borgmester Christiansens Gade 50
2450 København SV

https://www.circlek.dk/

Circle K er én de førende convenience, energi og brændstofleverandører i Danmark, og alene herhjemme har vi mere end 226 butikker og stationer samt mere end 150 Ingo-stationer.

I alt har vi cirka 2.300 full-service stationer i Europa, og på tværs af landene arbejder mere end 18.500 Circle K-medarbejdere.

Internationalt har Circle K-koncernen et bredt netværk af stationer i bl.a. Skandinavien, Polen, De Baltiske Lande, Irland, Canada og Nordamerika.

Følg pressemeddelelser fra Circle K

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Circle K

Ny podcast-serie skal gøre ferieturen sjovere for børn på bagsædet21.6.2023 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Turen gennem sommerlandet på bagsædet i en mors og fars bil kan føles lang for mange børn. Når skolernes sommerferie starter udgiver Circle K derfor en række nye afsnit i den populære podcast-serie ”Børn på Bagsædet”, som skal gøre ferieturen sjovere for de 4-12-årige og give familien nogle oplevelser sammen. Podcasten er gratis og udkommer den 24. juni 2023 på Spotify og andre populære podcast-tjenester.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum