Kreativ undervisning giver anbragte unge et fagligt løft
Lise Lotte Helm har gennemført en dybdegående undersøgelse på tre døgninstitutioners interne skoler for unge med psykiatriske lidelser. Undersøgelsen, DiS-3 – Didaktik i Interne Skoler bygger især på interviews med 40 tidligere og nuværende elever på Holmstrupgård ved Aarhus, Nødebogård ved Fredensborg og Dyssegården ved Kokkedal.
- Interne skoler fået ry for, at eleverne forlader dem med lave karakterer eller uden at have gennemført de obligatoriske afgangsprøver. På de tre interne skoler, jeg har undersøgt, er eleverne faktisk rigtigt dygtige. Det skyldes i høj grad den kreativitet, som skolerne bruger i undervisningen og de relationer, som lærerne får skabt til eleverne, siger Lise Lotte Helm.
Hun nævner i sin undersøgelse et eksempel, hvor eleverne er gået mentalt i baglås over at skulle analysere et digt i en dansktime. Læreren afbryder undervisningen og i stedet får eleverne lov til at lave en podcast om digte. En efter en bliver de engageret i undervisningen og går hjem med en succesoplevelse.
- Men kreativitet handler også om, at lærerne får skabt nogle trygge rammer omkring undervisningen. F.eks. ved at tage udgangspunkt i elevernes interesser og planlægge undervisningen efter det, siger hun.
- Den største svaghed ved de interne skolers undervisning er, at de unge er under et stort tidspres for at nå deres eksaminer, fordi mange af dem ikke er psykisk i stand til at til at være i skole en hel dag, fortæller Lise Lotte Helm.
- Derfor er det vigtigt, at der ikke stilles for store krav til detailstyring og standardisering af undervisningen, fordi det ofte er en anderledes og mere kreativ tilgang, der skal til for, at de unge lykkes, siger hun.
Nøgleord
Kontakter
Lise Lotte HelmProjektleder og Ph.d.Holmstrupgård
Tlf:30 69 40 57liselotte.helm@social.rm.dkBilleder
Links
Information om Socialområdet i Region Midtjylland
Socialområdet i Region Midtjylland driver en række specialiserede bosteder og dagtilbud for mennesker med nedsat fysisk, psykisk eller social funktionsevne.
Tilbuddene er samlet i otte specialområder, der hver især besidder en høj faglig ekspertise om netop deres særlige område.
Specialområderne leverer ydelser og tilbud på lige fod og i konkurrence med private og offentlige udbydere.
Hvert år indgår Region Midtjylland en rammeaftale med regionens 19 kommuner om forbruget af tilbud i det kommende år. Rammeaftalen sætter desuden fokus på udviklingen af det sociale område.
Følg pressemeddelelser fra Socialområdet i Region Midtjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Socialområdet i Region Midtjylland
Region Midt vælger EG Sensum One til 3.000 medarbejdere21.10.2024 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Efter en grundig udbudsproces har Region Midtjylland valgt EG Sensum One som sit nye socialfaglige it-system til deres medarbejdere på 65 specialtilbud
Åbent for ansøgninger til ny uddannelse for autister, der vil støtte andre autister6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Specialområde Autisme i Region Midtjylland slår nu dørene op for en ny uddannelse, der skal uddanne peermedarbejdere til autismeområdet. Uddannelsen giver autister værktøjer til at bruge deres egne erfaringer til at støtte andre autister.
Stor donation fra TrygFonden baner vejen for peermedarbejdere på autismeområdet16.1.2024 09:30:05 CET | Pressemeddelelse
Et nyt femårigt projekt, der skal hjælpe autistiske mennesker ind på arbejdsmarkedet, har netop modtaget over 6,4 mio. kr. fra TrygFonden
Ny chef for Specialområde Børn og Unge28.2.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nikolaj Sørensen er blevet ansat som områdechef for Specialområde Børn og Unge (SBU), der driver flere af Region Midtjyllands døgninstitutioner for børn og unge med forskellige handicap.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum