Ingeniørforeningen, IDA

Søgningen til ingeniørstudierne sprænger rammerne

Del
Et stigende antal unge søger de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser via kvote 2

Interessen blandt de unge for at læse til ingeniør stiger markant i år. Det viser opgørelsen over kvote 2-ansøgningerne til de videregående uddannelser for 2023 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

I forhold til 2022 er søgningen til diplomingeniøruddannelsen steget med 12 procent, og er dermed oppe omkring tidligere års søgning, og indenfor naturvidenskab er stigningen på 5 procent i forhold til 2022.

Interessen for civilingeniøruddannelsen er steget med hele 32 procent fra sidste år, og er dermed den absolutte højdespringer i opgørelsen fra ministeriet.

Aske Nydam Guldberg, der er fungerende formand i Ingeniørforeningen, IDA glæder sig naturligvis over den øgede interesse fra de unge.

”Det fantastisk, at flere unge søger mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser via kvote 2. Det er udtryk for at mange har en interesse i at læse til blandt andet ingeniør. Den ekstraordinære høje søgning til civilingeniørstudiet, kan naturligvis også skyldes, at mange gerne vil have en to-årig kandidatuddannelse, inden uddannelserne eventuelt halveres fra politiske side,” siger han

IDAs fungerende formand understreger dog, at det store antal ansøgere via kvote 2 kun kan ses som et fingerpeg.

”Det er først når vi ser den endelige søgning med både kvote 1 og kvote 2, og ikke mindst, hvordan det endelige optag bliver, vi kan begynde at glæde os rigtigt,” siger han.

Med den grønne omstilling og øgede digitalisering vil Danmark i 2030 mangle 13.000 uddannede kandidater indenfor områderne ingeniør, teknik og it. Hertil kommer en mangel på 7.000 personer med en mellemlang teknik- eller it-uddannelse, viser beregninger foretaget for IDA.

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Billeder

Links

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye