Flere søger ind på Aalborg Universitets it-specialistuddannelser

Et antal af Aalborg Universitets it-uddannelser får i år rekordstor søgning i kvote 2. Blandt andet uddannelser som datalogi, software og medialogi oplever i år stigende interesse fra de uddannelsessøgende, ikke mindst på universitetets campus i København. Det viser foreløbige tal fra Aalborg Universitet (AAU).
- Vi er naturligvis glade for stigningen i kvote 2-ansøgere til nogle af vores it-uddannelser. Vi ved jo, at virksomhederne i høj grad mangler højtuddannede it-specialister, så det er meget positivt, at flere unge ønsker at starte deres it-karrierevej på disse uddannelser på Aalborg Universitet, siger prorektor Anne Marie Kanstrup.
I alt har Aalborg Universitet modtaget godt 7.400 ansøgninger i kvote 2. Det er stort set det samme som sidste år, hvor AAU fik 7.412 kvote 2-ansøgninger, og det svarer i store træk også til søgningen før corona-pandemien.
Universitetet har endnu ikke tal på, hvor mange ansøgere, der har valgt AAU som deres førsteprioritet. Sidste år var det 2.300, og universitetet regner med et lignende antal i år.
- Generelt er vi godt tilfredse med årets kvote 2-søgning. Vi ved jo, at ungdomsårgangene bliver mindre, og der kan også være unge, som stadig holder de sabbatår, de ikke kunne tage under corona-pandemien. Så alt i alt er det fint, at vi lander på det samme antal som sidste år, siger Anne Marie Kanstrup.
Den endelige opgørelse fra Aalborg Universitet for antallet af kvote 2-ansøgninger og fordelingen på uddannelser er klar i morgen den 16. marts om eftermiddagen og vil derefter være tilgængelig på aau.dk
Bemærk, at det først er muligt at sige noget endeligt om det samlede ansøgerbillede til Aalborg Universitet, når fristen for ansøgning om optagelse via kvote 1 udløber den 5. juli kl. 12. Ansøgerne får svar på deres ansøgninger den 28. juli.
Udvikling i kvote 2-ansøgninger på Aalborg Universitet:
Antal ansøgere til Kvote 2 de seneste fem år.
2023: 7.403 ansøgninger (foreløbige tal)
2022: 7.412 ansøgninger (endelige tal)
2021: 9.127 ansøgninger (endelige tal)
2020: 7.590 ansøgninger (endelige tal)
2019: 7.295 ansøgninger (endelige tal)
Kontakter
Presserådgiver Jeannette Bylov ved Aalborg Universitet
Mail: jmb@adm.aau.dk
Tlf.: 2423 0566
Billeder
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Døde bakterier kan redde mange liv9.5.2025 11:13:33 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital kan ved hjælp af en ny metode hurtigere diagnosticere blodforgiftning, som er en alvorlig og ofte dødelig infektion. Ved hjælp af DNA fra døde bakterier i blodet kan den nye metode på potentielt få timer identificere hvilken behandling, patienten har brug for.
Nye tal for integration: Danskerne blander sig mere og mere7.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning viser, at befolkningen i stigende grad blander sig på tværs af etnisk baggrund.
Danmarks bedste unge hackere tørner sammen til De Danske Cybermesterskaber 20253.5.2025 06:13:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er kamp om titlen som Danmarks bedste hacker under 25 år og en plads på det danske Cyberlandshold ved De Danske Cybermesterskaber d. 3. maj 2025
Ny dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet30.4.2025 16:31:08 CEST | Pressemeddelelse
Cheflæge og forskningsleder ved Sygehus Lillebælt, Karina Dahl Steffensen, ansættes som dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Hun leder i dag Center for Fælles Beslutningstagning og er også professor ved SDU. Hun tiltræder den 1. august 2025.
Flest kvinder får KOL – men behandlingen bygger på mænd28.4.2025 09:32:23 CEST | Pressemeddelelse
Flere kvinder end mænd bliver ramt af KOL, men alligevel bygger det meste af den viden, vi har om sygdommen, primært på mandlige patienter. Det vil forskere fra Aalborg Universitet nu ændre med et nyt forskningsprojekt, der dykker ned i kønsforskelle i sygdomsforløbet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum