Manila Ghafuri vinder Menneskerettighedsprisen 2022
Rådet for Menneskerettigheder har onsdag overrakt Menneskerettighedsprisen 2022 til Manila Ghafuri. Hun modtager prisen for sin mangeårige indsats mod diskrimination af etniske minoriteter i Danmark.
"Manila Ghafuri har et skarpt blik for uretfærdigheder og uligheder. Hun har en helt særlig og kreativ sans for at engagere folk i at få skabt forandringer. Og hun er ikke tilfreds, før der bliver rettet op på urimelighederne,” siger Rasmus Nørlem Sørensen, der er næstforperson for Rådet for Menneskerettigheder, ved prisoverrækkelsen
Som seksårig flygtede Manila Ghafuri fra Afghanistan. En erfaring, hun nu som aktivist og storyteller anvender til at skabe forandring i samfundet.
”Jeg deler prisen med alle de unge derude, der hver dag kæmper for at blive repræsenteret, anerkendt og accepteret. Den er for alle dem, der går forrest til demonstrationer. Og alle dem, det gør modstand i stilhed. Den er til alle os, der på hver vores måder kæmper for et bedre og mere solidarisk Danmark,” siger Manila Ghafuri.
Manila Ghafuri er forperson i organisationen Rapolitics, har taget del i kunstprojektet 100% Fremmed og er medarrangør af oplysningsarrangementer om afghanske kvinder og børns rettigheder efter Talibans magtovertagelse.
Nøgleord
Billeder
Information om Institut for Menneskerettigheder
Wilders Plads 8K
1403 København K
+45 32 69 88 88https://menneskeret.dk/
Rådet for Menneskerettigheder
Rådet for Menneskerettigheder består af repræsentanter for civilsamfundsorganisationer og myndigheder. Rådet mødes for at drøfte Institut for Menneskerettigheders virke og foreslå nye aktiviteter.
Læs mere om Rådet for Menneskerettigheder.
Menneskerettighedsprisen er blevet uddelt af Rådet for Menneskerettigheder hvert år siden 2014. Blandt de tidligere prismodtagere er whistleblower og tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard, Poul-Erik Rasmussen fra foreningen Godhavnsdrengene og en gruppe transkønnede aktivister, som kæmpede for at få fjernet transkønnethed fra Sundhedsstyrelsens liste over psykiske sygdomme.
Følg pressemeddelelser fra Institut for Menneskerettigheder
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Institut for Menneskerettigheder
Frygt skaber selvcensur i den offentlige debat5.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver 10. borger afholder sig fra at deltage i demonstrationer eller ytre deres mening til borgermøder af frygt for blandt andet verbale og fysiske angreb, viser Institut for Menneskerettigheders undersøgelse af ytringsfrihedens vilkår i Danmark anno 2024.
Skoleelever oplever udbredt mobning relateret til etnicitet31.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halvdelen af skoleelever med minoritetsetnisk baggrund udsættes for mobning med deres hudfarve, nationalitet, religion eller kultur. Knap en femtedel af eleverne med ikkevestlig baggrund fortæller om nedværdigende adfærd fra deres lærer. Det fremgår af ny undersøgelse blandt skoleelever i 6. og 9. klasse, som Børns Vilkår og Institut for Menneskerettigheder står bag.
Ny aftale om abort styrker kvinders selvbestemmelse og retssikkerhed3.5.2024 11:30:30 CEST | Pressemeddelelse
Med ny politisk aftale rykkes abortgrænsen fra 12. til 18. uge, og de regionale abortsamråd nedlægges. Et stort fremskridt for kvinders ret til selvbestemmelse, mener Institut for Menneskerettigheder.
Uønsket seksuel opmærksomhed udbredt på erhvervsskolerne24.1.2024 10:56:47 CET | Pressemeddelelse
Mere end hver fjerde kvindelige elev på 17 år eller derunder oplever uønsket seksuel opmærksomhed på erhvervsskolerne. Institut for Menneskerettigheder anbefaler, at undervisningsmiljøloven ændres, så erhvervsskolerne har pligt til at gribe ind over for seksuel chikane.
Flertal af minoritetsetniske personer oplever diskrimination i Danmark27.11.2023 16:51:14 CET | Pressemeddelelse
Otte ud af ti minoritetsetniske personer angiver, at de har været udsat for diskrimination eller fordomme det seneste år. Det viser en omfattende undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder, der efterlyser en ambitiøs handlingsplan.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum