Lolland Kommune

Høring: Forslag om nedlæggelse af skoletilbuddene i Horslunde Landsbyordning og Holeby Landsbyordning

Del
Byrådet i Lolland Kommune har tirsdag den 24. januar 2023 besluttet at sende et forslag i høring, der indebærer, at de nuværende skoletilbud i Horslunde og Holeby bliver lukket pr. 1. august 2024. Det sker med baggrund i både bygningernes tilstand og de forventede fremtidige børnetal. Høringen løber fra den 1. marts til den 26. april 2023.

I juni 2021 kom det frem, at en række bygninger i Holeby og Horslunde Landsbyordninger har alvorlige facadeskader. I værste fald kan der være fare for sammenstyrtning. Efter et forløb med grundig sikring, omfattende undersøgelser og løbende kontroller har to forskellige ingeniørvirksomheder i efteråret 2022 slået fast, at bygningerne har en restlevetid på 0 år.

Samtidig har der i Lolland Kommune i mange år været et faldende børnetal, og tendensen ventes at fortsætte; med endnu færre børn i de kommende år. Antallet af børn i henholdsvis Holeby og Horslunde landsbyordninger er således forholdsvist lavt. Det gør det svært at opretholde den nuværende struktur og kvalitet i et langsigtet perspektiv.

Byrådet har derfor besluttet at sende et forslag i høring, der betyder, at de to skoletilbud i henholdsvis Horslunde og Holeby landsbyordninger bliver nedlagt pr. 1. august 2024.

Hvad betyder det?

Eleverne fra Holeby Landsbyordning vil som udgangspunkt blive flyttet til Rødby Skole, mens eleverne fra Horslunde Landsbyordning som udgangspunkt overføres til Byskolen og Stormarkskolen i Nakskov.

Specialskolens afdeling i Horslunde flyttes til en anden lokation.

De eksisterende dagtilbud på de to matrikler kan fortsætte som hidtil, ligesom de to haller ikke vil blive berørt.

Plads til dialog

Borgmester Holger Schou Rasmussen fortæller:

”Det er en svær beslutning, vi står overfor. Vi ved, at det kan have store konsekvenser for både elever og forældre, for de mange dygtige medarbejdere og for de to lokalsamfund som helhed, hvis vi vælger at lukke de to skoletilbud. Men der er ingen lette løsninger, og vi står desværre i en situation, hvor vi er nødt til at reagere”.

Han håber, at mange har lyst til at give deres mening til kende:

”Det er vigtigt, at vi får en grundig dialog, hvor der er tid til at undersøge fordele og ulemper, og vurdere både de økonomiske, bygningsmæssige og skolefaglige perspektiver. Vi glæder os derfor til den kommende høring – vi er klar til at lytte, og vi er ikke i tvivl om, at det er i fællesskab, at vi bedst kan finde de rette løsninger”.

Processen

I første omgang har byrådet alene truffet beslutning om at sende forslaget i høring. Hvis byrådet efter høringsperioden beslutter at lukke de to skoler, skal der efterfølgende ses på Lolland Kommunes nye skolestruktur, skoledistrikter og ny placering af Specialskolens afdeling i Horslunde.

Sagen ventes behandlet i byrådet den 21. juni 2023.

Høring

Alle er velkomne til at komme med indsigelser imod forslaget. 

Det samlede høringsmateriale kan ses på Lolland Kommunes hjemmeside.

Samme sted linkes også til en formular, der kan tages i brug, hvis man vil indsende et høringssvar. Alternativt kan man indsende et høringssvar pr. e-mail til: skoleogdagtilbudofficiel@lolland.dk.

Sidste frist er den 26. april 2023.

Der afholdes to borgermøder i høringsperioden:

  • Holeby Landsbyordning: Onsdag den 22. marts klokken 17.00. 
  • Horslunde Landsbyordning: Torsdag den 23. marts klokken 18.30.

Her vil Lolland Kommune fremlægge processen og svare på spørgsmål.

Alle er velkomne. 

For mere info se:

 

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland og Guldborgsund kommuner udvider samarbejdet på høre- og logopædområdet6.7.2023 09:32:24 CEST | Pressemeddelelse

Borgere på Lolland og Falster, som har høre-, stemme- eller talevanskeligheder, får fremover adgang til hurtigere og bedre hjælp. Det kan lade sig gøre, fordi Lolland og Guldborgsund kommuner udvider deres samarbejde til nu også at omfatte specialundervisning og rådgivning i forbindelse med vanskeligheder med hørelse, stemme eller tale. Samarbejdet gør det muligt at styrke indsatserne med specialiserede, stabile tilbud tæt på borgerne og i et højt fagligt miljø, der kan tiltrække medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum