Carl Ras

Carl Ras opruster med bæredygtighedschef for at skubbe til den grønne omstilling

Del
Carl Ras har udnævnt Jan Brevadt til bæredygtighedschef. Han skal arbejde målrettet på at reducere engrosvirksomhedens klima- og miljøbelastning og derefter udvikle grønne løsninger til markedet. Ambitionen er en 60 % reduktion af CO2-forbruget i driften, så Carl Ras bliver CO2-neutral i 2030.
Vedlagte fotos kan frit benyttes til omtale af Carl Ras. Foto af Jan Brevadt, der er udnævnt til bæredygtighedschef i Carl Ras.
Vedlagte fotos kan frit benyttes til omtale af Carl Ras. Foto af Jan Brevadt, der er udnævnt til bæredygtighedschef i Carl Ras.

Det skal være nemmere at bygge bæredygtigt. Det har Carl Ras arbejdet målrettet efter, siden engrosvirksomheden for snart 8 år siden for alvor begyndte at sætte bæredygtighed på dagsordenen.

Med et fokus på FN’s 12. verdensmål Ansvarligt forbrug og produktion har Carl Ras arbejdet for løsninger og alternativer til at inspirere og påvirke håndværkere til at tage et grønnere valg og give dem bedre adgang til klimavenlige byggematerialer. Blandt andet ved at købe sig ind i det biobaserede byggemarked, Havnens Hænder, og Danmarks største genbrugsbyggemarked, Genbyg.

Carl Ras har nu udnævnt Jan Brevadt til bæredygtighedschef for at løfte området med strategiske indsatser og mål, der skal bidrage til den grønne omstilling.

”Bæredygtighed er blevet en fast del af vores forretningsstrategi. Det gælder ikke kun i vores strategiske partnerskaber, men også gennem vores egne handlinger, der skal medvirke til at reducere det høje CO2-aftryk i branchen. Derfor har vi behov for en fastansat i organisationen, der er tæt på forretningen og kan drive arbejdet både internt og eksternt mod vores kunder,” siger administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, og tilføjer:

”Jan Brevadt har flere års kommerciel erfaring i branchen og som udviklings- og salgschef i vores afdeling for forretningsudvikling i Carl Ras. Han har dermed et bredt kendskab til både organisationen og vores kunder i markedet og er samtidig passioneret for udviklingen af vores arbejde med den grønne omstilling.”

Udvikling af grønne løsninger til markedet og for omverdenen   

Jan Brevadt har mere end 20 års erfaring med salg, strategisk planlægning samt koncept- og forretningsudvikling i branchen. Derudover har han løbende taget efteruddannelse i bæredygtig ledelse og deltaget i mange kurser om implementering af bæredygtighed i strategi og forretningsudvikling.

I Carl Ras har han stået i front for at synliggøre og beskrive certificerede produkter til certificeret byggeri med miljø- og klimamærkninger i alle Carl Ras’ butikker og online på webshoppen for at gøre det nemt og tilgængeligt for håndværkerne ar finde relevant miljødokumentation.

I sin nye rolle som bæredygtighedschef arbejder han både strategisk og operationelt på at udvikle grønne løsninger, der reducerer Carl Ras’ klima- og miljøbelastning. Samtidig klæder han salgsorganisationen på til at rådgive kunderne i dokumentation og bæredygtigheds- certificerede produkter, og han er ansvarlig for udvikling af området mod markedet.

”Arbejdet med bæredygtighed er en spændende og vigtig opgave for alle virksomheder, og særdeles byggebranchen, som udleder flest drivhusgasser. Derfor er det afgørende med en indsats nu for at reducere vores høje forbrug af CO2, hvis vi vil efterlade kloden til næste generation,” siger Jan Brevadt og tilføjer:

”Carl Ras har som landsdækkende engrosvirksomhed både en størrelse og en påvirkning, der har betydning i det store CO2-regnskab. Så det betyder noget, hvad vi gør, og hvordan vi agerer. Hvis vi gerne vil gøre en reel forskel både i markedet og for omverdenen, er det afgørende med konkrete initiativer, der reducerer vores forbrug. Samtidig skal vi skabe løsninger, der er på niveau med markedet, og vi skal have dokumentation til rådighed, som er nemt for kunderne at hente, så vi kan inspirere dem til at tage et bedre og grønnere valg.”

Ambitiøse klima- og miljøløfter skal gøre en forskel

I samarbejde med Direktionen og bestyrelsen i Carl Ras har Jan Brevadt nu fastlagt langsigtede målsætninger inden for klima og miljø, der skal reducere virksomhedens klima- og miljøbelastninger.

”Hvis vi ønsker at bidrage til en mere bæredygtig omverden, og en grønne omstilling i branchen, er vi nødt til at arbejde efter nogle ambitiøse mål. Det kræver også, at vi igangsætter nogle klima- og miljøindsatser i organisationen, hvor vi kontinuerligt arbejder med at reducere vores CO2-udledning og miljøbelastning,” siger Jan Brevadt.

I den forbindelse har Carl Ras fastlagt et klimaløfte om en reducering af CO2-udledning på 60 % i egen drift i 2030 i forhold til baseline 2018.

”Vi har afsat nogle ambitiøse mål, som flugter med de officielle mål for CO2 reduktionen i Danmark,” siger Jan Brevadt og forklarer om klimaløftet:

”Vi ønsker at reducere vores CO2-forbrug på blandt andet kørsel af byvogne og firmabiler, afbrænding af natur- og fyringsolie samt i vores udledning af købt elektricitet. I den sammenhæng har vi netop investeret i et energidatasystem, der decentralt overvåger vores forbrug af el, vand og varme.”

Carl Ras har samtidig fastlagt et miljøløfte om at reducere virksomhedens forbrug af emballage med 40 %. Ifølge Jan Brevadt skal de i 2030 kun benytte 400 gram emballage i forsendelse, og alt affald skal genanvendes.

”Vi arbejder løbende med miljøfremmende initiativer til dette i samarbejde med vores leverandører og eksterne partnere. Vi ønsker for eksempel et nyt kassesystem uden emballage til vores kunder, ligesom vi har faste samarbejdsprojekter med partnere om at donere brugt værktøj til udsatte samfundsgrupper,” uddyber han. 

Som et led i indsatserne for den grønne omstilling har Carl Ras yderligere ansat en arbejdsmiljøansvarlig til at styrke det sociale område i virksomheden. Udover ambitiøse klima- og miljøløfter har Carl Ras nemlig sat sig for at sætte endnu større fokus på inklusion og diversitet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedlagte fotos kan frit benyttes til omtale af Carl Ras. Foto af Jan Brevadt, der er udnævnt til bæredygtighedschef i Carl Ras.
Vedlagte fotos kan frit benyttes til omtale af Carl Ras. Foto af Jan Brevadt, der er udnævnt til bæredygtighedschef i Carl Ras.
Download
Download
Download
Download

Information om Carl Ras

Carl Ras
Carl Ras
Mileparken 31
2730 Herlev

https://www.carl-ras.dk/

Carl Ras er en dansk, familieejet engrosvirksomhed, der har leveret værktøj og beslag til professionelle håndværkere og den danske byggebranche i 90 år. 

I dag er Carl Ras en af de største leverandører af værktøj og beslag til håndværkere, institutioner og industrien. Carl Ras er yderligere ekspanderet med opkøbet af 3 Aktive og Jydsk Værktøj og er en del af ejerkredsen i de to bæredygtige byggemarkeder Havnens Hænder og Genbyg. 

Engrosvirksomheden tæller i alt mere end 400 medarbejdere fordelt på 25 engroscentre i hele landet samt et hovedkontor i Herlev. Carl Ras har også en e-shop, apps til smartphone og iPad.

Carl Ras ønsker at gøre det nemmere at bygge bæredygtigt og give håndværkere bedre adgang til bæredygtige byggematerialer. Læs mere her

Følg pressemeddelelser fra Carl Ras

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Carl Ras

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye