Erhvervshus Nordjylland

Ny retning for nordjysk erhvervsliv

Del
Et bredt udsnit af nordjyske aktører mødes den 22. marts for at sætte rammerne og retningen for, hvad Nordjylland skal leve af i fremtiden.

Hvilke styrker har Nordjylland, og hvilke udfordringer står nordjyske virksomheder overfor?

Spørgsmålene er centrale, når virksomheder, politikere, erhvervs- og brancheorganisationer, faglige organisationer, uddannelsesinstitutioner, beskæftigelsesaktører og aktører fra erhvervsfremme og mange flere mødes onsdag den 22. marts i Rebild for at diskutere kursen for de næste 3-5 års indsatser for erhvervsudviklingen i Nordjylland.

”Vi skal have de bedst tænkelige muligheder for at styrke virksomhederne og erhvervsudviklingen i vores landsdel. Det kræver, at vi har et stærkt afsæt, som understøtter de styrker og løser de udfordringer vores virksomheder har fremover. Den nye Erhvervsfremmestrategi for de kommende år er en vigtig fælles kurs, der sætter retningen for de kommende indsatser, og derfor er et bredt nordjysk engagement i udviklingen af strategien vigtigt”, forklarer Lars Erik Jønsson.

Mødet afholdes som en workshop med oplæg om blandt andet megatrends og om særtræk, styrker og udfordringer i nordjysk erhvervsliv. Derefter er der lagt op til dialog og input fra alle deltagerne.

Alle deltagere melder sig til to sessioner, hvor de får god mulighed for at komme med bidrag i forhold til fremtidens erhvervsfremmeindsatser.

Det sker inden for temaerne:

  • Robusthed i de nordjyske virksomheder – omstilling i forretningsmodellen og risikospredning
  • Grøn omstilling og bæredygtighed – investering i løft af virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed
  • CO2Vision – projektets potentiale er blandt andet afhængig af adgang til - og udnyttelse af - grøn energi og bidrag fra underleverandørvirksomheder
  • Digitaliserings- og automatiseringsindsatsen i industrien – perspektiverne i at øge digitaliseringsgraden i de nordjyske virksomheder
  • Tiltrækning af virksomheder, beboere og turister – i nordjyske byer og kystområder
  • Fagligt stærke medarbejdere – uddannelse og tiltrækning af faglærte, højtuddannede og fagligt stærke ledere til regionen

De forskellige bidrag fra dagen danner efterfølgende grundlag for Nordjyllands indspil til den kommende Erhvervsfremmeindsats 2024-2027, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står for. I de kommende år er der afsat 2,5 mia. kr. til erhvervsfremmende indsatser i hele landet.

Mødet er for alle med interesse i at styrke nordjyske virksomheder og Nordjylland som en stærk erhvervsregion; herunder virksomheder i Nordjylland, interessenter og samarbejdspartnere inden for erhvervsfremmeindsatsen i Nordjylland.

Tid og sted:

Onsdag 22. marts, kl. 11.30-16.00
Comwell Rebild Bakker, Rebildvej 36, 9520 Skørping.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland
Erhvervshus Nordjylland
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg Ø

+45 70 21 08 08http://www.ehnj.dk

Erhvervshus Nordjylland en en del af nordjyske erhvervsfremme og tilbyder gratis og uvildig vejledning til alle små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne kan få kortlagt deres udviklingsmuligheder af uvildige forretningsudviklere med specialiseret viden inden for områder som: Digitalisering, Grøn omstilling, Internationalisering og Arbejdskraft.

Erhvervshus Nordjylland er knudepunkt i nordjysk erhvervsfremme, og kan åbne dørene for virksomheder til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Derudover er Erhvervshus Nordjylland operatør på programmer, der gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb i samarbejde med private rådgivere.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Ét spørgsmål fik Mai til at trodse tvivlen og blive succesfuld iværksætter8.3.2024 10:50:06 CET | Pressemeddelelse

Iværksætterlysten blandt danske kvinder er steget med 3% på et år, alligevel udgør kvindelige iværksættere kun en fjerdedel af danske iværksættere. En analyse fra Dansk Erhverv peger på, at yngre kvinder tvivler på egne kompetencer, og det kan være en af årsagerne til, at så få kvinder udlever drømme om egen virksomhed. Mai Brink blev iværksætter for godt tre år siden og kender til tvivlen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye