DIN Forsyning

Vand og Teknik skal opføre Varde Vandværk for DIN Forsyning

Del
Det bliver det aarhusianske firma Vand og Teknik A/S, der skal stå for totalentreprisen på det kommende Varde Vandværk for DIN Forsyning. Vandværket er resultatet af over 20 års søgen efter rene kildefelter til de omkring 17.000 forbrugere i Varde og omkringliggende byer.
DIN Forsyning opfører Varde Vandværk efter fund af nyt kildefelt uden for byen. 
(Visualisering: Arkikon)
DIN Forsyning opfører Varde Vandværk efter fund af nyt kildefelt uden for byen. (Visualisering: Arkikon)

DIN Forsyning har ledt efter rent grundvand i Varde Kommune i de sidste 20 år. Den nuværende vandkvalitet lever op til kravene, men det bliver sværere og sværere at holde boringerne fri for sprøjtemidler. Derfor var der stor glæde, da der for nogle år siden blev fundet et egnet grundvandsmagasin. Nu er alle tests bestået og alle tilladelser indhentet, så råvandet kan blive til rent drikkevand for de cirka 17.000 vandforbrugere i Varde, Alslev, Sig, Horne, Tinghøj, Orten og Mejls.

At byggeriet af et nyt vandværk kan starte op, glæder geolog og projektleder Søren Tygesen fra DIN Forsyning. Sammen med totalentreprenør Vand og Teknik kommer han til at stå for opførelsen.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu kan fortælle vores kunder, at et nyt vandværk er på vej. Det er et stærkt hold, der kommer til at stå for opførelsen. Vand og Teknik er kendt af huset og har tidligere leveret gode samarbejder, så jeg forventer også, vi får et godt projekt denne gang.

Hos Vand og Teknik er de glade for at skulle bygge Varde Vandværk, fortæller deres direktør Jens Kristensen.

- Vi tager det som en stor anerkendelse og er meget stolte over at få lov til at opføre Varde Vandværk. Vi har konstant fokus på at blive endnu bedre og på at skabe grønne og bæredygtige løsninger.

Bæredygtighed i fokus

Vandværket bliver bygget på en mark mellem kildefeltet i Vittarp og Varde. Allerede fra starten er bæredygtigheden tænkt ind i alle faser, og placeringen er også valgt ud fra tanken om mindst muligt elforbrug.

- Sammen med vores rådgiver NIRAS fandt vi en passende lokation, der ligger højt og midt mellem kildefeltet og byen. Det betyder, vi kan pumpe råvandet opad og lade drikkevandet løbe nedad mod byen. Samtidig betyder placeringen, at vi har god plads til at udvide vandværket, hvis der skulle opstå senere behov.

Faktisk er udvidelserne også en del af den bæredygtige og økonomisk ansvarlige tanke, for der sker rigtig meget på drikkevandsområdet for tiden med potentielt store udfordringer i fremtiden. Derfor er vandværket bygget til kun lige at leve op til de kendte krav og behov. Skulle det i fremtiden blive nødvendigt med mere plads, er udvidelsesmulighederne tænkt ind.

- Vi kunne godt bygge et stort vandværk med plads til rensning af drikkevandet eller plads til at øge kapaciteten, hvis Varde skulle vokse, eller hvis der flyttede nyt erhverv til byen. Vi kunne så også ende med at have at halvt vandværk stående tomt, hvis vi gættede forkert, fortæller Søren Tygesen.

Derfor bygger DIN Forsyning et vandværk på 600 m2 med udendørs og fritstående drikkevandstanke. Det betyder, at selve bygningen bliver reduceret med 30 % i forhold til et byggeri med indendørs tanke.

- Det mest bæredygtige og økonomisk fornuftige vil jo være ikke at bygge forkert, fortæller Søren Tygesen, der blandt stod for opførelsen af Esbjerg Vandværk for fem år siden og renoveringen af Ribe Vandværk forrige år. Erfaringerne derfra kan også ses i planerne for Varde Vandværk.

- I Esbjerg og Ribe er vi blevet glade for fritstående ståltanke, der er lette at vedligeholde og giver et godt arbejdsmiljø i forbindelse med vedligehold. Ligesom de to andre vandværker bliver Varde Vandværk også bygget med to identiske produktionslinjer, så vandværket ikke skal lukkes ned, når der skal udføres service. Ved service halveres kapaciteten i stedet. Vandværket er bygget uden nødforsyning, da den del kommer via en eksisterende vandledning fra Esbjerg.

Varde Vandværk er tegnet af Arkikon. Opførelsen af vandværket inkl. produktionslinjerne har et budget på 31,2 mio. kr. Byggemodningen starter op snarest, så første spadestik forventes at være i maj. Vandværket tilstræbes at være klar til produktion i sidste kvartal 2024.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DIN Forsyning opfører Varde Vandværk efter fund af nyt kildefelt uden for byen. 
(Visualisering: Arkikon)
DIN Forsyning opfører Varde Vandværk efter fund af nyt kildefelt uden for byen. (Visualisering: Arkikon)
Download
DIN Forsyning opfører Varde Vandværk efter fund af nyt kildefelt uden for byen. 
(Visualisering: Arkikon)
DIN Forsyning opfører Varde Vandværk efter fund af nyt kildefelt uden for byen. (Visualisering: Arkikon)
Download

Information om DIN Forsyning

DIN Forsyning
DIN Forsyning
Ulvsundvej 1
6715 Esbjerg N

74 74 74 74https://dinforsyning.dk/

DIN Forsyning er et multiforsyningsselskab i Varde Kommune og Esbjerg Kommune. I begge kommuner modtager vi spildevand fra alle virksomheder og husstande – enten via kloaknettet eller tømning af bundfældningstanke. I Esbjerg Kommune har vi desuden fjernvarmeproduktion og –distribution til dele af kommunen, ligesom vi leverer drikkevand til Esbjerg by, Ribe og Bramming. I Varde Kommune distribuerer vi fjernvarme til Varde by og Alslev, mens vi producerer drikkevand til Varde by med opland samt Nørre Nebel og Kvong. Derudover har vi fem genbrugspladser i Varde Kommune, hvor vi også administrerer tømningen af alle private affaldsbeholdere og genbrugsspande.

Følg pressemeddelelser fra DIN Forsyning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DIN Forsyning

DIN Forsyning går forrest med pyrolyse af slam4.7.2023 10:01:32 CEST | Pressemeddelelse

Overskudsslam fra spildevandsrensning i Danmark benyttes i dag som gødning på landbrugsjord. Men et stigende fokus på slammets indhold af PFAS og andre miljøfremmede stoffer gør det nødvendigt at tænke i nye baner. DIN Forsyning tager et stort skridt for at løse problemet i branchen og arbejder nu på at etablere et storskalapyrolyseanlæg, hvor miljøfremmede stoffer i slammet fjernes. Behandlingen af slammet har en række andre gevinster bl.a. i forhold til CO2-udledning og sektorkobling med industri og landbrug. Udviklingsprojektet støttes af Pyrolysepuljen og forventes at blive det første af sin slags i verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye