Europæiske ERV A/S

Sådan kan danskere få en tryggere vinterferie i Thailand

Del
For de tusindvis af danskere, der tager til Thailand i vinterferien er det ofte solen og varmen, der lokker. En lille del får desværre også oplevelser med hjem, som de gerne havde været foruden – på grund af sygdom. Ved at følge en række enkle anbefalinger, kan man minimere sandsynligheden for at få dette.

Forbered dig på den lange flyvetur

Fra det medicinske team hos Europæiske ERV lyder opfordringen: ”Forbered dig på den lange flyvetur på mere end 4 timer: Køb et par kompressionsstrømper. Kompressionsstrømperne forbedrer blodcirkulationen fra ben og fødder til hjertet, hvilket reducerer risikoen for blodpropper. Nogle grupper må ikke anvende kompressionsstrømper. Spørg altid din læge, hvis du er i tvivl.”

5 typiske skader for danske turister i Thailand

Skadesanmeldelser fra Europæiske ERV’s alarmcentral i Bangkok for de seneste 5 år taler deres tydelige sprog. De 5 mest forekommende sygdomme for danske turister, der har været i Thailand, er*:

  1. Diarré/maveinfektion
  2. Akut bronkitis
  3. Halsbetændelse
  4. Betændelse i øregangen
  5. Influenza

Minimér risikoen for maveinfektion/diarré

På den absolutte førsteplads over sygdomme er maveinfektionen. Det skyldes ofte, at de danske turister indtager uvante fødevarer, som i nogle tilfælde er tilberedt med lavere fødevarehygiejne end vi er vant til hjemmefra.

En stor del af charmen ved at tage til Thailand er at spise nye og spændende retter, så hvordan kombinerer man det med en ferie uden maveinfektioner? Det medicinske team hos Europæiske ERV anbefaler følgende:

  • God håndhygiejne med grundig håndvask og/eller brug af sprit
  • Undgå at spise fra gadekøkkener
  • ”Cook it, boil it, peel it.”

Medbring medicin mod akut diarré på rejsen. Det kan købes i håndkøb.

Problemer med lunger, halsen eller ørerne

I disse tilfælde gælder det typisk om at få hurtig hjælp, så behandling kan startes hurtigst muligt. Derfor gælder det om at kontakte sit rejseforsikringsselskabs alarmcentral, som kan henvise til den rette behandling. Hos Europæiske ERV kan kunderne også– via videokald – tale med en dansktalende læge.

Influenza

Her gælder det om at vaske hænderne hyppigt og evt. anvende håndsprit. Samtidig anbefales det at undgå at berøre ansigtet (øjne, næse og mund). Og at minimere kontakt med personer, der allerede er smittet.

Enkle råd – stor effekt

Hver for sig lyder hvert råd ganske enkelt. Alligevel bidrager de til, at man kan nyde sin ferie i fulde drag.Når man rejser til Thailand, kan man med fordel være opmærksom på, at det blå sundhedsforsikringskort kan ikke bruges til noget i Thailand.

*I perioden 2020-2022 var covid-19 også en del af Top-5-listen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Europæiske ERV A/S

Europæiske ERV A/S
Europæiske ERV A/S
Frederiksberg Allé 3
1621 København V

https://www.europaeiske.dk/privat/

Europæiske ERV er Danmarks største og ældste rejseforsikringsselskab. Vi er del af den tyske forsikringsgruppe ERGO, som har mere end 37.000 ansatte på verdensplan. Vi har stået for tryggere rejser i mere end 100 år til en stor del af alle danske turister, erhvervsrejsende og deres arbejdsgivere, som har betroet os at stå for deres rejseforsikringer. Takket være mange års erfaring og specialudviklede rejseforsikringer kan vores kunder roligt tage af sted – og være trygge før, under og efter deres rejse. Sammen med vores svenske afdeling har vi mere end 1,2 millioner kunder og 7 millioner kortkunder. Læs mere på erv.dk.

Følg pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europæiske ERV A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye