Fuglene får et godt levested i nyt naturreservat i Midtjylland
Der er godt nyt til de fuglearter, der har brug for levesteder i midtjyske vådområder med søer og fugtige enge.
Fugleværnsfonden har med støtte fra Aage V. Jensens Fonde købt et areal på 45 hektar ved Skjern Hovedgaard i Nørreådalen. Her vil fonden beskytte og passe på naturen, så arter som plettet rørvagtel, vibe, rødben, rødrygget tornskade og blåhals får et godt fristed til at finde føde og yngle, mens gæs og ænder får gode muligheder for at raste.
Naturområde med stort potentiale
Området har indtil for nylig været en drænet eng, men i 2021 etablerede Viborg Kommune et vådområde på 70 hektar for at reducere udledningen af kvælstof til Randers Fjord. Det nye naturreservat udgør en del af dette nye vådområde, og der gik da heller ikke lang tid før, at ænder, gæs og svaner tog det nye vådområde til sig.
”Sidste år blev der ifølge DOFbasen observeret hele 150 forskellige arter i området, hvor Fugleværnsfondens nye naturreservat ligger, og cirka 40 af dem er truede. Så for os er det en vigtig fuglelokalitet at beskytte, og med den helt rigtige naturforvaltning får de truede arter et godt levested her i naturreservatet,” siger direktør i Fugleværnsfonden, Thomas Færgeman.
Gode naturoplevelser
En af dem, der glæder sig over det nye naturreservat, er formand for Dansk Ornitologisk Forenings lokalafdeling i Nordvestjylland, Martin Høj Hansen.
”Det betyder rigtig meget for fuglene og biodiversiteten, at Fugleværnsfonden går i gang med at beskytte naturen i det nye naturreservat, og jeg forventer, at vi får rigtig mange engfugle at se i området,” siger formanden for lokalafdelingen, der fortsætter:
”Jeg kommer helt sikkert til at besøge det nye reservat mange gange om året. Og jeg er sikker på, at området vil tiltrække besøgende ikke blot fra lokalområdet.”
Martin Høj Hansen hjælper Fugleværnsfonden med at etablere en frivillig arbejdsgruppe med lokale naturinteresserede, der synes, det kunne være spændende at hjælpe til med at skabe god natur og arrangere guidede ture i området.
Fugleværnsfondens formand, Martin Iversen, er også en glad mand:
”Fugleværnsfonden vil gerne have reservater i hele landet, men vi er underrepræsenterede i det midtjyske. Det råder vi nu bod på. Vi får en lille plet på landkortet, men et meget vigtigt fristed for fuglene,” siger han.
Martin Iversen håber på, at Fugleværnsfonden og det nye naturreservat vil få en god modtagelse lokalt, og han ser frem til et godt samarbejde med alle, der bor i området.
Fugleværnsfonden overtager arealerne den 1. april og går derefter i gang med at anlægge stier og sætte informationstavler op i naturreservatet i samarbejde med Viborg Kommune. Når reservatet er etableret, vil det være åbent for besøgende året rundt.
Kontakter
Thomas FærgemanDirektørFugleværnsfonden
Tlf:31 65 31 00tf@fuglevaernsfonden.dkBilleder
Information om Fugleværnsfonden
Fugleværnsfonden er en erhvervsdrivende fond med et almennyttigt formål: at værne om fuglelivet i Danmark og gennemføre naturformidling fra fondens naturreservater. Fonden er stiftet af Dansk Ornitologisk Forening – BirdLife Danmark med henblik på at stå for naturforvaltning og naturformidling på de i dag 24 naturreservater. Læs mere på fondens hjemmeside www.fuglevaernsfonden.dk
Følg pressemeddelelser fra Fugleværnsfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fugleværnsfonden
Gubra forlænger sponsorat og giver støtte til mere god natur27.10.2022 11:57:58 CEST | Pressemeddelelse
Med sponsoratet på 750.000 kroner kan Fugleværnsfonden gøre endnu mere for at beskytte og genoprette naturen i Tryggelev Nor og ved Gundsømagle Sø.
Ny direktør i Fugleværnsfonden30.9.2022 12:08:31 CEST | Pressemeddelelse
Thomas Færgeman bliver Fugleværnsfondens nye direktør. Han skal stå i spidsen for fondens 23 reservater, ligesom han bliver leder af fondens sekretariat, der holder til i Fuglenes Hus på Vesterbrogade i hovedstaden - og ikke mindst de godt 250 frivillige, som er tilknyttet reservaterne. ’Vi er utroligt glade for, at Thomas skal føre Fugleværnsfondens arbejde videre’, siger Martin Iversen, der er formand for fondens bestyrelse. ’Vi er sikre på, at vi har fundet den rette til at sikre både drift og fremdrift, så fonden fortsat vil være i toppen blandt landets naturforvaltere med særligt fokus på fuglesagen. Vi byder Thomas hjerteligt velkommen og ser frem til et tillidsfuldt og godt samarbejde’, udtaler Martin Iversen. Thomas Færgeman kommer fra stillingen som forstander på Skovskolen under Københavns Universitet (KU) – et job, han har varetaget siden 2017. Han vil også være kendt som den første direktør for Tænketanken CONCITO, ligesom han i en årrække var afdelingsleder/vicedirektør i