Gubra forlænger sponsorat og giver støtte til mere god natur
Størstedelen af beløbet fra biotekvirksomheden Gubra skal gå til at fremme biodiversiteten i naturreservatet Tryggelev Nor på Langeland ved hjælp af målrettet naturpleje.
Naturplejen skal øge biodiversiteten i reservatet og genoprette naturtyper som strandeng og rigkær. Der skal skabes et stort udbud af levesteder for insekter og planter, f.eks. ved hjælp af græsning. Genopretningen af naturen i Tryggelev Nor skal give en hjælpende hånd til fuglearter som dobbeltbekkasin, klyde og vibe, der har det svært i Danmark, da naturen mange steder er trængt.
Naturperle får en hjælpende hånd
Den sidste del af sponsoratet fra Gubra går til naturforvaltning og vedligeholdelse af naturreservatet ved Gundsømagle Sø. Her i denne naturperle styrtdykker fiskeørnen i efteråret efter fisk fra 30 meters højde, og skægmejsen holder til på svajende strå i rørskoven. Besøgende kan opleve denne fantastiske natur ved at gå op i et fugletårn eller gå ud på den unikke gangbroslabyrint i rørskoven.
Beløbet fra Gubra kommer især til at gå til renovering af det vestlige fugletårn og til rydning af krat, buske og småtræer, så kreaturerne i området kan græsse frit.
En kæmpe gave til naturen
Gubra har støttet Fugleværnsfondens arbejde i naturreservatet Gundsømagle Sø i de sidste 5 år, og med den nye aftale bliver sponsoratet både forlænget og forhøjet.
”Vi kan se, at de midler vi overfører til Fugleværnfonden på en direkte og mærkbar måde medfører bedre natur og oplevelser for hele familien. Genopretning og naturpleje af unikke danske naturarealer, kræver et omhyggeligt kendskab til områderne, deres arter og præmisser for overlevelse. Det forstår Fugleværnsfonden bedre end de fleste, og de er i stand til at handle på deres viden. Vi håber, at dette seneste beløb vil medvirke til, at endnu flere får øjnene op for nogle af de fine små naturperler, vi har i Danmark og lyst til at gå ud og opleve dem,” siger Henrik Blou, administrerende direktør i Gubra.
Og i Fugleværnsfonden vækker sponsoraftalen stor glæde.
”Det er virkelig et sponsorat ud over det sædvanlige. Vi har så meget, som vi gerne vil gøre for at hjælpe naturen og fuglelivet. Så med denne økonomiske håndsrækning til naturen kan vi sætte gang i projektet med naturpleje i Tryggelev Nor og vedligeholdelse af reservatet ved Gundsømagle Sø. Det gør en stor forskel for vores natur og de mange besøgende, der hvert år lægger vejen forbi vores reservater. Vi er sikre på, at fuglene og naturen kvitterer med endnu mere rigdom”, siger formand for Fugleværnsfonden Martin Iversen.
To tredjedele af sponsoratet går til projektet i Tryggelev Nor, mens den sidste tredjedel går til naturforvaltning og vedligehold af Gundsømagle Sø.
Kontakter
Martin Iversen (formand for Fugleværnsfonden) – 30 49 49 36
Søren Ring (konstitueret direktør, biolog og naturforvalter i Fugleværnsfonden) - 51 90 43 97
Sofia Pitt Boserup (Kommunikationskonsulent i Gubra) – 41 88 95 86
Billeder
Information om Fugleværnsfonden
Om Gubra:
Gubra er en privatejet biotekvirksomhed, stiftet i 2008 og beliggende i Hørsholm nord for København. Virksomheden leverer videnskabelig rådgivning, kontraktforskning og samarbejdsprojekter inden for svær overvægt, sukkersyge, fedtlever og relaterede sygdomme. Gubra er en forkortelse for GUt (tarm) og BRAin (hjerne), de oprindelige centrale fokusområder for virksomhedens forskning. Gubra arbejder aktivt for en sundere og mere bæredygtig verden. Hvert år afsætter virksomheden 10% af sit overskud før skat til grønne formål med særligt fokus på klima- og biodiversitetskrisen. Du kan læse mere om Gubras grønne aktiviteter på www.gubra.dk/csr
Om Fugleværnsfonden:
Fugleværnsfonden er en erhvervsdrivende fond med et almennyttigt formål: at værne om fuglelivet i Danmark og gennemføre naturformidling fra fondens naturreservater. Fonden er stiftet af Dansk Ornitologisk Forening – BirdLife Danmark med henblik på at stå for naturforvaltning og naturformidling på de i dag 23 naturreservater på samlet godt 1000 ha. Læs mere på fondens hjemmeside www.fuglevaernsfonden.dk
Følg pressemeddelelser fra Fugleværnsfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fugleværnsfonden
Fuglene får et godt levested i nyt naturreservat i Midtjylland3.2.2023 09:59:44 CET | Pressemeddelelse
Fugleværnsfonden har købt et naturområde på 45 hektar i Nørreådalen. I det nye naturreservat vil fonden beskytte naturen, øge biodiversiteten og skabe et fristed til især de truede fuglearter.
Ny direktør i Fugleværnsfonden30.9.2022 12:08:31 CEST | Pressemeddelelse
Thomas Færgeman bliver Fugleværnsfondens nye direktør. Han skal stå i spidsen for fondens 23 reservater, ligesom han bliver leder af fondens sekretariat, der holder til i Fuglenes Hus på Vesterbrogade i hovedstaden - og ikke mindst de godt 250 frivillige, som er tilknyttet reservaterne. ’Vi er utroligt glade for, at Thomas skal føre Fugleværnsfondens arbejde videre’, siger Martin Iversen, der er formand for fondens bestyrelse. ’Vi er sikre på, at vi har fundet den rette til at sikre både drift og fremdrift, så fonden fortsat vil være i toppen blandt landets naturforvaltere med særligt fokus på fuglesagen. Vi byder Thomas hjerteligt velkommen og ser frem til et tillidsfuldt og godt samarbejde’, udtaler Martin Iversen. Thomas Færgeman kommer fra stillingen som forstander på Skovskolen under Københavns Universitet (KU) – et job, han har varetaget siden 2017. Han vil også være kendt som den første direktør for Tænketanken CONCITO, ligesom han i en årrække var afdelingsleder/vicedirektør i