Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Fibo intercon A/S vinder Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2023

Del
I dag overrakte digitaliseringsminister Marie Bjerre Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2023 i samarbejde med SMV:Boardet.
Foto: Dansk Erhverv
Foto: Dansk Erhverv

Prisen gik til fibo intercon A/S fra Videbæk i Midtjylland. De har på få år gennemgået en gennemgribende digitalisering, som har medført, at de har rykket sig fra at være en lavteknologisk smedevirksomhed til i dag at være en gennemdigitaliseret udviklingsvirksomhed. De vinder prisen foran de øvrige finalister Havnens Café & Isbar, samt NIOR bistro og Unilite A/S, som også har vist flotte resultater gennem digitalisering.

Fibo intercon A/S vinder dette års pris, da de gennem deres digitale omstilling har nytænkt hele deres forretning. Deres digitaliseringsrejse indebærer eksempelvis lanceringen af et IoT-styret selvbetjeningsanlæg, udvikling af en CO2-beregner, der kan hjælpe kunder til en grønnere profil i form af mindre betonspild og mindre transport, og udvikling af nye digitale salgskanaler. Fibo intercons digitale omstilling har bl.a. medført en mangedobling af deres omsætning, reduktion af fejlproduktioner og spild samt et markant forbedret resultat.

Digitaliseringsminister, Marie Bjerre, siger:

”Der var mange inspirerende eksempler på digitale omstillinger blandt de indstillede til Årets Digitale SMV:Omstilling 2023. Men særligt fibo intercon udmærkede sig ved at have gennemgået en omfattende digital omstilling med meget flotte resultater til følge. Faktisk fortæller virksomheden, at den ikke havde været her i dag, hvis den ikke havde digitaliseret sig. Virksomhedens løsninger viser, hvordan digitalisering i erhvervslivet kan være et redskab til at løse nogle af samfundets vigtigste udfordringer ift. fx klima og international markedsadgang.”  

Formand for SMV:Boardet, Evita Rosdahl, siger:

”Fibo intercon A/S modtager prisen i år, fordi de i særlig grad skiller sig ud ved at arbejde med digital omstilling på tværs af både interne systemer, servicering af produkter og digitale løsninger til kunder, som endda gør det muligt som kunde at opnå en grønnere profil. Fibo intercon er et rigtigt godt eksempel på, at digital omstilling kan føre til både øget omsætning, eksport, bæredygtige løsninger og tilmed et nyt forretningskoncept - virksomheden er til stor inspiration for andre SMV’er.”

Læs mere om vinderen og de øvrige finalisters digitalisering og resultater her.

Om Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling er blevet uddelt af skiftende regeringer siden 2019 for at hylde små og mellemstore virksomheder, som for alvor har taget den digitale omstilling til sig. Vinderen udvælges af SMV:Boardet, som rådgiver regeringen om SMV:Digital - det nationale program, der hjælper virksomheder med digital omstilling.

Har din virksomhed et ønske om at digitalisere, men brug for hjælp til at komme i gang, så er der hjælp at hente hos SMV:Digital. SMV:Digital har de sidste fire år hjulpet mere end 6.000 små- og mellemstore virksomheder med at digitalisere. Læs mere om SMV:Digital her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Dansk Erhverv
Foto: Dansk Erhverv
Download

Information om Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

+45 72 28 24 00https://digmin.dk/

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye