Nordjyske små- og mellemstore produktionsvirksomheder skal på teknologisk niveau med resten af landet

Det basale niveau inden for digitalisering i nordjyske industri- og produktionsvirksomheder er et problem i forhold til vækst- og udviklingsmuligheder for virksomhederne, og for vækst i samfundet generelt. Det skal et nyt tiltag ændre på.
Til at sætte skub i udviklingen, har innovationshubben, AddSmart, modtaget 19,8 millioner kroner fra EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Midlerne skal styrke konkurrenceevnen hos virksomhederne ved at øge digitaliseringsgraden og dermed effektivisere produktionen, logistikken og den overordnede service til kunderne.
”Den teknologiske udvikling bevæger sig meget hurtigt, og små- og mellemstore virksomheder skal derfor lære nye teknologier og processer med stadig stigende frekvens. Det kan være svært at vurdere det økonomiske potentiale i en tilpasning eller investering i ny teknologi. Med AddSmart kan vi tilbyde virksomhederne adgang til eksperter, som de måske ikke selv har ansat”, fortæller Lars Erik Jønsson, der er administrerende direktør i Erhvervshus Nordjylland.
Produktionsvirksomhederne får tilbudt skræddersyede ydelser, der er tilpasset deres nuværende teknologiske indsigt og kompetencer. På den måde afdækkes virksomhedens digitale behov, deres behov for kompetenceudvikling, finansieringsmuligheder samt innovation og netværk med andre produktionsvirksomheder.
Samarbejde og netværk ud over Danmarks grænser
Netværk med andre produktionsvirksomheder er en central del i AddSmart. Selv om hubben hører til i Nordjylland og er målrettet nordjyske virksomheder, er en af styrkerne for produktionsvirksomhederne, at de får mulighed for at netværke med lignende virksomheder – ikke kun i Danmark, men rundt om i hele Europa. Dermed kan virksomheder, der arbejder inden for samme branche og med samme typer af produkter udveksle erfaringer, udfordringer og løsninger, uanset geografisk placering.
AddSmart består af et konsortium mellem Aalborg Universitet, TECHCOLLEGE, UCN, Danmarks produktionsklyngen MADE, digitaliseringsklyngen DigitalLead, NordDanmarks EU-kontor, FORCE Technology og Erhvervshus Nordjylland.
Fakta:
Budget: 19,8 millioner kroner
Periode: Projektet løber over tre år fra 2023-2025
Værtsorganisation: Erhvervshus Nordjylland
Partnere: Aalborg Universitet, TECHCOLLEGE, Professionsionshøjskolen UCN, produktionsklyngen MADE, digitaliseringsklyngen DigitalLead, NordDanmarks EU-kontor og FORCE Technology.
Kontakter
Adm. direktør Lars Erik Jønsson, Erhvervshus Nordjylland, tlf. 20 66 68 21
Projektleder Johannes Størup, Erhvervshus Nordjylland, tlf. 20 91 98 71
Billeder
Links
Information om Erhvervshus Nordjylland
AddSmart arbejder for at udvikle nordjyske produktionsvirksomheder, og dermed effektivisere produktionen og logistikken. Det sker gennem vejledning og uddannelse af nordjyske små-og mellemstore virksomheder inden for digitale teknologier, kompetenceudvikling og netværk på tværs af Europa.
AddSmart løber over tre år og har et budget på19,8 millioner kroner.
Bag AddSmart er Aalborg Universitet, TECHCOLLEGE, UCN, produktionsklyngen MADE, digitaliseringsklyngen DigitalLead, Norddanmarks EU-kontor, Force Technology og Erhvervshus Nordjylland.
Projektet er støttet af EU-Kommissionen og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland
Korrigeret pressemeddelelse: Erhvervshus Nordjylland styrker erhvervsudviklingen i Nordjylland ved at styrke Erhvervshusets filial på Mors11.2.2025 10:40:20 CET | Pressemeddelelse
Erhvervshus Nordjylland ønsker at komme endnu tættere på de nordjyske virksomheder og styrke en stærk lokal tilstedeværelse overalt i Nordjylland. Derfor er planen, at Erhvervshus Nordjyllands nye forretningsudvikler får base i filialen på Mors, hvor også det lokale erhvervsråd og turismedestinationsselskabet holder til.
Fra forsigtig start til markant udvikling11.2.2025 08:07:00 CET | Nyhed
Hvordan bliver bæredygtighed en god forretning og en del af virksomhedens DNA uden at drukne i kompleksitet? Vindunor i Hjørring har på rekordtid udviklet sig fra at opfylde minimumskrav til at være med i fronten, når det kommer til grøn omstilling.
Scanfiber klar med unik løsning til ballistisk beskyttelse24.1.2025 10:43:00 CET | Pressemeddelelse
En stor ordre på beskyttelse til militære køretøjer sendte virksomheden Scanfiber til tegnebrættet. Nu sætter virksomheden nye standarder for kampvognsbeskyttelse med avancerede materialer og optimeret produktion.
Indsamlingen af data optimerer produktionen hos BM Byggeindustri10.1.2025 08:49:00 CET | Pressemeddelelse
I mere end 25 år har BM Byggeindustri i Hobro produceret moduler til byggeriet. Et mere strømlinet flow i produktionen, gennem innovative løsninger, har taget dem et vigtigt skridt videre, og dermed gjort virksomheden mere effektiv.
50 mio. kr. skal hjælpe med bæredygtige omstilling i SMV'er9.1.2025 08:04:00 CET | Pressemeddelelse
Mindre end en tiendedel af de små og mellemstore virksomheder dokumenterer deres ESG-aftryk. Flere undersøgelser i 2024 har vist, at mange fortsat tøver med at kaste sig over arbejdet med dokumentation, fordi det er svært at få overblik over lovgivning og krav. Derfor sætter erhvervshusene bredt ind for at komme SMV’erne til undsætning og samtidig afværge overimplementering. Det sker med 50 mio. kr. i ryggen. En af de virksomheder, der ser en gevinst i bæredygtighed, er entreprenørvirksomheden S.P. Jensen i Svenstrup.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum