Lolland Kommune

Lolland rykker frem på rangliste over kommuners beskæftigelsesindsats

Del
Lolland Kommune er gået 8 pladser frem på Beskæftigelsesministeriets seneste rangliste over kommunernes beskæftigelsesindsats. Lolland Kommune er nu nr. 44 ud af 98 kommuner på listen og har for første gang færre kommunalt forsørgede fuldtidspersoner end forventet ud fra kommunens rammevilkår.

Beskæftigelsesministeriet offentliggør to gange om året en rangliste, der viser, hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet. De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, er de kommuner, der klarer sig bedst, og som har færre personer på offentlig forsørgelse, end det kunne forventes på baggrund af kommunens rammevilkår.

I perioden 2. halvår 2021 - 1. halvår 2022 har Lolland Kommune forbedret indsatserne på alle de tre områder, som ranglisten baserer sig på: dagpengeområdet, kontanthjælpsområdet og sygedagpengeområdet. Det betyder, at kommunen samlet set rykker 8 pladser frem på ranglisten.

”Det er en ganske flot fremgang, som vi kan være godt tilfredse med. Resultatet vidner om, at der er gang i hjulene på Lolland, og at vi i samarbejde med virksomhederne virkelig formår at få noget godt ud af det til fordel for alle parter. Vi har i den seneste periode haft særligt gode jobmuligheder på Lolland. Femernbyggeriet tiltrækker flere nye arbejdspladser til vores område, og virksomhederne efterspørger arbejdskraft. Samtidig er der fra Jobcentrets side et øget fokus på tæt opfølgning med hyppige samtaler og målrettede tilbud til borgerne. Det fører til, at flere kommer i job,” fortæller formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave.

I 2. halvår 2021 – 1. halvår 2022 har Lolland Kommune haft 10 færre kommunalt forsørgede fuldtidspersoner end forventet, og det giver Lolland Kommune en placering som nr. 44 ud af 98 kommuner på Beskæftigelsesministeriets rangliste. I forrige periode, der dækkede 1. halvår 2021 – 2. halvår 2021, lå Lolland Kommune placeret som nr. 52. Som det ses i tabellen herunder, har Lolland Kommune også rykket sig på alle tre delområder siden sidste opgørelse.

Lolland Kommunes placering i forhold til de 98 kommuner

1. halvår 2021 -
2. 
halvår 2021

2. halvår 2021 -
1. 
halvår 2022

Udvikling

Samlet placering

52

44

+8

A-dagpenge

37

36

+1

Kontanthjælp

63

58

+5

Sygedagpenge

30

25

+5

Om Beskæftigelsesministeriets rangliste

Beskæftigelsesministeriets rangliste over kommunerne viser, hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet. Listen opdateres to gange årligt og giver mulighed for at sammenligne kommunernes resultater på tværs af deres forskellige rammevilkår.

Beskæftigelsesministeriet har benchmarket kommunerne ved at se på, hvor mange borgere den enkelte kommune har på offentlig forsørgelse og sammenholdt det med det antal, man kan forvente, at kommunen vil have på baggrund af dens rammevilkår. Opgørelserne tager blandt andet højde for alderssammensætning og uddannelsesniveau i de enkelte kommuner. I omfanget af offentligt forsørgede indgår dagpengeområdet, sygedagpengeområdet og kontanthjælpsområdet.

På baggrund af et analysedesign, der er leveret af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), beregner Beskæftigelsesministeriet det forventede antal personer på offentlig forsørgelse. Datagrundlaget til beregningerne opdateres i forbindelse med de halvårlige opdateringer.

Læs mere, og se ranglisten, på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside: Benchmarking: Hvilke kommuner gør det godt? (bm.dk)

Nøgleord

Kontakter

Vibeke GraveFormand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Tlf:25 12 00 04

Charlotte Lund AndreasenJobcenterleder, Lolland Kommune

Tlf:24 92 84 71

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

Dom i Højesteret: Lolland Kommune skal betale for kriminelle, udviklingshæmmede fra Grønland16.1.2024 16:22:54 CET | Pressemeddelelse

Højesteret har tirsdag den 16. januar afsagt dom i en sag, der betyder, at Lolland Kommune skal betale et millionbeløb til Sermersooq Kommune og fremover dække udgifterne til en udviklingshæmmet, kriminel borger fra Grønland. En dom, der principielt kan få stor betydning for både grønlandske borgere og danske kommuner. Lolland Kommune opfordrer til en markant ændring af reglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye