Københavns Professionshøjskole

Læreruddannelsen i Hillerød er klar til sommeroptag

Del
Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt læreruddannelsen på Campus Hillerød, der dermed kan åbne for nye studerende allerede til sommer
Studerende på Københavns Professionshøjskole
Studerende på Københavns Professionshøjskole

Da den nye SVM-regering i midten af december præsenterede sit regeringsgrundlag, fremgik det med en kort bemærkning, at den tidligere udflytningsaftale om uddannelsespladser bliver justeret. Nu er det ikke længere et krav, at landets professionshøjskoler skal udflytte studiepladser på lærer-, pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelserne.

Det er selvsagt en ny melding i forhold til den tidligere politiske aftale fra marts 2022, hvor Københavns Professionshøjskole skulle udflytte 400 studiepladser på de fire store uddannelser, forklarer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

”Vi har hele tiden sagt, at vi ikke generelt mangler nye studiepladser – men derimod studerende. Ikke desto mindre er det vores vurdering, at der er grundlag for en læreruddannelse i Hillerød, hvor vi har haft et glimrende samarbejde med kredsen af kommuner i området. Nu skal vi have på plads, at regeringen sikrer et bæredygtigt økonomisk grundlag”, siger Stefan Hermann.

Han forventer, at regeringen stadig lever op til sit ansvar om at investere i lokale uddannelser.

Dekan mærker lokal opbakning

På den korte bane har Københavns Professionshøjskole som en del af udflytningsaftalen arbejdet hen imod at åbne en læreruddannelse på Campus Hillerød allerede i sommeren 2023, og de planer kan føres ud i livet, da Uddannelses- og Forskningsministeriet netop har godkendt uddannelsen.

”Vi mærker en stor opbakning til en ny læreruddannelse i Hillerød fra de ni nordsjællandske kommuner. Ikke mindst pga. den store lærermangel på deres lokale folkeskoler. Så vores ambition er at oprette et hold på Campus Hillerød til sommer. Der hviler derfor også et stort ansvar på os og vores meduddannere i de ni kommuner for at oplyse og gøre vores nye tilbud så attraktivt, at vi får tilstrækkeligt med ansøgere til uddannelsen”, siger dekan Jakob Harder fra det Lærerfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole og fortsætter:

”Man skal ganske enkelt rundt og prikke samtlige ikke-uddannede lærere i de nordsjællandske folkeskoler og forklare dem, at der åbner en ny læreruddannelse lige om hjørnet. Og så skabe de bedst mulige rammer for dem, så de får lyst til at begynde på uddannelsen”.

En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at knap hver fjerde lærer i Nordsjælland ikke har en læreruddannelse. Det er den højeste andel af ikke-uddannede lærere i hele landet.

Nøgleord

Kontakter

Stefan Hermann, rektor, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97


Jakob Harder, dekan for det Lærerfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 21 73 18 19

Billeder

Studerende på Københavns Professionshøjskole
Studerende på Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Fakta om Københavns Professionshøjskole

– Har cirka 22.000 studerende.

– Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 6.300 studerende, største læreruddannelse med ca. 4.700 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.100 studerende.

– Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.

– Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.

– Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

– Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Nyt forskningsprojekt skal forebygge vold og overgreb mod kvindelige stofbrugere18.4.2024 12:20:10 CEST | Nyhed

Forskere fra Socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole skal i et nyt projekt med støtte fra Offerfonden se nærmere på, hvordan volds- og seksualforbrydelser mod udsatte kvinder i marginaliserede stofmiljøer bedre kan håndteres og forebygges. For selv om kvinderne i stort omfang udsættes for overgreb, anmelder de dem sjældent og ser ofte volden som selvforskyldt og en selvfølge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye