Lolland Kommune

Musikken rykker ind på plejecentrene i Lolland Kommune

Del
Musik og sang er godt for både humør og helbred, og de positive effekter gavner os ikke mindst, når vi bliver ældre. Derfor indleder Lolland Kommunes ældre- og sundhedssektor nu et samarbejde med Lolland Musikskole om at gøre sang og musik til en del af kulturen og hverdagen på kommunens plejecentre og dagcentre.

Lolland Musikskole skal nu sammen med pleje- og dagcentrene i gang med at integrere sang og musik på centrene og planlægge musikalske aktiviteter, der passer til borgernes forskellige behov. Alle kommunens pleje- og dagcentre skal have musikalske aktiviteter på skift gennem året, og derudover vil enkelte plejecentre blive udvalgt til at have et særligt fokus på at gøre musikken til en fast del af hverdagslivet og kulturen.

Musikaktiviteterne kommer dels til at bestå af større, fælles arrangementer og små aktiviteter med færre deltagere, hvor det i højere grad er muligt at tage hensyn til borgernes personlige musiksmag. Den påvirker nemlig musikkens effekt. Fælles for alle aktiviteterne er derfor også, at de vil foregå i tæt dialog med både borgerne, deres pårørende, og de medarbejdere, som kender borgerne bedst.

”Vi har her en helt fantastisk mulighed for at højne glæden og livskvaliteten for vores ældre borgere med et simpelt men yderst virkningsfuldt middel. Nemlig musik. Det er beroligende og lindrer smerte, det styrker fællesskabet, og vi ved også, at musik ofte åbner for erindringer og derved hjælper demente med at huske. Jeg er derfor glad og taknemmelig over, at Lolland Musikskole sammen med plejepersonalet vil være med til at bringe musikken ind i de ældres hverdag. Jeg er sikker på, at deres indsats kommer til at gøre en stor forskel for mange,” siger formand for Ældre-, Omsorgs- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen.

Det er endnu ikke fastlagt, præcis hvilke musikalske aktiviteter der bliver tale om, men mulighederne er mange. Det kan blandt andet være fællessang, dans til musik, koncertoplevelser, musik til maden, små intime koncerter på stuer med sengeliggende borgere, musikinterventioner til enten at lindre smerte eller til at hæve energiniveauet eller individuelt tilpassede playlister, som kan være med til at stimulere motivation, ro og tilstedeværelse for eksempel før et bad eller en anden aktivitet.

Formand for Fritids-, Kultur- og Folkesundhedsudvalget Martin Boesen hilser også samarbejdet mellem Lolland Musikskole og Ældre- og Sundhedssektoren velkommen:

”Musik er i forvejen en stor og vigtig del af vores kulturtilbud i kommunen, og Lolland Musikskole er supergod til at komme rundt i kommunen for at give musikoplevelser og musikglæde til alle aldersgrupper. Samtidig passer initiativet rigtig godt ind i mange af Fritids-, Kultur- og Folkesundhedsudvalgets indsatser, hvor vi blandt andet arbejder med at styrke folkesundheden, (Sund på Lolland), via mødet med fritids- og kulturoplevelser. Endelig har jeg lyst til at nævne, at jeg ser dette som en rigtig god mulighed for at gøre brug af vores ressourcer på tværs af fagområder. Jeg både håber og tror på, at det vil være givende for alle parter,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Marie-Louise Brehm NielsenFormand for Ældre-, Omsorgs- og Sundhedsudvalget

Tlf:23 24 81 44

Martin BoesenFormand for Fritids-, Kultur- og Folkesundhedsudvalget

Tlf:23 82 34 79

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye