Aarhus Universitet Technical Sciences

Dansk professor bliver præsident for verdens største nonprofit-organisation for jordbrugsteknik

Del
Professor Claus Grøn Sørensen fra Institut for Elektro- og Computerteknologi på Aarhus Universitet blev til CIGR’s verdenskongres i Japan i december udnævnt til kommende præsident for organisationen og samtidig hædret med en High Merit Award for sin forskning i teknologier til fremtidens smarte landbrug.
Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke
Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke

Jord- og landbrug er under konstant udvikling, og moderne digitale teknologier og it-løsninger får større og større betydning for branchens effektivitet, klima- og miljøaftryk.

En af dem, der har viet sit liv til forskning i digitale og andre innovative teknologier til jordbruget er Claus Grøn Sørensen, der er professor på Aarhus Universitets Institut for Elektro og Computerteknologi. Han er netop blevet udnævnt til kommende præsident for the International Commission of Agricultural and Biosystems Engineering, CIGR, som er verdens største nonprofit-organisation inden for jordbrugsteknik, og til organisationens kongres i Japan i december blev han samtidig hædret med en High Merit Award for sin forskning.

”Vi kommer ikke uden om, at data og digitale teknologier i højere og højere grad danner grundlaget for, hvordan vi kan optimere og effektivisere et af verdens ældste erhverv, jordbruget, og samtidig gøre det på en måde, så vi tager hensyn til miljø, biodiversitet og klimakrise. Der er allerede sket en kæmpe udvikling inden for intelligente systemer, men vi skraber stadig i overfladen af den gennemgribende digitalisering og ikke mindst digitaliseringens muligheder for at gentænke processer i jordbruget, der vil komme inden for de næste to årtier,” siger han.

Claus Grøn Sørensen har siden 90’erne arbejdet med analyse og driftsteknisk optimering af produktionssystemer i landbruget og dets forsyningskæder. Særligt i løbet af det sidste årti har han forsket i en stærk sammenknytning af informationsteknologier med intelligente og optimerede operationer i det stadig mere digitale landbrug.

Han er oprindeligt uddannet agronom med speciale i teknik og økonomi fra den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i København. I starten af 90’erne fik han arbejde ved Statens Jordbrugstekniske Forsøg (senere Danmarks Jordbrugsforskning, afd. for jordbrugsteknik) ved Forskningscenter Bygholm, og få år senere tog han en ph.d. ved DTU. Han blev professor ved Aarhus Universitet i 2020.

Om udnævnelsen til præsident for CIGR og sin High Merit Award siger han:

”Det er en stor ære for mig at modtage prisen samt titlen som kommende præsident for organisationen. Det er vigtigt arbejde at udbrede kendskabet samt brugen af digitale og andre intelligente teknologier til jord- og landbrug, og jeg ser frem til at skabe endnu større netværk og relationer inden for området i fremtiden. Selvom vi i høj grad i dag udvikler intelligente systemer, er der alt for få, der rent faktisk bruger dem, og jeg håber, at jeg som præsident for CIGR kan være med til at skubbe den udvikling i en positiv retning til gavn for både erhverv og natur,” siger han.

CIGR blev oprettet som international, uafhængig, nonprofit-organisation for jordbruget i 1930 i Liége, Belgien, og har som mission at stimulere udviklingen af videnskab og teknologi inden for det jord- og landbrugstekniske område. Organisationen er verdens største af sin slags.

Nøgleord

Kontakter

Professor Claus Grøn Sørensen
Institut for Elektro- og Computerteknologi
Mail: claus.soerensen@ece.au.dk
Tlf.: 22827547

Billeder

Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke
Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke
Download
Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke
Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke
Download
Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke
Professor Claus Grøn Sørensen. Foto: Peer Klercke
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

87150000http://tech.au.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter10.4.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33% ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag, der tiltaler forbrugerne og deres pengepung. Projektet er et samarbejde mellem to institutter ved Aarhus Universitet og Ingrediensvirksomhederne Palsgaard A/S og Nexus A/S. Innovationsfonden har investeret 23 mio. kr. i projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye