Energistyrelsen

Energiselskabernes energispareindsats nåede sit mål

Del
Fra 2006 til udgangen af 2020 har Energiselskabernes energispareindsats (energispareordningen) leveret de sparemål, der blev aftalt i fire aftaler, som blev indgået med energibrancherne. Danmark har dermed levet op til sin forpligtelse over for EU’s energispareforpligtelse.
Billede: Colourbox.
Billede: Colourbox.

I hver aftale var der fastsat energisparemål for hhv. el-, fjernvarme-, gas- og oliebranchen svarende til en vis procentdel af det endelige energiforbrug. Brancherne var ikke forpligtede til at opnå deres energisparemål årligt, men akkumuleret over hele energispareordningens levetid.

Energistyrelsen har i 2022 færdiggjort sit tilsyn med energispareordningen, og har i den forbindelse opgjort branchernes samlede målopfyldelse. Ud af det totale sparemål på 113.765 TJ er der indberettet besparelser for 113.110 TJ. Det svarer til en målopfyldelse på 99 pct.

”Energispareordningen har frem mod udgangen af 2020 været omdrejningspunktet for Danmarks opfyldelse energispareforpligtelsen i EU’s Energieffektiviseringsdirektiv, og det er derfor tilfredsstillende, at de aftalte besparelser er leveret. Ikke mindst til gavn for Danmarks energiforbrug i erhvervslivet og i husholdningerne.” siger Vincent Rudnicki, kontorchef i Energistyrelsen.

Hvor er besparelserne opnået?

Der er opnået besparelser inden for mange sektorer med en hovedvægt på produktionserhverv med omkring 50 pct., men husholdninger og handel og service bidrager også med betydelige besparelser på godt 30 pct. af de opnåede energibesparelser. 

Erfaringer med administration og tilsyn med ordningen

Energistyrelsen har sammen med Forsyningstilsynet administreret energispareordningen og ført tilsyn med de indberettede besparelser. Som et bidrag til erfaringsopsamlingen er rammerne for ordningens administration og tilsynsaktiviteterne beskrevet i en rapport, der også indeholder en række anbefalinger.

Læs afrapportering af energispareordningen.

Kontakt: Lars Grindsted, Chefkonsulent, telefon: 51674327, email: lagr@ens.dk

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox.
Billede: Colourbox.
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye