Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen)Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen)

Danmark: EU-banken EIB yder et lån på 50mio. EUR til den danske biotekvirksomhed MinervaX

Del
Copyright MinervaX
Copyright MinervaX

PRESSEMEDDELELSE

 

Luxembourg/København, den 15. december 2022

Danmark: EIB yder et lån på 50mio. EUR til den danske biotekvirksomhed MinervaX

  • EIB-lånet skal finansiere forskning og udvikling af en vaccine, der kan redde mødre og nyfødte fra at dø af infektion med gruppe B-streptokokker.

Den Europæiske Investeringsbank, EIB, har i dag offentliggjort, at den har ydet et lån på 50 mio. EUR (375 mio. kr.) til den danske biotekvirksomhed MinervaX, der er i færd med at udvikle en ny, proteinbaseret vaccine mod gruppe B-streptokokker (GBS).

Finansieringen vil gøre MinervaX i stand til at fremskynde de sene faser af udviklingen af GBS-vaccinekandidaten, der for nylig blev tildelt "PRIME"-status af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) på grund af vaccinens potentiale til at forebygge livstruende infektioner og alvorlige graviditetsudfald hos nyfødte børn som følge af GBS-smitte under fødslen. MinervaX har indledt forberedelserne til at udvide sit kliniske udviklingsteam og evaluere de kliniske data fra fase 2 vedrørende effekt og sikkerhed forud for den offentlige præsentation.

Biovidenskab der redder liv

GBS tegner sig for næsten 50 pct. af alle livstruende infektioner hos nyfødte. Globalt er 15-25 pct. af alle kvinder smittet med GBS. Ved smitte risikerer moderen at overføre bakterien til barnet i livmoderen før eller under fødslen og/eller i løbet af barnets første levemåneder. GBS-infektioner kan føre til sene aborter, tidlig fødsel eller dødfødsel og kan hos nyfødte børn medføre sepsis, lungebetændelse eller meningitis, der alle indebærer en betydelig risiko for alvorlig morbiditet, langvarig invaliditet eller død.

På verdensplan skønnes GBS hvert år at forårsage omkring 320.000 tilfælde af neonatal invasiv sygdom, 60.000 dødfødsler, 3.500.000 for tidlige fødsler og 10.000 spædbørn får langvarige neurologiske skader.

I øjeblikket er den eneste tilgængelige forebyggelse af GBS anvendelse af profylaktiske antibiotika. Dette er en dyr og logistisk udfordrende metode, som ikke er i stand til at dække alle infektioner, herunder de mest alvorlige tilfælde i USA og Europa, og den er heller ikke tilgængelig i lavindkomstområder.

EU-kommissær Maria Gabriel udtaler: "Gruppe B-streptokokker er livstruende for de mest sårbare mennesker – mødre og nyfødte. Kommissionen støtter den danske biotekvirksomhed MinervaX i forskning i og udvikling af en ny vaccine for at kunne levere en løsning på et udækket medicinsk behov. Vi håber, at denne investering vil give hurtige og vellykkede resultater for hele samfundet."

EIB's vicepræsident, Christian Kettel Thomsen, med ansvar for Danmark:

"Vi er glade for at kunne støtte MinervaX i deres medicinske forskning. Det arbejde, MinervaX udfører, handler i sandhed om biovidenskab, om liv og død, for mødre og nyfødte, for at forebygge infektionssygdomme. MinervaX passer godt til EIB's investeringsstrategi om at støtte innovative biotekvirksomheder, der udvikler banebrydende life science-produkter, som har potentiale til at forandre og forbedre menneskers liv. Gennem denne finansiering bidrager vi samtidig til innovationskapacitet, konkurrenceevne og flere arbejdspladser i Europa."

Adm. direktør i MinervaX, Per Fischer:

"Der er et påtrængende behov for en GBS-vaccine. GBS kan være livstruende for ufødte spædbørn, og der har hidtil ikke været nogen godkendt eller universelt gavnlig vaccine. Jeg vil gerne takke EIB og MinervaX-teamet, der har arbejdet intenst for at gøre vaccinen klar til den afsluttende fase af den kliniske udvikling. Denne finansiering fra EIB kan fremskynde udviklingen af vaccinen. "

Om Den Europæiske Investeringsbank

Den Europæiske Investeringsbank (EIB), som ejes af EU's 27 medlemsstater, er EU's bank. EIB har aktiviteter i omkring 160 lande og er verdens største multilaterale långiver til klimaprojekter. Banken yder langfristet finansiering til økonomisk bæredygtige investeringer for at bidrage til EU's politiske målsætninger. Et af de fire vigtigste mål i EIB’s klimakøreplan Climate Bank Roadmap 2025 er at "sikre en retfærdig omstilling for alle". EIB har som ambition at støtte investeringer på €1000 mia. EUR i klima og miljømæssig bæredygtighed frem til 2030, og at alle bankens nye finansieringer skal være i overensstemmelse med Parisaftalens mål og principper. 

Om InnovFIN-IDFF 

InnovFins finansieringsfacilitet for smitsomme sygdomme (IDFF) leverer en lang række finansielle produkter fra standardlån til finansiering i form af egenkapital på typiske beløb mellem 7,5 mio. og 75 mio. EUR til innovative aktører, der arbejder inden for udvikling eller fremstilling af innovative vacciner, lægemidler, medicinsk og diagnostisk udstyr eller ny forskning i bekæmpelse af infektionssygdomme. Projektomkostninger kan omfatte laboratorievaliderede teknologier, der kræver klinisk afprøvning med henblik på yderligere udvikling, samt supplerende præklinisk forskning. Produktet er tilgængeligt direkte gennem Den Europæiske Investeringsbank og vil fortsætte med at støtte projekter inden for innovative infektionssygdomme indtil udgangen af 2022.

Yderligere oplysninger kan findes på www.eib.org

Om MinervaX

MinervaX er en dansk biotekvirksomhed, der blev etableret i 2010 med henblik på at udvikle en profylaktisk vaccine mod gruppe B-streptokokker (GBS), baseret på forskning på Lund Universitet. MinervaX er i færd med at udvikle en GBS-vaccine til maternel immunisering, der sandsynligvis vil have gode egenskaber sammenlignet med andre GBS-vaccinekandidater, der er under udvikling. Yderligere oplysninger: www.minervax.com

Nøgleord

Billeder

Copyright MinervaX
Copyright MinervaX
Download
Copyright MinervaX
Copyright MinervaX
Download
Copyright MinervaX
Copyright MinervaX
Download
Den Europæiske Investeringsbank, EIB, hovedkvarter, Luxembourg
Den Europæiske Investeringsbank, EIB, hovedkvarter, Luxembourg
Download
EIB Vicepræsident Christian Kettel Thomsen
EIB Vicepræsident Christian Kettel Thomsen
Download

Links

Information om Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen)

Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen)
Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen)https://www.eib.org/

Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen) er EU's finansielle institution for langsigtet finansiering og ejes af EU's medlemsstater. Banken yder langsigtet finansiering til økonomisk levedygtige investeringer for at bidrage til EU's politiske mål. Den Europæiske Investeringsbank opererer i omkring 160 lande og er verdens største multilaterale långiver til klimaprojekter. EIB-Gruppen vil støtte investeringer på 1 billion euro i klimaindsats og miljømæssig bæredygtighed i 2030, og mere end 50 % af EIB-midlerne vil gå til klima i 2025

Følg pressemeddelelser fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen)

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB-Gruppen)

EIB supports Atea in data centres expansion and R&D investments across Nordics and Baltics27.4.2023 20:53:31 CEST | Press release

Atea ASA signs €50 million loan agreement with the European Investment Bank in support of its R&D activities and capital investments in five Nordic and Baltic countries. Atea will upgrade facilities and support activities in its logistics, group IT, and data centre business, with a focus on improving data security and EU data sovereignty. Over half of the investments will take place in Denmark, and nearly a quarter in Sweden, with the rest supporting activities in Finland, Latvia and Lithuania.

Danmark: Finansiering på 18 mio. EUR fra EIB til GomSpace støtter ruminnovation og strategisk autonomi i EU30.11.2022 09:40:24 CET | Pressemeddelelse

PRESSEMEDDELELSE 2022-11-30 Luxemburg/ København EU's bank yder et venturelån på 18 mio. EUR til førende danske "new space"-virksomhed GomSpace, der leverer ruminfrastruktur og -missioner EIB-lånet vil finansiere GomSpace's nanosatellit-platform via produktinnovation, herunder højfrekvensapplikationer, som har central betydning for telekommunikationssektoren Projektet støtter også EU's rumpolitik og det strategiske europæiske sikkerhedsinitiativ, der har til formål at sikre strategisk autonomi i rummet

Danmark: EIB støtter verdensførende teknologi inden for høreapparater med et lån på 115 mio. EUR4.11.2022 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

Luxembourg/København 2022/11/04 Danmark: EIB støtter verdensførende teknologi inden for høreapparater med et lån på 115 mio. EUR. EIB, som er EU's bank, yder et lån på 115 mio. EUR til den danske virksomhed Demant A/S, der beskæftiger sig med høresundhed. EIB-lånet vil støtte investeringer i forskning og udvikling (F&U) af nye højteknologiske høreprodukter og bidrager dermed til, at mennesker over hele verden med hørevanskeligheder nemmere kan leve med deres høretab. Resultatet vil være forbedret livskvalitet og øget social inklusion. F&U-projektet gennemføres i Danmark og Polen.

Hvad synes danskerne? Ny EU-klimaundersøgelse: De fleste danskere mener, at krigen i Ukraine og de høje energipriser bør fremskynde den grønne omstilling27.10.2022 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

27. oktober 2022 De fleste danskere mener, at krigen i Ukraine og de høje energipriser bør fremskynde den grønne omstilling 71 % mener, at Ruslands invasion af Ukraine og dens konsekvenser giver grund til at sætte skub i den grønne omstilling. Uanset energi- og inflationskrisen mener næsten halvdelen af danskerne (47 %), at klimaforandringerne er landets største udfordring. 80 % giver udtryk for, at hvis vi ikke drastisk reducerer vores forbrug af energi og varer i de kommende år, styrer vi mod en global katastrofe. 63 % prioriterer indeksering af energipriserne efter den enkelte husholdnings forbrug.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye