Dyrenes Beskyttelse

Mere end en million europæere kræver stop for produktion af pels

Del
Det europæiske borgerinitiativ (ECI) Fur Free Europe har nået 1.000.000 underskrifter på lidt over 6 måneder. Initiativet har til formål at forbyde pelsdyravl og salg af produkter fra pelsdyr i hele EU.
Danske mink til Åbent Landbrug 2018. Foto: Dyrenes Beskyttelse (til fri afbenyttelse)
Danske mink til Åbent Landbrug 2018. Foto: Dyrenes Beskyttelse (til fri afbenyttelse)

Når et borgerinitiativ har opnået 1.000.000 underskrifter inden for et 1 år, er EU-Kommissionen efterfølgende forpligtet til at tage stilling til forslaget. De skal blandt andet vurdere, om forslaget skal behandles yderligere med henblik på at blive stillet som lovforslag.

”Det er første gang en ECI har opnået de krævede 1 million underskrifter på så kort tid, og det viser med al tydelighed, at danskerne såvel som befolkningen i resten af Europa er enige om at rovdyr indespærret i små, golde bure hører fortiden til”, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Danmark sakker bagud

Produktion af mink i Danmark blev midlertidigt lukket ned i efteråret 2020 for at undgå et stor COVID-19 reservoir på farmene og en risiko for mutationer af virus. Forbuddet er gældende til udgangen af 2022, men der har ikke været politisk flertal for at gøre det permanent. Derfor er det lovligt at producere mink igen fra den 1. januar 2023. I Dyrenes Beskyttelse mener man, at regeringen derved har misset en historisk chance for, én gang for alle, at lukke en produktion med rigtig dårlig dyrevelfærd.

”Når vi I Danmark ikke selv har brugt den historiske chance på at få stoppet produktionen af mink, så er det utrolig glædeligt, at vi når i mål med at samle underskrifter nok på europæisk plan. Så kommer vi forhåbentlig produktionen af pels til livs på denne måde i stedet”, siger Britta Riis.

Underskriftsindsamling fortsætter

Når Fur Free Europe-initiativet lukker til maj, skal hver underskrift valideres. Det vil sige at regeringer fra hver medlemsstat vil kontrollere, at der er rigtige personer bagved hver underskrift, at hver person kun har skrevet under en gang, og at deres personlige oplysninger såsom navn og ID-nummer er registreret og korrekt.

I denne proces kan et antal underskrifter vise at være ugyldige. Derfor fortsætter initiativet med at indsamle underskrifter helt frem til deadline, som ligger til maj 2023.

”På den måde kan endnu flere borgere på tværs af Europa vise at de er enig med os i, at pelsdyravl og markedsføring af pelsprodukter er rigtig dårlig dyrevelfærd, unødvendigt og uetisk.” siger Britta Riis.

[FAKTABOKS 1] DU KAN OGSÅ SKRIVE UNDER

Mere end 60 dyrevelfærdsorganisationer er gået sammen i kampen for at forbyde pelsproduktion i EU. Underskriftsindsamling skal få sagen på EU-politikernes dagsorden, så et europæisk forbud kan blive en realitet.

Skriv under på www.dyrenesbeskyttelse.dk/mink 

[FAKTABOKS 2] ET PELSFRIT EUROPA

I maj 2022 lancerede Dyrenes Beskyttelse, sammen med mere end 60 andre dyrevelfærdsorganisationer i Europa, en fælles underskriftsindsamling, ”Fur Free Europe”, for at få vedtaget et endeligt forbud mod pelsproduktion i EU.

Et fælles EU-forbud vil én gang for alle lukke pelsproduktionen i samtlige EU-lande.

Allerede 8. december 2022 har borgere på tværs af Europa afgivet 1.000.000 underskrifter.

Underskriftsindsamlingen stopper til maj 2023.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

Danske mink til Åbent Landbrug 2018. Foto: Dyrenes Beskyttelse (til fri afbenyttelse)
Danske mink til Åbent Landbrug 2018. Foto: Dyrenes Beskyttelse (til fri afbenyttelse)
Download

Information om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse
Buddingevej 308
2860 Søborg

33 28 70 00https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye