DI Transport

Uambitiøse visioner om sikre rastepladser

Del
EU’s transportministre mødtes i dag til Rådsmøde i Bruxelles. Hovedpunktet på dagens dagsorden var revisionen af forordningen om det transeuropæiske transportnet (TEN-T forordningen), hvor det tjekkiske formandskab lykkedes med at skabe enighed blandt medlemslandene. DI Transport mener dog, at medlemslandenes ikke var ambitiøse nok om etableringen af nye rastepladser.

Rådet nåede til enighed om forordningen om EU’s retningslinjer for udvikling af det transeuropæiske transportnet (TEN- T). TEN-T-politikken er et nøgleinstrument til udvikling af et effektivt transportnet på tværs af EU. Med revisionen af den nuværende forordning styrkes infrastrukturkravene betragteligt, og de udvides for at lette overgangen til bæredygtige transportformer.

 - Det er positivt, at EU’s transportministre er blevet enige om en fælles holdning, men på en række områder kunne man godt have ønsket sig nogle højere ambitioner fra landenes side særligt på udvidelsen af nye, sikre rastepladser, siger Rune Noack, transportpolitisk chef i DI Transport.

 -  Det er ærgerligt, at landene nedtonede Kommissionens ambitioner og ikke ville investere i flere rastepladser. Sikre rastepladser i EU er en vigtig del af infrastrukturen, og de er med til at sikre ordentlige forhold for chauffører og medarbejdere i branchen, siger Rune Noack.

På Rådsmødet gav det tjekkiske EU-formandskab desuden en status for en række igangværende lovgivningssager, herunder de relevante forslag i EU’s klimapakke ”Fit for 55”, der samlet set har til formål at reducere EU's drivhusgasemissioner med mindst 55 % senest i 2030.

- Transportforslagene i Fit for 55 alle er væsentlige bidrag til den grønne omstilling af sektoren, og jeg håber, at det kommende svenske EU-formandskab vil videre med at nå til enighed med Europa-Parlamentet om forslagene, siger Rune Noack og fortsætter:

- Ikke mindst når det gælder infrastrukturen til ladefaciliteter er det helt nødvendig at have et højtambitionsniveau, så der reelt skabes tilstrækkelig kapacitet siger Rune Noack

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Andreas Karl Færgemann på tlf. 4011 0779 eller presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Billeder

Information om DI Transport

DI TransportFølg pressemeddelelser fra DI Transport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Transport

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye