
Store forskelle på investeringer i veje og bygninger i Midt- og Vestjylland
Flere af de midt- og vestjyske kommuner bruger mellem 2.500 og 2.800 kr. pr. indbygger på at bygge og vedligeholde bygninger og veje. Det gælder Skive, Ringkøbing-Skjern, Herning og Struer.
Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri over kommunernes bygge- og anlægsinvesteringer i 2021.
Tallene siger ikke noget om, hvor stort et renoveringsbehov de midt- og vestjyske kommuner står overfor. Bo Knudsen, formand for DI Byggeri Midt Vest, bemærker alligevel, at der er store forskelle i kommunernes investeringsniveau. Han opfordrer til, at kommunerne generelt prioriterer energirenovering i deres bygge- og anlægsbudgetter for de kommende år.
- Set i lyset af den nuværende energikrise og de stigende priser er det oplagt, at kommunerne fokuserer på energieffektivisering, når de prioriterer midler til bygge- og anlægsinvesteringer. Både fordi et mindre energispild på sigt kan give besparelser i kommunernes udgifter til varme, el og gas – men også fordi vi i det lidt større perspektiv skal gøre Danmark uafhængig af russisk gas, udtaler han.
De otte kommuner i Midt- og Vestjylland brugte i 2021 i gennemsnit 2.500 kr. på bygge- og anlægsinvesteringer, hvilket er ca. 700 kr. mindre end landsgennemsnittet. Regionen er dermed en af de landsdele, hvor kommunerne i gennemsnit investerede mindst pr. indbygger. Og det er en forskel, som Bo Knudsen hæfter sig ved.
- Jeg er helt med på, at der venter en benhård økonomisk prioriteringsøvelse ude i kommunerne. Men det er vigtigt at huske på, at besparelser på vedligeholdelse af veje, skoler og plejehjem er en kortsigtet løsning, som i det lange løb kan koste kommunerne dyrt i fremtidige reparationer. Derfor håber jeg også, at der er politisk vilje til at prioritere energioptimering og vedligeholdelse af de kommunale bygninger og veje i de kommende års budgetter, siger Bo Knudsen.
Kontakter
Formand for DI Byggeri Midt- og Vestjylland Bo Knudsen, telefon 22 72 73 69
Regional konsulent for DI Byggeri Midt- og Vestjylland Anders Holm, telefon 31 34 12 66
Links
Information om DI Byggeri

H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/
DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.
Læs mere: DI Byggeri
Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri
DI Byggeri: ID-kort skal skabe overblik og tryghed på byggepladsen30.6.2025 11:32:39 CEST | Pressemeddelelse
Nyt ID-kort på store byggepladser skal styrke overblikket og gøre det lettere at sikre ordnede forhold, lyder det fra DI Byggeri
DI: Fremgang i bygge- og anlægsbranchen – på trods af geopolitisk ustabilitet26.6.2025 09:03:57 CEST | Pressemeddelelse
Bygge- og anlægsbranchen er tilbage i vækst. En ny byggeprognose fra Dansk Industri forudser, at investeringerne vil stige med 6 procent i 2025 – og det er især renoveringer, der forventes at drive udviklingen.
Fire nye ansigter i DI Byggeris bestyrelse efter dagens generalforsamling22.5.2025 12:41:57 CEST | Pressemeddelelse
Christina Wiemann, adm. direktør i CH Byg A/S, Kim Slavensky, adm. direktør i Phønix Tag Energi A/S, Michael Breinholt Madsen, adm. direktør i Bygma A/S og Ulrik Branner, adm. direktør i SiteHub ApS trådte på dagens generalforsamling ind i DI Byggeris bestyrelse.
Ny bestyrelsessammensætning og vedtægtsændringer styrker nedriv-ningsbranchen14.5.2025 13:36:48 CEST | Pressemeddelelse
Broløkke Herregård dannede en smuk ramme om årets generalforsamling i Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen på Langeland d. 10. maj 2025. Her blev betydelige ændringer vedtaget for at fremme branchens udvikling.
Se listen: Så lang tid tager det at få en byggetilladelse i din kommune10.3.2025 10:32:44 CET | Pressemeddelelse
Selvom ventetiden på en byggetilladelse er blevet kortere, er der stadig store kommunale forskelle, viser en ny analyse fra DI Byggeri.