130 mio. kr. til uddannelser i kvanteteknologi
”At forberede arbejdsstyrken og studerende på fremtidens kvanteteknologier er afgørende, hvis europæiske virksomheder vil være med til at spille en ledende rolle på de internationale markeder i årene, der kommer. Konkurrencen vil blive stadig hårdere, og hvis man ikke forbereder sig nu, kan det være for sent at hoppe på vognen senere,” siger professor Jacob Sherson fra Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.
Han koordinerer projektet DigiQ (Digitally Enhanced Quantum Technology Master), som er det primære udviklingsprogram af den fremtidige arbejdskraft under det fælleseuropæiske Quantum Flagship. Projektet er finansieret af en bevilling på 130 mio. kr. over fire år fra EU-Kommissionens Digital Europe Programme.
”Med DigiQ-projektet opbygger vi ikke alene en kvante-klar arbejdsstyrke. Vi udvikler også metoder til at imødekomme kommende transformationer på andre avancerede, digitale områder såsom AI, Big-Data og robotteknik,” siger Jacob Sherson.
De studerende vil få gavn af adgang til kvanteteknologiske eksperimenter og faciliteter i verdensklasse, et bredt udbud af specialist-kurser både som fysisk undervisning og i hybride formater, rejselegater for i alt to mio. Euro og ikke mindst en direkte vej til ansættelse gennem praktikophold i mere end 100 europæiske virksomheder og laboratorier.
Endelig vil de studerende få mulighed for at deltage i internationale netværk med førende forskere og virksomhedspartnere, hvilket giver uddannelserne en social dimension og kontakter i den videre karriere.
Forskere i Jacob Sherson team på Institut for Virksomhedsledelse deltager allerede i et andet Quantum Flagship projekt, der handler om at forberede og optimere virksomhedernes strategier i forhold til at møde den voksende kvanteteknologiske industri. Beregninger viser, at kvantecomputer-industrien alene vil kunne nå et marked på 1.000 mia. US-Dollars i 2040 og forventes at kunne give ti mio. nye job på verdensplan.
Fra 2021 til 2027 vil The Digital Europe Programme udbygge adgangen for virksomheder, borgere og offentlig service til de nye fremadstormende digitale teknologier. Disse inkluderer områder som supercomputere, kunstig intelligens, cyber-sikkerhed, robot-teknologi og kvanteteknologi.
Netop kvanteteknologien regnes for at være en essentiel del af de kommende digitale teknologier, og et område hvor EU satser kraftigt på at være en førende global spiller.
Fakta
Studieype: Bevilling
Eksterne samarbejdspartnere: Aarhus University, ICFO – The Institute of Photonic Sciences, ICN2: Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology, Czech Technical University of Prague, Copenhagen University, Heidelberg University, Science Melting Pot, University of Paris-Saclay, École Normale Supérieure of Paris, University of Barcelona, University of Pisa, RWTH AachenUniversity, Ludwig Maximilian University of Munich, University of Strasbourg, University of Helsinki, Autonomous University of Barcelona, Technische Universität München, Quarks Interactive, University of Technology of Troyes, Sorbonne University, Portuguese Quantum Institute, Deloitte Portugal, Instituto Superior Técnico, Technical University of Denmark.
Ekstern finansiering: EU Digital Europe Programme .
Conflicts of interest: None
Link: https://qt.eu/about-quantum-flagship/newsroom/europe-aiming-to-win-global-race-for-quantum-talent/
Nøgleord
Kontakter
Kontakt: Professor Jacob Sherson
Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, Aarhus Universitet
Email: sherson@mgmt.au.dk
Phone: +45 28775765
Links
Information om Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Presseinvitation: Folketinget og Magtudredningen 2.0 inviterer til konference på Christiansborg25.10.2024 08:25:50 CEST | Presseinvitation
Forskere præsenterer centrale indsigter fra det indledende arbejde i Magtudredningen 2.0 og diskuterer ny viden med politiske aktører.
Nyt internationalt pionercenter for medicinsk dataforskning20.8.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet, Københavns Universitet og University of Oxford går nu sammen om at skabe et nyt pionercenter, der bliver en markant international partner for datadreven medicinsk forskning. Pionercentret forankres på Aarhus Universitet med hub sites på hver af de tre universiteter og med en samlet bevilling på 250 mio. kr.
Kære landmand, hvor digital er du?23.5.2024 10:29:24 CEST | Pressemeddelelse
Der er store forventninger til, at digitale teknologier kan sætte yderligere skub i landbrugets udvikling. Men hvad mener den enkelte landmand egentligt om at gøre sit landbrug mere digitalt? Det får 4000 landmænd nu mulighed for at svare på i en spørgeskemaundersøgelse, der både skal høste erfaringer og så nye idéer til udviklingen af landbrugets grønne omstilling.
Tronskiftet fører til nyt navn på forskningscenter20.3.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse er det nye navn på et seks år gammelt forskningscenter ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet.
”Kan du huske, da vi….” – er en vigtig vending for forældre, der vil understøtte deres børns sprog19.3.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Nyt forskningsstudie fra TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet viser, at helt almindelige hverdagssamtaler om oplevelser, forældre og børn har haft sammen, kan give 3-5-årige børn lige så gode muligheder for at udvikle deres sprog som boglæsning med far eller mor. Begge aktiviteter er dog vigtige, for de giver børn forskellige typer af sprogligt input.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum