Kære landmand, hvor digital er du?
Der er store forventninger til, at digitale teknologier kan sætte yderligere skub i landbrugets udvikling. Men hvad mener den enkelte landmand egentligt om at gøre sit landbrug mere digitalt? Det får 4000 landmænd nu mulighed for at svare på i en spørgeskemaundersøgelse, der både skal høste erfaringer og så nye idéer til udviklingen af landbrugets grønne omstilling.
Øget produktivitet, besparelser og forbedret miljøprofil. Potentialerne ved at bruge digitale teknologier både på kontoret og i bedriften synes at være store, men hvordan ser det ud ude i de enkelte landbrug? I hvor høj grad har de danske landmænd taget de nye teknologier til sig og hvilke fordele eller ulemper oplever de?
Det vil forskere fra Aarhus Universitet gerne høre landmændenes mening om, og derfor sendes der nu et spørgeskema ud til tusindvis af landmænd.
”Undersøgelsen skal bidrage til en større forståelse af, hvordan den enkelte landmand kan udvikle sit landbrug ved hjælp af digitale teknologier mod en grøn omstilling,” siger professor Lars Frederiksen fra Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.
Han håber, at rigtigt mange landmænd vil bruge ca. 15 min. på at svare på spørgsmålene, så man kan få en større forståelse af den digitale udvikling i dansk landbrug.
Målet er at forskerne får et stærkt datagrundlag til deres analyser, og dermed mulighed for at udvikle en række specifikke råd til, hvordan forskellige typer landbrug bedst anvender og implementerer digitale teknologier. De første resultater af undersøgelsen forventes tilgængelige i januar 2025.
”Det er vigtigt, at de digitale løsninger tilpasses den enkelte bedrift, for der er jo stor forskel på, om man har en mindre ejendom eller driver et stort landbrug. Hvad er det, der driver den enkelte landmand, og hvordan bruger han eller hun de digitale muligheder? Det er vigtigt at tage i betragtning, når vi taler om digitalisering af sektoren,” siger professor Lars Frederiksen.
Spørgeskemaundersøgelsen fra Aarhus Universitet sendes ud til landmændene via Danmarks Statistik, som parallelt kører den lovpligtige undersøgelse ”Landbrugs- og Gartneritællingen”.
Nøgleord
Kontakter
Professor Lars Frederiksen
Institut for Virksomhedsledelse
Aarhus BSS, Aarhus Universitet
Mobil: 53 60 88 42
Mail: l.frederiksen@mgmt.au.dk
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Aarhus BSS
Presseinvitation: Folketinget og Magtudredningen 2.0 inviterer til konference på Christiansborg25.10.2024 08:25:50 CEST | Presseinvitation
Forskere præsenterer centrale indsigter fra det indledende arbejde i Magtudredningen 2.0 og diskuterer ny viden med politiske aktører.
Nyt internationalt pionercenter for medicinsk dataforskning20.8.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet, Københavns Universitet og University of Oxford går nu sammen om at skabe et nyt pionercenter, der bliver en markant international partner for datadreven medicinsk forskning. Pionercentret forankres på Aarhus Universitet med hub sites på hver af de tre universiteter og med en samlet bevilling på 250 mio. kr.
Tronskiftet fører til nyt navn på forskningscenter20.3.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse er det nye navn på et seks år gammelt forskningscenter ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet.
”Kan du huske, da vi….” – er en vigtig vending for forældre, der vil understøtte deres børns sprog19.3.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Nyt forskningsstudie fra TrygFondens Børneforskningscenter ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet viser, at helt almindelige hverdagssamtaler om oplevelser, forældre og børn har haft sammen, kan give 3-5-årige børn lige så gode muligheder for at udvikle deres sprog som boglæsning med far eller mor. Begge aktiviteter er dog vigtige, for de giver børn forskellige typer af sprogligt input.
Magtudredningen 2.0 sætter 15 temaer under lup20.12.2023 10:55:26 CET | Pressemeddelelse
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har givet grønt lys til budgettet for Magtudredningen 2.0. Dermed ligger det fast, hvilke områder forskningsprojektet kommer til at fokusere på.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum