Politikerne har spurgt borgerne om deres erfaringer under corona
13 borgere og fem politikere har i løbet af efteråret mødtes i Region Hovedstadens opgaveudvalg for coronaerfaringer. Her har deltagerne diskuteret, hvad regionen og sundhedsvæsenets mange aktører kan lære af pandemien. Fokus på møderne har været på sundhedsmyndighedernes kommunikation under pandemien, mødet med sundhedsvæsenet som patient og pårørende og oplevelser fra besøg på testfaciliteter og vaccinecentre.
Regionsrådet har et politisk ønske om at inddrage borgere og tage den direkte dialog. Det er femte gang, at politikerne i Region Hovedstaden har nedsat et opgaveudvalg. Tidligere udvalg har behandlet emner som unge med psykisk sygdom og afhængighed og graviditet og fødsel.
"Vi tror, vi ved, hvad borgerne vil, men vi glemmer nogle gange at stoppe op og rent faktisk spørge dem direkte. Spørge dem om, hvordan de oplever det, vi beslutter. Om der er noget, som kan gøres anderledes. Det er første gang, at jeg selv har deltaget i et af regionens opgaveudvalg, og det har været en både lærerig og hyggelig måde at få direkte respons på vores arbejde," fortæller Stinus Lindgreen (R), medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og formand for opgaveudvalget.
Der har været stor interesse i at deltage blandt regionens borgere, og fælles for deltagerne i opgaveudvalget har været et ønske om at dele sine oplevelser og opsamle erfaringer, som regionen og sundhedsvæsenet kan lære og lade sig inspirere af fremadrettet. Blandt de 13 borgere i opgaveudvalget er Britta Louise Nielsen, som har meldt sig for blandt andet at dele sine oplevelser som fødende og indlagt under coronapandemiens første bølge i 2020.
"Jeg prøvede lidt af hvert i forbindelse med min graviditet og fødsel. Jeg meldte mig til udvalget for at dele både de gode og de mindre gode erfaringer. Oplevelsen af at der er rent faktisk er nogen, som lytter til mine oplevelser, har været rigtig god, og det har været spændende at høre de andre deltageres oplevelser og sammen med politikerne komme frem til nogle anbefalinger, som vi er glade for at præsentere," fortæller Britta Louise Nielsen.
Efter at opgaveudvalgets anbefalinger er blevet præsenteret og diskuteret blandt aktører og interessenter i sundhedsvæsenet, vil eventuelle sidste kommentarer blive tilføjet. Herefter vil anbefalingerne blive præsenteret for regionsrådsmøde i december, så borgernes erfaringer kan komme ud og leve - ikke bare i en situation med epidemi, men også i det daglige arbejdede i sundhedsvæsenet.
- Download anbefalingerne fra Region Hovedstadens opgaveudvalg for coronaerfaringer
- Læs mere om Region Hovedstadens fem opgaveudvalg.
Yderligere information
- Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum