Teater Katapult

Teater Katapults finansthriller er topaktuel:

Del
Anmelderroste INSIDEREN får repremiere og turné
Teater Katapults INSIDEREN - Fotocredit: Jens Peter Engedal - Skuespiller på foto: Christoffer Hvidberg Rønje
Teater Katapults INSIDEREN - Fotocredit: Jens Peter Engedal - Skuespiller på foto: Christoffer Hvidberg Rønje

Teaterforestilling om giga-svindelsagen med udbytteskat for 410 mia. kr. i Danmark og Europa er stadig topaktuel. Mens SKAT kæmper med næb og kløer for at få Sanjay Shah – manden bag lænsningen af den danske statskasse for størstedelen af 12,7 mia. kr. – udleveret fra Dubai, sender Teater Katapult sin anmelderroste forestilling INSIDEREN på turné. Aarhusianerne får også chancen for at se den igen på Katapult i november.


★★★★ "Kapitalismens forfald i binauralt soundscape – så hårene rejser sig."

Sådan lyder det i Sceneblog.dk’s anmeldelse af Teater Katapults INSIDEREN, der nu kan (gen)opleves i Aarhus 7.-11. november. Herefter turnerer forestillingen til Sjælland, Fyn, København og Bornholm.
   Forestillingen handler om bedrag, genialitet og grådighed. Som det første stykke teater inspireret af virkelighedens gigantiske svindeldrama, udbytteskattesagen, må den siges stadig at være topaktuel. Ikke mindst her i Danmark, hvor de danske skattemyndigheder lige nu udkæmper en opslidende kamp for at få manden bag en stor del af det uregelmæssige hul i statskassen på 12,7 mia. kroner udleveret … og for at få bare en brøkdel af pengene tilbage gennem forskellige nationale og internationale forsøg på sagsanlæg.

👑👑👑👑👑👑 "Særdeles relevant teaterstykke i en tid hvor færre og færre ejer mere og mere." - Kulturkongen.dk

   Både publikum og anmeldere var ved seneste opsætning begejstrede for finansthrilleren, der med banebrydende 3D-lyd og videoprojektioner byder publikum indenfor bag frontallapperne på virkelighedens finansmand. En mand, der var med til at udtænke rovdrift-metoden, der lænsede statskasser og vores velfærd i Danmark og Europa for mindst 410 mia. kroner! Katapult inviterer med turneen og repremieren i Aarhus endnu flere publikummer med ind i den unge finansmand og familiefars hjerne.

Virkelighedens kronvidne
I INSIDEREN kommer man ved hjælp af høretelefoner med 3D-lyd, live-skuespil i en helt særlig scenografi og videoprojektioner med den svindlende unge jurist til møder, på natklub, i brusebadet og i forhør. Finansmanden angiver sine tidligere medsammensvorne i det lyssky finans-netværk og bliver anonymt kronvidne … som det også er foregået i virkelighedens sag om svindel med udbytteskat. Publikum oplever i INSIDEREN både hans penge-blodrus og dilemmaer.

🩸🩸🩸🩸🩸 "Nærværende og sanselige oplevelser, kropsligt kanaliseret igennem det anonyme kronvidne i sagen." - Ungt Teaterblod

   - Ideen til INSIDEREN opstod, da jeg så en dokumentar, der hedder ’Mændene der plyndrede Europa’. Den rystede mig i dén grad. Måske fordi jeg oprindeligt er uddannet økonom, men også fordi, det er vildt dramatisk og med kæmpestor indflydelse på os alle. Hele tankegangen med meget stor frihed og meget lidt regulering på finansmarkederne siden 1980’erne har jo på en eller anden måde påvirket os som mennesker. Både finanssektoren, bankerne, politikerne og os som menigmand. Det handler, for at sige det grimt, om at rage til sig, så meget som overhovedet muligt, siger Teater Katapults teaterchef, Torben Dahl.

★★★★ "'Vellykket samspil mellem 3D-lyd og live-scenekunst" - Aarhus Stiftstidende

Tæt på finansjunglens rovdyr med 3D-lyd
Den helt særlige binaurale 3D-lyd i publikums høretelefoner samt forestillingens øvrige lyddesign står blandt andre tonemester Peter Albrechtsen (lyd på den i 2020 Oscar-nominerede, danske dokumentar 'The Cave' + Robert- og Bodil-prisvinder for lyd i spillefilmen 'Idealisten', 2016 m.m.) for. Han og fotograf og dokumentarfilmsinstruktør Sun Hee Engelstoft (nomineret til Robert- og Bodilpris for bedste dokumentar i 2020 for 'Forglem mig ej') m.fl. sørger for, at lyden på filmisk vis kan flytte perspektiv og lokation.
   3D-lyden gør det personligt for den enkelte blandt publikum, der vil opleve at sidde ”lige ved siden af” hovedpersonen på scenen – som at komme med helt ind i finansjunglen, hvor rovdyrene har frit spil!

Teater Katapults INSIDEREN // TID & STED: 7.-11. november på Teater Katapult – herefter turné til Teaterhøjskolen Rødkilde, Teater Momentum, Teater V og Bornholms Teater // MEDVIRKENDE: Christoffer Hvidberg Rønje // STEMMER: Marion Reuter, Hanin Georgis, Benjamin Kitter, William Halken m.fl. // DRAMATIKER: Anna Skov Jensen // IDÉ: Torben Dahl // INSTRUKTØR: Johan Sarauw // LYDDESIGN: Sun Hee Engelstoft, Peter Albrechtsen, Marcus Aurelius Hjelmborg // SCENOGRAFI OG VIDEODESIGN: Signe Krogh // LYSDESIGN: Jens Hansen // STØTTET AF: Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Wilhelm Hansen Fonden, Aarhus Stiftstidendes Fond // VARIGHED: 65 min. // VIDEOTRAILER OG INFO: www.katapult.dk // FLERE PRESSEFOTOS/MERE PRESSEMATERIALE her
 

De bedste hilsner

Teater Katapult // Jakob D. A. Nicolaisen, PR og kommunikation
jakob@katapult.dk // 4049 0499 eller 8620 2699 // www.katapult.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Teater Katapults INSIDEREN - Fotocredit: Jens Peter Engedal - Skuespiller på foto: Christoffer Hvidberg Rønje
Teater Katapults INSIDEREN - Fotocredit: Jens Peter Engedal - Skuespiller på foto: Christoffer Hvidberg Rønje
Download

Links

Information om Teater Katapult

Teater Katapult
Teater Katapult
Skovgårdsgade 3
8000 Aarhus C

+45 8620 2699https://katapult.dk/

Teater Katapult skaber og præsenterer nye historier, fortalt scenisk på nye måder. Den røde tråd er altid at tage fat i nødvendige temaer i vores samtid … eksistentielle som samfundsmæssige.

Vi bruger scenekunsten til at oplyse, til at skabe værdi hos mennesker. Kunsten skal skabe forandringer! Det handler om at skabe merværdi ud over selve underholdningen.

Følg pressemeddelelser fra Teater Katapult

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teater Katapult

International succes og styrket bestyrelse: Lukningstruede Teater Katapult nyder stor opbakning17.8.2023 14:51:18 CEST | Pressemeddelelse

Anmelderne på verdens største kulturfestival med 3400 forestillinger, Edinburgh Festival Fringe, elsker Teater Katapult – og i hjembyen har teatret i samarbejde med Erhverv Aarhus fået to nye, stærke medlemmer i sin bestyrelse. Men mens Katapults THE INSIDER i Edinburgh skamroses af bl.a. Financial Times, har Aarhus Kommune besluttet en besparelse, der vil lægge teatret i graven. Efterårets budgetforhandlinger er kommunens sidste chance for at ændre den kurs ...

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye