Fælles opråb til politikerne: Behov for akutpakke til klimaet

Del
Efter den seneste FN-rapport om klimaets alvorlige tilstand efterlyser fire organisationer en akutpakke, der vil speede handling og implementering af den grønne omstilling op. De fire organisationer repræsenterer erhvervsliv og lønmodtagere samt natur og klima. De opfordrer til, at akut hjælp til klimaet kommer til at præge valgkampens slutspurt.
Fire organisationer efterlyser i et fælles opråb til politikerne en akutpakke til klimaet. Den skal sætte ekstra skub på handling og implementering, og det er der brug for i lyset af den seneste klimarapport fra FN. Den viser en stor kløft mellem landenes planer for reduktion af   drivhusgas og hvor stort behovet i virkeligheden er.
Fire organisationer efterlyser i et fælles opråb til politikerne en akutpakke til klimaet. Den skal sætte ekstra skub på handling og implementering, og det er der brug for i lyset af den seneste klimarapport fra FN. Den viser en stor kløft mellem landenes planer for reduktion af drivhusgas og hvor stort behovet i virkeligheden er.

De globale temperaturstigninger får klimaet til at ændre sig endnu voldsommere end hidtil. Og vores mulighed for at gøre noget ved det, bliver hastigt mindre, viser den nye FN-rapport 2022 UNEP Emission Gap Report. Derfor er der behov for en akut klimapakke, der øger tempoet og implementeringen af den grønne omstilling. 

Det bør blive temaet for de sidste dage af valgkampen, mener de fire organisationer Dansk Erhverv og Ingeniørforeningen samt Danmarks Naturfredningsforening og CONCITO. 

Danmark skal hjælpe med at vise vejen for resten af verden, mener de.

"Klimaforandringerne har allerede nu store konsekvenser for mennesker og natur. Politikerne skal øge tempoet i den grønne omstilling - og en akutpakke bør bl.a. tage favntag med landbrugets udledninger, så Danmark kan leve op til klimamålet. En omstilling af landbruget kan bidrage med løsninger til biodiversitetskrisen, beskyttelse af drikkevandet og reducere kvælstofforureningen", siger Maria Reumert Gjerding, præsident, Danmarks Naturfredningsforening.

"Accelereret grøn omstilling er en nødvendighed, og derfor skal vi som samfund prioritere, hvad vores hænder og hoveder skal bruges til. En akutpakke fra Folketinget skal indeholde klare beslutninger om, hvilke infrastrukturopgaver det haster mest at få løst, og det bærende princip bør være at sætte den grønne udrulning forrest, så eksempelvis vindmøller og fjernvarme vægtes højere end gasrør og motorveje", siger Aske Nydam Guldberg, fung. formand, Ingeniørforeningen, IDA.

"Syv ud af ti virksomheder melder, at de høje elpriser rammer både omsætning og vækst. Mere grøn strøm er en lavthængende klimafrugt og medicinen mod høje elpriser. Derfor bør det være en topprioritet for alle partier at få udbygningen af vedvarende energi op i gear. Vi skal have en akutpakke, som sikrer konkret handling", siger Brian Mikkelsen, adm. direktør, Dansk Erhverv

"En ny regering og Folketing skal udvise grønt lederskab og levere en akutpakke med hurtig og reel klimahandling. Lige nu står vi ikke til at nå 2025-målet og samtidig er det bydende nødvendigt, at vi hurtigt får taget en række beslutninger, der sikrer, at vi kommer på rette spor for en ambitiøs grøn omstilling frem mod 2030 og på længere sigt. Husk, at også dette folketingsvalg er et klimavalg", siger Christian Ibsen, direktør, CONCITO

For yderligere information kontakt:

Ulrich Bang, markedschef, Dansk Erhverv uba@danskerhverv.dk mobil: 21 57 94 17

Kasper Pihl Møller, chefrådgiver, Danmarks Naturfredningsforening  kpm@dn.dk mobil: 26 81 62 28 

Aske Nydam Guldberg, fung. formand Ingeniørforeningen IDA formand@ida.dk mobil: 28 82 96 94 

Christian Ibsen, direktør, CONCITO: ci@concito.dk mobil: 25 44 12 47

Billeder

Fire organisationer efterlyser i et fælles opråb til politikerne en akutpakke til klimaet. Den skal sætte ekstra skub på handling og implementering, og det er der brug for i lyset af den seneste klimarapport fra FN. Den viser en stor kløft mellem landenes planer for reduktion af   drivhusgas og hvor stort behovet i virkeligheden er.
Fire organisationer efterlyser i et fælles opråb til politikerne en akutpakke til klimaet. Den skal sætte ekstra skub på handling og implementering, og det er der brug for i lyset af den seneste klimarapport fra FN. Den viser en stor kløft mellem landenes planer for reduktion af drivhusgas og hvor stort behovet i virkeligheden er.
Download

Information om Tænketanken CONCITO

Tænketanken CONCITO
Tænketanken CONCITO
Læderstræde 20
1201 København K

https://concito.dk/

Danmarks grønne tænketank CONCITO er en uafhængig videnspartner for beslutningstagere på tværs af det danske samfund – politikere, erhvervsliv, den akademiske verden og civilsamfundet.

CONCITOs formål er at omsætte relevant viden til klimahandling og derved accelerere den grønne omstilling både i Danmark og internationalt. 

Følg pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Grøn aftale har mange gode elementer, men skaber usikkerhed om tilstrækkelige reduktioner fra landbruget25.6.2024 07:54:58 CEST | Pressemeddelelse

Samlet set sætter aftalen i den grønne trepart retningen for en grøn omstilling af dansk landbrug og meget mere plads til naturen. Men krumtappen for at nedbringe udledningerne effektivt, nemlig klimaafgiften, er skuffende lav, og vil ikke hurtigt nok sikre den klimarigtige omstilling i landbruget, der er brug for, påpeger CONCITO i en kommentar til aftalen.

Det globale fødevaresystem belaster klimaet, slider på naturen og er hårdt ved vores sundhed17.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Verdens fødevaresystem skal efterspørge markant mere bæredygtig mad, være langt mere effektivt og tage meget større hensyn til natur og biodiversitet. Kun på den måde kan fødevaresystemet bidrage positivt til opfyldelsen af FN’s verdensmål om klima, natur og sundhed. Det viser en ny FN-rapport, der konkluderer, at der skal mange nye tiltag og teknologier i spil for at nå alle målene.

Ny rapport: Danske landbrug kan producere betydeligt mere mad på et meget mindre areal til gavn for klima og natur24.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Landbruget optager sammen med skovproduktion 70 pct. af det danske areal og jordbruget er dermed den aktivitet, der fylder suverænt mest i det danske landskab. Men vi skal bruge areal til mange andre formål: naturen er presset, vi skal opstille mange flere anlæg til sol-og vindenergi og vi skal klimasikre og -tilpasse landet. En ny rapport fra CONCITO viser, at det er muligt at udnytte vores areal til jordbrug langt bedre og derved frigive plads til de mange andre, nødvendige formål.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye