En af Nordens største satsninger mod fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion

Med en sammenlægning af aktiviteterne indenfor fødevarer, landbrug og automatisering skaber Teknologisk Institut nu en af Nordens største satsninger indenfor udvikling af teknologier til at honorere dansk erhvervslivs efterspørgsel indenfor fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion. Det sker ved at samle Instituttets aktiviteter indenfor området i en ny division, Fødevarer og Produktion fra 1. januar 2023. Her samles kompetencerne fra Instituttets divisioner AgroTech, Danish Meat Research Institute, DMRI, og Produktion og Innovation.
- Den danske landbrugs- og fødevareindustri er i absolut verdensklasse og udgør verdens tredjestørste fødevareklynge. Det har Teknologisk Institut spillet en stor rolle i, og det skal vi også gøre i den grønne omstilling, som nu skyller igennem sektoren. Vi skal igen stille os der, hvor vi aner, at Instituttets hjælp bliver nødvendig. Både divisionen AgroTech og divisionen DMRI har skabt store faglige resultater både før og efter, de blev en del af Teknologisk Institut, hvilket der nu kan bygges videre på, ved at skabe nye løsninger på tværs af sektorer, hvor vi udnytter hinandens ekspertiser, siger adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut.
- Vi træder ind i en fødevare-, energi- og materialekrise, hvor behovet for nye løsninger i hele værdikæden fra jord til bord er påtrængende. Her råder Teknologisk Institut over unikke kompetencer, avancerede testmuligheder, laboratorier og netværk lige præcis i disse områder, tilføjer Juan Farré.
Naturligt næste skridt
Det bliver direktør for Produktion og Innovation, Anne-Lise Høg Lejre, som kommer til at stå i spidsen for den nye division.
- DMRI er en af spydspidsaktiviteterne i Instituttets portefølje og danner sammen med AgroTech og Produktion rygraden i den nye division, hvor det faglige niveau er i verdensklasse. Når vi kigger ind i fremtiden, så vil en ny stærk division indenfor fremtidens bæredygtige fødevarer og produktion være et naturligt næste skridt, for at vi kan bidrage til fremtidens banebrydende løsninger i samarbejde med nuværende og nye partnere, siger Anne-Lise Høg Lejre.
Hun fremhæver bl.a. bioressource-udnyttelse, plantebaserede fødevarer, emissioner fra landbrug og planteavl, præcisionslandbrug, kvalitet, fødevaresikkerhed, miljø- og klimavenlige fødevarer og ikke mindst effektivisering og digitalisering af virksomhederne med avanceret produktionsteknologi som fx automatisering og brug af kunstig intelligens.
I forbindelse med sammenlægningen af fødevare- og produktionsaktiviteterne styrkes resten af Teknologisk Institut ved at integrere de centre, som ikke direkte er relateret til fødevarer, landbrug og produktion, i andre divisioner med relevant faglighed. Dette gøres for at understøtte samarbejdet på tværs.
Den hidtidige direktør for divisionen DMRI, Lars Hinrichsen, tiltræder i en nyoprettet stilling som forretningsdirektør i Fødevarer og Produktion, mens direktør i AgroTech, Bodil Højland Lorentzen fortsætter i stillingen som centerchef for Markteknologi.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Adm. direktør Juan Farré og direktør Anne-Lise Høg Lejre via chefkonsulent Niels Tradsfeldt, mobil 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk
Billeder
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum